- Член од
- 3 февруари 2016
- Мислења
- 133
- Поени од реакции
- 38
Аха слободно оди на диρти булκ 2месец само без чоκолади κе κачиш 3-4κила
Ако веќе до толку не ти се парите проблем можеш да земеш гејнер или протеин, ќе ти помогне најнормално.Ајде дечки кажете што да земам суплементација
Сега имам протеин 90 и глутамин
Сега сакам да земам пак , без разлика на цената од суплементите
Дали да направам пауза или да продолжам одма да ги конзумирам
Што би ми препорачале
Која е најдобра комбинација
Протеин казеин амино киселини креатин pre workout
Имам 65 кг имам 21 год сакам поголема маса на цело тело нозете највеќе за горе е лесно да се набилдаш
Sent from my iPhone using Tapatalk
Дало може да се пијат суплементи со таква исхрана ?Аха слободно оди на диρти булκ 2месец само без чоκолади κе κачиш 3-4κила
Очигледно ти ги сметаш суплементите за хемии или за нешто пострашно. Седни 1 недела прочитај ја темата, многу ќе научиш, ќе најдеш план на вежбање, план на исхрана, кои суплементи се добри, а кои не и многу други ствари...Дало може да се пијат суплементи со таква исхрана ?
Колку време вежбаш? Абе не ти треба тоа ништо кај бе протеин, глутамин, креатин, гејнери ...Фала на советите
Дали разор креатин би било добро за мене да го пиам со протеин и глутамин ама гејнер не сакам да пијам ме дуе многу во стомакот и ме мачи
Иначе добра исхрана имам дома месо јајца млеко грав салати воќе на здрава храна сум фрлен не пијам газирани сокови не јадам џанк фоод кросани хамбургери чипсови чоколадо ретко некогаш
Цигари не пушам алкохол не пијам и сега сакам да земам
Razor 8 или hot blood кој повеќе одговара за мене да го пијам со протеин и глутамин
Гејнер Несакам
Или морам да одам на dirty bulk diet хахах
Дали тоа ќе има негативен ефект на мојте суплементи
Јас имам програма веќе не сум баш она почетник да Незнам ништо а не сум ни професионалец да знам се нормалноОчигледно ти ги сметаш суплементите за хемии или за нешто пострашно. Седни 1 недела прочитај ја темата, многу ќе научиш, ќе најдеш план на вежбање, план на исхрана, кои суплементи се добри, а кои не и многу други ствари...
Епа вежбам 1 година сигурноКолку време вежбаш? Абе не ти треба тоа ништо кај бе протеин, глутамин, креатин, гејнери ...
палента со мед со ореви од сабајле + 2 банани после тренинг еве ти гејнер
Прва година - вежбање, исхрана, одмор (спиење) тоа е СЕ. Дури протеин не ти треба на твое ниво на тренинг, твоето тело нема да го искористи се у вц ке иде ништо у мускули
Јас пак би ти препорачал да ја прочиташ темата.Јас имам програма веќе не сум баш она почетник да Незнам ништо а не сум ни професионалец да знам се нормално
Иначе пратам програми од bodyspace
Сега моментално пратам со microsycle една програма што секоја недела накачувам килажа прва недела
4 серии пати по 15 нормална тежина
Втора недела 4 серии по 9 со потешка
Трета недела 4 по 6 со тешка тежина
Четврта недела 4 серии по 3 со мнооогу тешка тежина и вежвите ми се мењаваат не се истите
Ја видов и се јадам тоа и напредувам имав 58 килограми сега 65 67 си напредувамЈас пак би ти препорачал да ја прочиташ темата.
Еве прочитај ги и последните две страни од оваа тема.
Па добар напредок е тоа браво, така продолжи ако следна година ке качиш уште 10 кила супер, ке бидеш 75 чист мускул, кај се брзаш млад си имаш време, само не се фурај да немаш повреди а за программи не се замарај пробај едно друго види која ти одговара, тренирај цело тело сликај се види каде ти фали нешто тоа и вежбај и со најлош програм ако вежбаш редовно ке имаш напредок а после со години ке си направиш сам програми кој ќе ти одговараат 100%Ја видов и се јадам тоа и напредувам имав 58 килограми сега 65 67 си напредувам
Суплементите ги сфаќај κаκо хρана, тие се κоρистат κога имаш недостатоκ на неκој витамин минеρал или нешто слично илии па да неможеш да внесеш се пρеκу хρана па моρа со суплементи(да го наρечам пρоблем иаκо не е, се јавува најмногу κај луѓето што одат во теρетана), и сеκаκо може да се κоρистат со таκва исхρана, но еден член погоρе многу добρо напиша ХΡАНА>Суплементи.Јас ти пρеппρачувам да одиш на dirty bulk пρетпоставувам деκа си ectomorf затоа.Дало може да се пијат суплементи со таква исхрана ?
Odi samo so whey + glukoza + pojacaj ishrana, ne ti treba drugo nisto, i za 6/7 meseci ni sam nema da se prepoznavas. Se ke si dojdi so vreme. Nemozi preku nokj nisto.Фала на советите
Дали разор креатин би било добро за мене да го пиам со протеин и глутамин ама гејнер не сакам да пијам ме дуе многу во стомакот и ме мачи
Иначе добра исхрана имам дома месо јајца млеко грав салати воќе на здрава храна сум фрлен не пијам газирани сокови не јадам џанк фоод кросани хамбургери чипсови чоколадо ретко некогаш
Цигари не пушам алкохол не пијам и сега сакам да земам
Razor 8 или hot blood кој повеќе одговара за мене да го пијам со протеин и глутамин
Гејнер Несакам
Или морам да одам на dirty bulk diet хахах
Дали тоа ќе има негативен ефект на мојте суплементи