Sherlock

• Креатор на темата Креатор на темата bucio
  • Време на започнување Време на започнување
Дијалозите во серијава помеѓу Шерлок и Мориарти ми се нешто најдобро, онака знаеш дека и двајцата се препаметни и имаат респект меѓу себе и знаеш дека дијалогот ќе им биде прејак, дури и во новава сезона.
И сеа следна епизода кога?
Пензија кога ќе одиме.

Само шо ја изгледав....... шо знам. Интересна ми беше, ради хорор жичката, плус ја сакам таа замрсената сино маглива боја во серии, ми чини особено задоволство, па во овој зимски период скроз. Имаше предвидливи моменти и по некој мех, но генерално ок епизода. Послаба од првите 6 би рекол, кои знаеа да извадат од петици. Во оваа епизода такво нешто не доживеав, освен обично уживање.

Сцената со водата ме потсети ептен на Авантурите на Шерлок, каде ќе се туркаат така некако слично со Мориарти, па Џони ќе помисли дека Шерлок појде јабана во водопадите, па овој ќе се врати препраен во старче и така.

Се надевам ќе се поправат во останатите две и ќе ја подигнат сезоната на повисоко ниво. Ова беше нешто натпросечен почеток и толку.

А да, и кога го видов Tim ми се направи тро кефот, не знам зошто. Го немав видено уште од Black Adder, па ми беше некако чуден во сериозна улога :D

arKRDYB_700b.jpg

:D

Јок. Последнава епизода ми изгледа како неуспешна пародија, како невешта имитација на претходните. Како да е направена набрзина, како да немале ни доволно време, ни доволно инспирација. Мислам, се' и сите се тука, и 19 век го има, што е супер, ама некако остава впечаток на недовршена работа. Прилично неубедливо. И заплетот во стариот Лондон (преџвакување на одредени финти) и преминот од едно време/простор во друго и таа палатата... Само главните ликови имаат плус, на стара слава. Од втората сезона серијава си бележи пад, а долгиот период на чекање нови епизоди ќе си го направи своето.

85 % од епизодата ми беше супер, онака спуки ама не требаше инсепшн елементот и we need to go deeper. Ај нека олабават со тоа малце.

Некако мислам дека нема потреба да ја гледам оваа "епизода"

Епизода се случува во минато време со истите актери?

Изгледа нема потреба да се гледа ова

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom