Australian Open 2016 (18.01 - 31.01.2016)

• Креатор на темата Креатор на темата Feisty
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Абе пак ли со муабетиве дека светот го мрази Новак? Мајкоооооо, до кога бе со овие размислувања. Ајде малце логички да идеме. 1/2 финале се игра, играат Федерер-Новак, 15 000 луѓе платиле стотици долари за карти, некои и илјадници, дошле да гледаат врвен тенис, а у први два сета 6-1 6-2, ко да игра со некој надвор од топ 10 и ко да е прво коло. Па нормално дека ќе бидат на страната на Федерер, сакаат да гледаат тенис што е можно повеќе, плус на ова треба да се додаде фактот дека Федерер е омилен во светскиот тенис и има најголема фан база.
Го мразеле пошто е Србин Бог да чува еј, ги заболе во Австралија дали е Србин или Германец, гледате дека и него го обожаваат само што на секој турнир практика е да се навива за послабиот.

Надал е деветкратен шампион на РГ и нон стоп навиваат против него, лани со Сок дури и му свиреа во одредени моменти, па не гледам некој да пишуваше дека цел свет е против Шпанија и ја мрази Шпанија.

Бем ти закоравени муабети, затоа сме 100 години поназад ние Балканците од остатокот од светот.
Во однос на тоа на какво ниво игра веќе многу години по ред, добива ужасен третман од публиката каде и да игра.

Тотално незаслужено според мене, оваа досега во никој спорт го немам видено за ниту еден друг спортист (дури и Брајант како сукцесор на Џордан многу помалку хејт јадеше), до толку да не се оддаде кредит на неспорен број 1 во еден спорт не ми е сфатливо..

Во однос на тоа на какво ниво игра веќе многу години по ред, добива ужасен третман од публиката каде и да игра.

Тотално незаслужено според мене, оваа досега во никој спорт го немам видено за ниту еден друг спортист (дури и Брајант како сукцесор на Џордан многу помалку хејт јадеше), до толку да не се оддаде кредит на неспорен број 1 во еден спорт не ми е сфатливо..
Освен во Њу Јорк, јас не гледам каде он добива ужасен третман али ајде. Можда во однос на Федерер и Надал да, али јебига, он секогаш ќе биде помалце сакан од нив двајца, што да праиш, во такво време се погоди...

Така е, успехот на Новак е успех на секој вистински Македонец.

Македонија до Токија, преко Београда.
iskreno,neli e vo red da navivash za komshijata bashka do neodamna I jas I ti so tie komshii vo ista kuka ziveevme, kako shto vikavme porano ,,nashe gore list,, . Aj pomladite ne go pochustvuvale toa , ama jas I ti ja imame za srekja ovaa ,,hipoteka,,

Освен во Њу Јорк, јас не гледам каде он добива ужасен третман али ајде. Можда во однос на Федерер и Надал да, али јебига, он секогаш ќе биде помалце сакан од нив двајца, што да праиш, во такво време се погоди...

Така е, а на УС Опен има причини од порано зошто така го третираат.[DOUBLEPOST=1453981403][/DOUBLEPOST]
iskreno,neli e vo red da navivash za komshijata bashka do neodamna I jas I ti so tie komshii vo ista kuka ziveevme, kako shto vikavme porano ,,nashe gore list,, . Aj pomladite ne go pochustvuvale toa , ama jas I ti ja imame za srekja ovaa ,,hipoteka,,

Е донекаде, и јас навивав за Новак денес, ама да чуствувам некоја голема сатисфакција во некој примитивен коелективизам на нашите против нивните, тоа потешко.

Последно уредено:
Ти го дадов примерот со Надал, не знам што повеќе да ти кажам. Глупи се размислувањата што ги презентирате, без навреда. Мислиш дека аплаудираат на дуплата грешка затоа што е Србин?
Не затоа што е Србин, ама не покажуваат никаков респект према некој кој задните 4ипол години, ги шамара Роџер и Надал кај стигне. Човекот ке стигне до 11 гренд слема скоро, а нема никаков респект од публиката иако приредува нестварен тенис. Не знам како не може кај луѓето тоа да е за почит, океј немора да го сакаш, ама барем навивај си за својот тенисер, не да се палиш на дупла грешка како твојот тенисер да освоил гренд-слем а до пред тоа беше у класичен нокаут.

Да, малку e over the top ужасен,со исклучок на US Open, ама ме изненади сеа баш на овај ГС каков репулсивен пристап имаше публиката до Џокович, разбирам за време на мечот да има испади, ама свирењата меѓу публиката од коа завршија не ми се јасни..

civiliziranite u paket ne percepiraat ,,balkancite,, kako surovini , pa u paket ,,balkancite,, se raduvame na pobedite nad civiliziranite , eve primer sinokja Hrvatite I to.
А да ти кажам па србите у пакет како не перцепираат...навивајте за кој сакате,ама не си го присвојувајте како наш :)

a zoshto e pomalce sakan e prashanjeto,Stef,oti ako se gleda kako lichnost mnogu e popozitiven I pofan nastroen .E odgovorot e toj ,,balkanskiot,, kampanja shto se vodeshe I vodi protiv SFRJ porano,pa prodolzi so Srbija a I nie Makedonija ne sme poshtedeni od toj dvoen arshin

Абе пак ли со муабетиве дека светот го мрази Новак? Мајкоооооо, до кога бе со овие размислувања. Ајде малце логички да идеме. 1/2 финале се игра, играат Федерер-Новак, 15 000 луѓе платиле стотици долари за карти, некои и илјадници, дошле да гледаат врвен тенис, а у први два сета 6-1 6-2, ко да игра со некој надвор од топ 100 и ко да е прво коло. Па нормално дека ќе бидат на страната на Федерер, сакаат да гледаат тенис што е можно повеќе, плус на ова треба да се додаде фактот дека Федерер е омилен во светскиот тенис и има најголема фан база.
Го мразеле пошто е Србин Бог да чува еј, ги заболе во Австралија дали е Србин или Германец, гледате дека и него го обожаваат само што на секој турнир практика е да се навива за послабиот.

Надал е деветкратен шампион на РГ и нон стоп навиваат против него, лани со Сок дури и му свиреа во одредени моменти, па не гледам некој да пишуваше дека цел свет е против Шпанија и ја мрази Шпанија.

Бем ти закоравени муабети, затоа сме 100 години поназад ние Балканците од остатокот од светот.
Абе ајде, навивале за Федерер дека е послаб, на дупла сервис грешка се радуваат како да освоил турнир Федерер, едноставно е тоа не не сакаат и тоа е тоа, али па Новак мислам дека хејтот што го добива му дава повеќе енергија, додека овие тука од Македонија хејтери на Новак неможам да ги сватам, исто неможам да сватам некој Србин да го хејта Кире Лазаров...

Не затоа што е Србин, ама не покажуваат никаков респект према некој кој задните 4ипол години, ги шамара Роџер и Надал кај стигне. Човекот ке стигне до 11 гренд слема скоро, а нема никаков респект од публиката иако приредува нестварен тенис. Не знам како не може кај луѓето тоа да е за почит, океј немора да го сакаш, ама барем навивај си за својот тенисер, не да се палиш на дупла грешка како твојот тенисер да освоил гренд-слем а до пред тоа беше у класичен нокаут.
Како не добива бе? Зашо глеате само кога ќе му аплаудираат на дупла или на некоја неизнудена грешка? Демек онака кога ќе добие јак поен не му даваат аплаузи и слично? Според мене многу грешна перцепција имате околу овие работи али ајде, секој со свое мислење. Едноставно е, навиваат за послабиот, а далеку од тоа дека го нејќат Новак.[DOUBLEPOST=1453981783][/DOUBLEPOST]
a zoshto e pomalce sakan e prashanjeto,Stef,oti ako se gleda kako lichnost mnogu e popozitiven I pofan nastroen .E odgovorot e toj ,,balkanskiot,, kampanja shto se vodeshe I vodi protiv SFRJ porano,pa prodolzi so Srbija a I nie Makedonija ne sme poshtedeni od toj dvoen arshin
И Надал е помалце сакан од Федерер, зошто се води кампања против Шпанците?

Така е, а на УС Опен има причини од порано зошто така го третираат.[DOUBLEPOST=1453981403][/DOUBLEPOST]

Е донекаде, и јас навивав за Новак денес, ама да чуствувам некоја голема сатисфакција во некој примитувен коелективизам на нашите против нивните, тоа потешко.
e fanovite na Liverpul ili Manu ili posebno Milvol da sluchajno demonstriraat primitiven kolektivizam. Teshka kvalifikacija , nepotrebna. Posebno koga stanuva zbor za Djovak ,koj shto gi podmestuva granicite vo normite za vrven teniser I tenis ,ednostavno so igrata shto ja pokazuva ne moze da ne mu se voshituvash,ne da si mu komshija tuku I od Trinidad I Tobago da si.Aj ostani ramnodushen na siluvanjeto shto im go praveshe na Nadal vo Doha I denes na Fed posebno vo prvite dva seta

Како не добива бе? Зашо глеате само кога ќе му аплаудираат на дупла или на некоја неизнудена грешка? Демек онака кога ќе добие јак поен не му даваат аплаузи и слично? Според мене многу грешна перцепција имате околу овие работи али ајде, секој со свое мислење. Едноставно е, навиваат за послабиот, а далеку од тоа дека го нејќат Новак.[DOUBLEPOST=1453981783][/DOUBLEPOST]
И Надал е помалце сакан од Федерер, зошто се води кампања против Шпанците?
Добро еве кажи ми, се спомна аферата местење Новак прв на листата BBC иначе верните мудодржачи на Енди, веднаш Новак го споменуваат, тука пробуваат да го дестабилизираат.
Еве намести со Федерер, баш убаво го измести

Второ, на опроштајот на Хјуит, зошто Новак беше исечен од видеото, демек пропуст било, како бе може пропуст да биде најдобриот тенисер во светот да не му ја пуштите пораката?

Трето, на тој хуманитарниот евент пред АО, му го грешат името го пишуваат Novack Djokovic, како може бе петократен шампион ви е во Австралија, они името не му го знаат?
JfbYq4I.jpg

И за крај, еве со што пробуваа, демек као грешка е?

Додека пак ретко направиле некоја грешка за Роџер и Рафа...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom