Невообичаено е да го гледаме Раонич до полуфинале на еден грен слем, оттука и предрасудите за него. На свој сервис е недопирлив во овој меч, успеа да го победи и Вавринка, ако слави и против Мареј значи дефинитивно заслужил и финале каде јас со сигурност тврдам дека ќе зема барем сет.
Фактот дека има само еден
неофицијален пораз годинава, значи многу, а ја освои и титулата во Бризбејн без изгубен сет победувајќи го Федерер во финалето.
Сепак, се уште е далеку од тоа финале, но прво да видиме што ќе се случи во следната половина од сетот или евентуално и во петтиот, па ќе анализираме, Ноле ќе биде фаворит и во двата случаи со преку 85% шанси за победа, тука нема сомневање...
ии најважното... јас му давам многу поголеми шанси на Раонич отколку на Мареј во финалето.... како што си знае овај малиов да е психопат, не би се надевал на него да го победи Новак
EDIT : Распао се Раонич ипак, то е то, реприза на финалето од 2015,2013 и 2011. До сега имаат одиграно 5 грен слем финални натпревари, 3-2 за Ѓоковиќ и сите 3 победи тука во Мелбурн во претходно споменатите години... Мареј поуспешен на 2012 US Open и 2013 Wimbledon. Ама ајде ко шо сум малер џабе цел муабет да ми е, може Раонич и да се врати од мртвите.....