Serie A 2015/2016

• Креатор на темата Креатор на темата Џонтра Волта
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во новата сезона?

• Вкупно гласачи
    197
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
и ти да ставеше тука Ј ке имаше поише смисол и сватеа се пишува со ф сфатеа, како оној макавели од битола си луѓето нема никогаш да сватат барем еднаш на госпот поштовање да му направат

aj и ти малце да поработиш на правописот :P

Јас секогаш за флоп сум судел после една сезона али зацпомината сезона не за цела кариера. Пишав јас кога Интер го купи што играч е, го следам скоро цела кариера досеа,цдечкото е ДМ класичен, headless chicken менаџерот и во клубот и за Франција му се акаше од дерење крај аут линија што треба да направи или кога треба да подај.

Јувентус е моментално неколку класи над сите италијански екипи.

Ај држи се до подфорумот музика :icon_lol:
Првиот дрес од Дел Пиеро ми беше во животов :D

На улица кога игравме фудбал јас бев Дел Пиеро, другарчето мое беше Трезеге.

Инаку после слабиот почеток влегоа во серија и газат. Искрено мислев после oдредениот ремонт ќе ја прокоцкаат сезонава, дури да се уклопат неколкуте нови играчи. Ама некако ме изненади брзината на усогласувањето. И ептен ми е криво што се загуби шмекот на италијанската лига години наназад. На времето се знаеше Јувентус-Интер, гледаш до последен здив утакмица, ти се треси душата дур не свирни судијата крај. Исто и со Милан. Ептен ми е криво што некако зарибаат тие два тима и некако се изгуби и тој шмек на ваквите натпревари :)

Првиот дрес од Дел Пиеро ми беше во животов :D

На улица кога игравме фудбал јас бев Дел Пиеро, другарчето мое беше Трезеге.

Инаку после слабиот почеток влегоа во серија и газат. Искрено мислев после големиот ремонт ќе ја прокоцкаат сезонава, дури да се уклопат неколкуте нови играчи. Ама некако ме изненади брзината на усогласувањето. И ептен ми е криво што се загуби шмекот на италијанската лига години наназад. На времето се знаеше Јувентус-Интер, гледаш до последен здив утакмица, ти се треси душата дур не свирни судијата крај. Исто и со Милан. Ептен ми е криво што некако зарибаат тие два тима и некако се изгуби и тој шмек на ваквите натпревари :)
Каде и да одиш, каде и да шеташ, не се срами не се плаши Јувенташ да си :motorce:

Признај дека од 2007-2011 дресот си го криел во плакарот.
emoji14.png

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Mи се смали ебаго дотогаш. Уште го чувам, ама би му пасувал на некое 7-8 годишно детенце, оти го носев јас до кај 10-тина 11 години. 2003 колку плачев ко че ми текни :D

Да играше во друг тим веднаш ќе го прогласевте за флоп, а вака ќе чекате до крај на договор да покаже што знае.
Пријател, истиов муабет јас лично го направив за Ромањоли. Одличен дефанзивец, од авион се гледа дека е добар играч, ама со Запата како партнер и со ретардирана средина пред него што сакаш поише?
Ама пример трансфери ко Куцка или Дамброзио не може а да не ги сметаш за мизерни и да не јадеш ремет ради тоа.

Имав намера да ги ебавам овие Џонтра и Стефан, али кога го видов мојот омилен интераш @Џони Вајсмилер одма ми дојде на ум да напишам нешто во негова чест за тоа како се работи, односно за како не се работи и каде грешат Интер и Милан. Ширеа ќе ме дополни после тоа :icon_lol:

Муабетот ми е за Кондогбија и за тоа дека колку и ремет да се прави на негова сметка, сепак има некое си "оправдување" ако може да се нарече така за неговите изданија. Паралела може да се направи со Погба. Јас сум 100% сигурен дека Погба да дојдеше во Јуве две-три години порано, во тој мизерниот Јуве со тренери како Закерони и Дел Нери, со идиоти како Фелипе Мело и Григера на терен, Погба барем на почетокот ќе беше загубен до даска. Млад играч не се носи во нестабилна средина. Процесот треба обратно да оди, прво стабилизарај го окружувањето, а после тоа додавај млади играчи за да се развијат. Погба кога дојде околу него играа мајсторот Пирло, Видал кој не застануваше да трча 90 минути и секогаш одличниот Маркизио. Во таква средина Погба немаше никаков притисок и негова задача беше само да се покаже во колку што е можно подобро светло, оти другите играчи му ја мислеа на резултатот, на ситуацијата и на другите битни работи на теренот и надвор од него. Најголем доказ за тоа мислам дека беше почетокот на оваа сезона кога со Пирло и Видал продадени и Маркизио повреден, Погба играше катастрофално речиси два месеци, а може и повеќе. Полека се стабилизираше, сега уште не е на нивото од минатите сезони, ама доста брзо мислам дека е биде. Иако и тоа што го игра не е ништо лошо, сепак од играч кој се смета за класа треба нешто повеќе. Не значи дека Кондогбија во стабилна средина ќе се покаже одлично, али човекот барем заслужува таква шанса.

За натпреварот нема што да се каже многу, единствена грешка на судијата беше недосудениот пенал на почетокот. После тоа пеналот беше чист + жолт, вториот жолт си беше заслужен за Муриљо кој заработи исклучување и генерално Јуве беше доста подобар без некаква сериозна шанса за Интер и мислам дека овие 3-0 се реален резултат. Не би прејудицирал, али мислам дека Интер нема ни да се потруди да направи нешто во реваншот.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom