Толстој
екс Бомбастичен
- Член од
- 28 септември 2012
- Мислења
- 11.920
- Поени од реакции
- 11.945
+1=4Добро е, засега сме тројца со ова мислење и се надевам ќе се поддржува хејтот кон филмов и понатака. Пишав еднаш претходно, кога ликот на Колин Фарел излезе од хотелот, тука филмот заврши.
Лошо е кога играат на карта weird artsy fartsy cinema со тема која е „решена“ во првите 2 минути и понатаму ја нема.
Не знам дали ја пратиш Black Mirror, ама секоја епизода од Black Mirror е ремек дело наспрема филмов.
За мене еден од најлошите филмови за 2015, не дека изгледав многу ама од тоа што го видов...
ова со читливоста не ми е читливо шо сакаш да кажешwicked_1
Lobster (слаб обид за буткање на филмска уметност пред содржина со ефтин симболизам. читлив за поискусната публика)
И мене овие два ми се пред сите други суперхеројскиосвен Вочмен и The Dark Knight, нема некој друг што вреди да се спомне.
Лесно се сфаќа симболиката.ова со читливоста не ми е читливо шо сакаш да кажеш
Не е оригинален. Различен е ама не е оригинален. Мислам дека е можно тоа. Тоа што го имав напишано пред некоја страна можеби го сфативте како шала ама навистина го мислев.оргинален начин...
не мислам на стилот како е снимен, него на дистиопскиот свет и обичаите у истиот.. тоа е оргиналноНе е оригинален. Различен е ама не е оригинален. Мислам дека е можно тоа. Тоа што го имав напишано пред некоја страна можеби го сфативте како шала ама навистина го мислев.
Бев убеден дека филмот е од Wes Anderson направен во негов мрачен период од животот.
И дијалозите ми беа исфорсирани со "lack of emotion“ од секој можен лик во филмот.
Lost Highway не ми се свиѓаше, али Mulholand, Blue Velvet, Twin Peaks ми се прејаки срања, the real shitКако срањата на Дејвид Линч.
Океј бомбаш, за добра музика и интересна идеја со нелогичности 8ка, а супер скоцнан филм со супер херои ако има 8ка е преценет.Room добар. Интересна идеја, и добра музика. Малку нелогичности во целокупното филмско остварување, и коинциденција, ама нејсе. 8-ка од мене. Фантастична глума на детето, една од подобрите кои сум ги видел изведени од страна на дете. Нарацијата исто. Ми се допаѓаа оние наивни детски заклучоци испреплетени со фантазија и сопствен свет.
Вакво нешто не постои. Тоа се две работи кои се контрадикторни и се исклучуваат една со друга. Како што го објаснил Русо во Општествениот договор ,,правото на ропство". Ем право ем на ропсто, не ојт едно со друго. Така и супер филм со супер херои не одат.Океј бомбаш, за добра музика и интересна идеја со нелогичности 8ка, а супер скоцнан филм со супер херои ако има 8ка е преценет.
Кај мене обратно Лост хајвеј ми е најдобар од него мулхоланд е само срање( со дете које седи на нокшир) иако тоа дете би требало да гледа филмови со џеки чен(Знае џумерко за кого зборам) Блуе велвет ми е океј а твин пеакс сеа серијата ја симнав кај и да дае деновиве ќе ја почнувам ти претпоставувам за филмот збориш 92 ајде има времеLost Highway не ми се свиѓаше, али Mulholand, BlueVelvet, Twin Peaks ми се прејаки срања, the real shit
Лесно се сфаќа симболиката.
Wicked е премногу интелигентен и он сака филмовите тешко да се сфаќаат.
Како срањата на Дејвид Линч.
Ако ти се допаѓа The Lobster - потсети се дека е режиран од Грк.
Биди расист, хејтај го The Lobster.
Не е оригинален. Различен е ама не е оригинален. Мислам дека е можно тоа. Тоа што го имав напишано пред некоја страна можеби го сфативте како шала ама навистина го мислев.
Бев убеден дека филмот е од Wes Anderson направен во негов мрачен период од животот.
И дијалозите ми беа исфорсирани со "lack of emotion“ од секој можен лик во филмот.
Вакво нешто не постои. Тоа се две работи кои се контрадикторни и се исклучуваат една со друга. Како што го објаснил Русо во Општествениот договор ,,правото на ропство". Ем право ем на ропсто, не ојт едно со друго. Така и супер филм со супер херои не одат.
за серијата зборам, филмот не е тоа нивотвин пеакс сеа серијата ја симнав кај и да дае деновиве ќе ја почнувам ти претпоставувам за филмот збориш 92 ајде има време
Мене баш Lost Highway ме измрда од место. Го гледав некаде пред година и кусур уште ми стои во глава. Ме вознемири баш на позитивен начин. Најака портретација на зло некогашLost Highway не ми се свиѓаше, али Mulholand, Blue Velvet, Twin Peaks ми се прејаки срања, the real shit
Брат, се чита кога режисерот не може да изведе еден филм и да го исполни содржински како што треба, Лобстер е таков, се држи на симболизам со кој ги покажува екстремите на едн одехуманизирано општество. Читливо е тоа што режисерот редел рандом сцени една по една која од која почудна и побизарна, и очекува гледачот сам да им наоѓа смисла т.е со тоа што ќе си прави компаративен осврт со реалниот свет.Не знам зошто го сметате Лобстер дека со сила пробуе да биде уметнички и слично.. едноставно си е драма/комедија/романса прикажана на поинаков, оргинален начин... Во кино кога го гледав цела сала едно 5-6 пати се смеевме на глас, и никој околу мене не мрдна, шо обично не е случај во полна сала. Ја си уживав у порцијата Јастог, засеа у топ 10 од 2015.
ова со читливоста не ми е читливо шо сакаш да кажеш
Не не, срања се и овие. Не се прај многу интелигентен.Lost Highway не ми се свиѓаше, али Mulholand, Blue Velvet, Twin Peaks ми се прејаки срања, the real shit
смешниов форумски полицаец го толкува како "љубовта победува се ",
како сега јас упаднав во разговор за јастогот?Кај мене обратно Лост хајвеј ми е најдобар од него мулхоланд е само срање( со дете које седи на нокшир) иако тоа дете би требало да гледа филмови со џеки чен(Знае џумерко за кого зборам) Блуе велвет ми е океј а твин пеакс сеа серијата ја симнав кај и да дае деновиве ќе ја почнувам ти претпоставувам за филмот збориш 92 ајде има време
Wicked и оној Зед ми се врвот да фатиш еден стап os:
Многу летат ....ама боинг