Значи може да умре, така?Дај Злате отвори една тема озбилно. Инаку мислам поради тоа што е замрзнат, криогенеза или како и да се викаше, вака од сеќавање.![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Значи може да умре, така?Дај Злате отвори една тема озбилно. Инаку мислам поради тоа што е замрзнат, криогенеза или како и да се викаше, вака од сеќавање.![]()
Неспоредливо подобри се X-Men. А како е Тор бесмртен, кога татко му Один беше на смртна постела?Да, сите се смртни во Марвел освен Тор. Исто и мутантите, Вулверин е најблиску до бесмртен. Инаку мене ми е подобар Х-мен серијалот, посебно последните со Фесбендер се супер.
Watchmen е бољи од било кој суперхеројски филм излезен у задниве 10 години, едино Dredd ми имаше сличен ефект како него другото е све шит (NOT д дарк најт)Watchmen > било кој X-Men
Добро е, засега сме тројца со ова мислење и се надевам ќе се поддржува хејтот кон филмов и понатака. Пишав еднаш претходно, кога ликот на Колин Фарел излезе од хотелот, тука филмот заврши.15.The Lobster (2015) - 5 (слаб обид за буткање на филмска уметност пред содржина со ефтин симболизам. читлив за поискусната публика)
True. Незнам мене ми е прав гем, уникат, екстендед верзијата е 3ипол часовен трип кој раскажува за постулатите и општествената перцепција на добро и лошо, херои и негативци, човекова природа итн.Watchmen е бољи од било кој суперхеројски филм излезен у задниве 10 години, едино Dredd ми имаше сличен ефект како него другото е све шит (NOT д дарк најт)
За целата таа монотона/депре презентација со долги, спори, експлицитни кадри потребно беше да разработува нешто покомплексно од концептот на асоцијалност, осаменост, социјални поврзувања итн.. за мене барем тоа не беше thought-provoking фактор.Добро е, засега сме тројца со ова мислење и се надевам ќе се поддржува хејтот кон филмов и понатака. Пишав еднаш претходно, кога ликот на Колин Фарел излезе од хотелот, тука филмот заврши.
Лошо е кога играат на карта weird artsy fartsy cinema со тема која е „решена“ во првите 2 минути и понатаму ја нема.
Не знам дали ја пратиш Black Mirror, ама секоја епизода од Black Mirror е ремек дело наспрема филмов.
За мене еден од најлошите филмови за 2015, не дека изгледав многу ама од тоа што го видов...
+1=4Добро е, засега сме тројца со ова мислење и се надевам ќе се поддржува хејтот кон филмов и понатака. Пишав еднаш претходно, кога ликот на Колин Фарел излезе од хотелот, тука филмот заврши.
Лошо е кога играат на карта weird artsy fartsy cinema со тема која е „решена“ во првите 2 минути и понатаму ја нема.
Не знам дали ја пратиш Black Mirror, ама секоја епизода од Black Mirror е ремек дело наспрема филмов.
За мене еден од најлошите филмови за 2015, не дека изгледав многу ама од тоа што го видов...
Лесно се сфаќа симболиката.ова со читливоста не ми е читливо шо сакаш да кажеш
Не е оригинален. Различен е ама не е оригинален. Мислам дека е можно тоа. Тоа што го имав напишано пред некоја страна можеби го сфативте како шала ама навистина го мислев.оргинален начин...
Не е оригинален. Различен е ама не е оригинален. Мислам дека е можно тоа. Тоа што го имав напишано пред некоја страна можеби го сфативте како шала ама навистина го мислев.
Бев убеден дека филмот е од Wes Anderson направен во негов мрачен период од животот.
И дијалозите ми беа исфорсирани со "lack of emotion“ од секој можен лик во филмот.
Lost Highway не ми се свиѓаше, али Mulholand, Blue Velvet, Twin Peaks ми се прејаки срања, the real shitКако срањата на Дејвид Линч.

Room добар. Интересна идеја, и добра музика. Малку нелогичности во целокупното филмско остварување, и коинциденција, ама нејсе. 8-ка од мене. Фантастична глума на детето, една од подобрите кои сум ги видел изведени од страна на дете. Нарацијата исто. Ми се допаѓаа оние наивни детски заклучоци испреплетени со фантазија и сопствен свет.
Океј бомбаш, за добра музика и интересна идеја со нелогичности 8ка, а супер скоцнан филм со супер херои ако има 8ка е преценет.

Lost Highway не ми се свиѓаше, али Mulholand, BlueVelvet, Twin Peaks ми се прејаки срања, the real shit![]()
Лесно се сфаќа симболиката.
Wicked е премногу интелигентен и он сака филмовите тешко да се сфаќаат.
Како срањата на Дејвид Линч.
Ако ти се допаѓа The Lobster - потсети се дека е режиран од Грк.
Биди расист, хејтај го The Lobster.
Не е оригинален. Различен е ама не е оригинален. Мислам дека е можно тоа. Тоа што го имав напишано пред некоја страна можеби го сфативте како шала ама навистина го мислев.
Бев убеден дека филмот е од Wes Anderson направен во негов мрачен период од животот.
И дијалозите ми беа исфорсирани со "lack of emotion“ од секој можен лик во филмот.

Вакво нешто не постои. Тоа се две работи кои се контрадикторни и се исклучуваат една со друга. Како што го објаснил Русо во Општествениот договор ,,правото на ропство". Ем право ем на ропсто, не ојт едно со друго. Така и супер филм со супер херои не одат.![]()