Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
...imam golema visina,a i pola od ducanot 24m2 mi e u staklo
Многу лошо за греење со конвекција (дување), пошто топлиот воздух бега горе, а колку повеќе висинска разлка толку поголема е и температурната разлика.

Спуштен (монтажен) плафон?
Мислам ако ти паше, и ако е законски дозволено таков зафат во дуќан (пошто чинам имаше регулации за висина на просторијата).

Da spusten plafon so alu lajsni,mislam deka 12-ka ke mi zavrsi rabota i nad lajsnite da stavam stiropor.

^^
Koлку што е сега на попуст Хансолот, и со оглед на твојата ситуација со дуќан, јас сериозно би размислил за Хансол.
Kolku sto imam informacii Hansolot 12ka za vreme na popustot ke e so ekstra cena od 39xxx den a 12ka U-Crown 6xxxx den.
@ogledaloogledalo moze uste edna da si zemes sea po ista cena ko od pred 3godini :)

Kade gi ima i ako ne se lazam nekade predhodno imase pisano deka Hansolot 12-ka sto go ima u Setek imale problemi so greenje ?

Kade gi ima i ako ne se lazam nekade predhodno imase pisano deka Hansolot 12-ka sto go ima u Setek imale problemi so greenje ?
Hansolot e model na GREE klima, kakov Setek kakvi bakraci, u Greemak ke se javis ako ostanala uste nekoja Hansolka, a klimata e top[DOUBLEPOST=1453469999][/DOUBLEPOST]
Decki, ke gradam kukja ke moze li da mi kazete koe momentalno vo MK e naj efikasno greenje i ladenje. 2 Sprata kukja ako e bitno.
Da ne bide rekla kazala ova sto ti go napisa @Lenta so koj potpolno se soglasuvam procitaj tuka za eden takov izrealiziran proekt pred 5-6godini vo Sopishte so izvedeno podno greenje plus dodatni eden ili 2 fenkojleri koj samiot graditel kazuva deka se staveni za BRZO zagrevanje(posto podnoto e inertno), so Altherma toplinska pumpa. Ima i ceni i potrosuvacka kazano na linkot, coekot ima i svoja blog strana so detali i sliki od celata gradba po fazi.

Последно уредено:
Ostanal samo Gree Hansol 45K :(,nisto ke mora da sacekam do 5-ti kako sto mi rekoa.
Pozz

Барај пријател (и поздрави го од нас овде). ;)

Прашај го Горан од темава, истата клима кај него не постигнува а кај мене загрева без проблем. Испадна дека не е до климата... ;)
Ne pregreva ama gree klimata kaj mene ne e problem, samo sto lapa struja. Vidov deneska mnogu podobri rezultati i vo potrosuvacka i vo greenje so zadavanje na 19c i auto ventilator. Predhodno ja cuvav na 21c i auto ventilator. Vo nikoj slucaj nemojte na klimite da zadavate 30c i slicno, samo ce ja opteretite bez efekt, onaa vrednost sti vi treba, taa zadadete ja, duri i stepen dva podolu, i odvreme navreme moze turbo za da go razmesa vozduhot podobro

^^
Баче, боље направи како Влатко и постави спуштен плафон. Инаку нема логика греење со конвекција, подобро нешто со радијација.

Мислење за каминиот? Еден другар сака да купи и му треба за затоплување на просторија од 32м2

12105904_1055027131204217_4953164382688537829_n.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom