Barclays Premier League - Season 2015/2016

Кој ќе биде новиот шампион во Премиер лигата?

• Вкупно гласачи
    465
Статус
Затворена за нови мислења.
R

red.devil

Гостин
Пред 10 години, кога освојуваа знаел како да ја постави, па заборавил, па сеа пак научил? :D
Брат, тоа си е Венгер, си фура иста игра само што оваа година имаат јак голман, кој е пола екипа и три преодни рока по ред не продаваат битни играчи, туку се засилуваат со преквалитени и едноставно екипата се надоградува.
Прво лето Озил, после тоа Алексис и на крај Чех, најбитниот дел од екипата.
Да беше Арсенал од пред некоја година, ќе го шитнеа летово Озил, зошто немаше да може да си го дозволи Чех од 10м фунти и ќе се тетеравеа, ќе немаше кој да му лупа на Жиру асистенции на тацна, за да торпедира.
И да, Жиру после толку време заличи на голгетер а Озил дури третава сезона ги оправдува парите вложени за него.
Да бе, си тера своја игра, сериозен си? Па овие од Арсенал секоја недела го следат тимот и допаѓање ти ставиле.

Откако дојде Санчез се промени и играта на Арсенал. Посебно приметно е на потешките гостувања каде што преферираат игра на контри и мудро си чекаат шанса. Не е тој Арсенал од пред две години кои заради фурањето на венгеровата игра ќе изгубеа дерби од една полу-контра или нафрлање во шеснаестерец.

Последнава деценија Мурињо и Фергусон на полуконтри го убија начисто Арсенал. Зошто- затоа што он изиграваше паметен и си тераше свој стил на игра. Ама еве го сега, сфати дека не оди така и почна да се приспособува. и тој.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Овој па Факе земал ја листа темата од напред, ми лајкал мислење што сум елаборирал на тема Хендерсон вс Вилшер. Секако го има и Стекот со неговите докторски дисертации.:гик:

Мрднат е Факе нешто деновиве, земал ПП ми пишал ноќеска :facepalm:

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.243
Поени од реакции
18.447
Не се оптеретувам јас со тоа, ме пцуеле, ме замарале и по пораки, не обрнувам внимание, само сакав да ти направам паралела. Извини од мене, за тоа што Хаус те нарече глуп. За мене исто си некогаш глуп и смор со тие твои теории ама јас не би ти го пишал тоа него би се објаснувал. Некој има краток фитиљ и пак ќе кажам, сам си испровоцира некој да ти пише такво нешто зошто постот ти беше класично бладање, дека Арсенал се лузери, зошто играле слабо во дерби.
Јас кога нареков еден член глуп ради неговите муабети дека Господ и имал дадено четири места на Англија во ЛШ и дури и тој сега не можел да и го одземе едното место на лигата ти прв се крена да го браниш, прекорувајќи ме да си ја смирам младешката крв и да не навредувам директно член.

Едно просто прашање. Зошто сега не постапи исто со Хаус или како и да е кој директно си напиша недвосмислено "глупи луѓе како Џони"?

И немој да излегуваш пак со "аргументот" дека Џони му го навредил тимот, оти и тогаш можеше мене да ме браниш со тоа дека членот како и да беше ја навреди "мојата" лига.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Јас кога нареков еден член глуп ради неговите муабети дека Господ и имал дадено четири места на Англија во ЛШ и дури и тој сега не можел да и го одземе едното место на лигата ти прв се крена да го браниш, прекорувајќи ме да си ја смирам младешката крв и да не навредувам директно член.

Едно просто прашање. Зошто сега не постапи исто со Хаус или како и да е кој директно си напиша недвосмислено "глупи луѓе како Џони"?

И немој да излегуваш пак со "аргументот" дека Џони му го навредил тимот, оти и тогаш можеше мене да ме браниш со тоа дека членот како и да беше ја навреди "мојата" лига.
Џони скоро на сите им оди на нерви со „длабоките анализи“ а и ете, јас се извинив во име на Хаус-от за навредата, нема да се повтори Мондо. Извини уште еднаш.[DOUBLEPOST=1453281335][/DOUBLEPOST]
Да бе, си тера своја игра, сериозен си? Па овие од Арсенал секоја недела го следат тимот и допаѓање ти ставиле.

Откако дојде Санчез се промени и играта на Арсенал. Посебно приметно е на потешките гостувања каде што преферираат игра на контри и мудро си чекаат шанса. Не е тој Арсенал од пред две години кои заради фурањето на венгеровата игра ќе изгубеа дерби од една полу-контра или нафрлање во шеснаестерец.

Последнава деценија Мурињо и Фергусон на полуконтри го убија начисто Арсенал. Зошто- затоа што он изиграваше паметен и си тераше свој стил на игра. Ама еве го сега, сфати дека не оди така и почна да се приспособува. и тој.
Ќе се промени играта бе брат, нормално, кога после 8 години им доаѓа класа играч во тим а не рандом пикапи од француска лига. Сам си даваш одговор, има на кој да се потпре, да знае како да изигра во дерби натпревар. Пред тоа немал таков игач зошто го немал купено или му го купиле во претходен преоден рок :)

П.С. Дерби утакмици не биле само против Ферги и/или Моу.[DOUBLEPOST=1453281404][/DOUBLEPOST]
Овој па Факе земал ја листа темата од напред, ми лајкал мислење што сум елаборирал на тема Хендерсон вс Вилшер. Секако го има и Стекот со неговите докторски дисертации.:гик:

Мрднат е Факе нешто деновиве, земал ПП ми пишал ноќеска :facepalm:
Хендерсон > Вилшер, нека ти се фати за тулето. Имам и јас некои лајкови од него, сигурно и мене ми праел такви „фори“ :D[DOUBLEPOST=1453281474][/DOUBLEPOST]
Сaкaш дa кaжеш декa сo ист нaчин нa игрa излaгa сегa прoтив Јунaјтед, Сити, Челзи, Ливерпул, сaмo штo тимoт е мaлце пoквaлитетен пa не примa пo 5, 6, 8 гoлoви?
Не игра на ист начин, има играчи на кои што може да се потпре а не шугавици од 3та француска. Не е тоа до менувањето на стилот колку што прилагодување на играчите со кои што располага.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
еве ги деталите и од трансферот на Мангала. Испадна дека таа сума Сити само на Порто ја платиле, сосе арачот за фирмичето на Мендеш и некое исто такво германско се платени 42 милиони фунти.

What this means is that, instead of paying £32m for Mangala, City in fact paid £41.4m in total, when fees paid to Doyen and the German company are accounted for.

Attachments

Член од
7 септември 2014
Мислења
3.430
Поени од реакции
2.113
Кај сака нека живее ,ако сака и од Старавина нека ми пиши..тој нема право да навредува директно член поради тоа што јас му го вреѓам неговиот омилен клуб..јас никого не навредив лично за така да се понаша како некој неандерталец од планина слезен.....и кој кур ти е тебе шо го браниш?..ако мислиш дека треба да се вреѓа тука и да се понашаме како идиоти и морони без образование како од марс паднати тогаш слободно кажи си...наместо да воведиш некаков ред ти тука објаснуваш дека тој е нормално да ме вреѓа дека за Арсенал сум рекол дека се пички и мекуши..
Пеја му е ангел чувар на сите шо навиват за Арсенал.
Зато пази пред да влезиш во дуел со некој од нив :D

Член од
7 септември 2014
Мислења
3.430
Поени од реакции
2.113
100 % има некоја роспија во Челзи, шо ги држи конците за трансфери, иначе нема друго објаснување за некои играчи шо се носат/чуват сеуште во клубот :toe:

комшијаTи

Комшија Ти
Член од
21 ноември 2013
Мислења
6.362
Поени од реакции
5.504
еве ги деталите и од трансферот на Мангала. Испадна дека таа сума Сити само на Порто ја платиле, сосе арачот за фирмичето на Мендеш и некое исто такво германско се платени 42 милиони фунти.

What this means is that, instead of paying £32m for Mangala, City in fact paid £41.4m in total, when fees paid to Doyen and the German company are accounted for.
Абе за сите знаеш а за Марсијал што може 100 милиони да ве кошта бе пишуваш :D

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Абе за сите знаеш а за Марсијал што може 100 милиони да ве кошта бе пишуваш :D
Зошто да пишам добро позната информација од пред 9 месеца што ја знае и баба ми?

Ај успут некој ако не знаел, Марсијал ќе не кошта 100 милиони, Олд Трафорд и пола канцеларии на Адидас.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.762
Поени од реакции
52.738
100 % има некоја роспија во Челзи, шо ги држи конците за трансфери, иначе нема друго објаснување за некои играчи шо се носат/чуват сеуште во клубот :toe:
Marina Granovskaia played an important role in Pato deal.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom