Barclays Premier League - Season 2015/2016

Кој ќе биде новиот шампион во Премиер лигата?

• Вкупно гласачи
    465
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Се наметнува како фаворит ама не како фаворит за потсмев, тоа е целиот муабет. Гореспоменативе екипи само се криви што се мизерни, не зошто немаат квалитетни играчи.

O

ob1

Гостин
@Stefan-kobe @Џонтра Волта Еве и об1 има направено печатна грешка, наместо „повредени“ пишал „проведени“, па прашај те го „где су их провели батице?“, чисто за некој лајк плус.
Не не, сеа ќе дојде @Stefan-kobe и ќе ми каже како некој збор се пишувал одвоено или ќе ми пише Оби Карагер. :D

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Не не, сеа ќе дојде @Stefan-kobe и ќе ми каже како некој збор се пишувал одвоено или ќе ми пише Оби Карагер. :D
Џонтра сељандурата беше тоа, не е овој „грацкиов“. ГраЦки и приграЦки, еве ги :D

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Арсенал ако не освои може да се фаќа сеир во стил на Ливерпул кога беше во слична ситуација. Имаат право погоре, да не бараме сеа постови во август месец кога се постираше, Сити лагано освојувале. Секоја сезона иста песна. Ама барем за мене ќе си кажам, мене ме изненадија што добија некои важни утакмици сезонава, утакмици и на кои им беше ножот до коска дојден, така да имаат психички напреднато. Сега се Арсенал број еден фаворит, тоа да, Сити на глупи гостувања стандард губат бодови а без разлика колку пари трошат, Агуеро, Силва и Компани не можат да ги заменат, среќа за другите што се овие склони на повреди.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Според мене Сити се број1 фаворити само поради лошата историја на Арсенал кога станува збор за борба до титула. Не зборам општо за Арсенал, туку за овој Арсенал, последниве 10тина години, кога нема припарено до титула. Иначе, во право си дека се променети, затоа и Др.Хаус му се пушти на Џони кога истреска глупости дека пак губат битни утакмици а дефинитивно тоа кај нив се има променето. Според мене не толку колку што имаат созреано како екипа, туку затоа што конечно имаат голман на кој што можат да се потпрат. Не се Оспиновци, Шчежниевци и слични другоразредни голмани.

Dr.House

Аудиофил
Член од
18 февруари 2010
Мислења
2.549
Поени од реакции
3.847
@Џони Вајсмилер
Форсираш твое мислење како што форсираше и за Арсенал-Баерн утакмицата, без да имаш свежа опсервација и после ќе те пцуеле? Си го губиш кредибилитетот со постови како Баерн им ја пуштија или Арасенал се лузерска екипа. Сам имаш пост во лига шампиони дека Баерн не сакале да победат, а играа со прва ама не давале се од себе дека не им било до фудбал дента и не им било гајле дека биле они веќе во нокаут фаза :pos: Дај пиши ми како ќе се расположени Челзи и онака немаат шанси за топ4 што им мења победа или пораз.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.762
Поени од реакции
52.738
Никoј не мoже дa негирa декa Венгер пoсле 10 гoдини мaвaње сo глaвa вo ѕид, кoнечнo нaучи кaкo дa јa пoстaви игрaтa прoтив пoјaки тимoви.

Шaмпиoнски ментaлитет немaaт. Немaaт вo тимoт вистински лидери кoи би гo издигнaле тимoт, oсвен Чех. Дaли ќе успее oн сaм, ќе видиме.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Никoј не мoже дa негирa декa Венгер пoсле 10 гoдини мaвaње сo глaвa вo ѕид, кoнечнo нaучи кaкo дa јa пoстaви игрaтa прoтив пoјaки тимoви.

Шaмпиoнски ментaлитет немaaт. Немaaт вo тимoт вистински лидери кoи би гo издигнaле тимoт, oсвен Чех. Дaли ќе успее oн сaм, ќе видиме.
Пред 10 години, кога освојуваа знаел како да ја постави, па заборавил, па сеа пак научил? :D
Брат, тоа си е Венгер, си фура иста игра само што оваа година имаат јак голман, кој е пола екипа и три преодни рока по ред не продаваат битни играчи, туку се засилуваат со преквалитени и едноставно екипата се надоградува.
Прво лето Озил, после тоа Алексис и на крај Чех, најбитниот дел од екипата.
Да беше Арсенал од пред некоја година, ќе го шитнеа летово Озил, зошто немаше да може да си го дозволи Чех од 10м фунти и ќе се тетеравеа, ќе немаше кој да му лупа на Жиру асистенции на тацна, за да торпедира.
И да, Жиру после толку време заличи на голгетер а Озил дури третава сезона ги оправдува парите вложени за него.

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.498
Поени од реакции
10.254

Да беше пред 2-3 години ќе водев салам дискусија,ама знаејќи дека без разлика на се ќе си го тераш своето поради боите,за овој пост само ова треба - :pos: . Само размисли,одговорот токму на ова прашање незнаејќи го одговорив 2-3 страни назад.

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
Realni da bidime iskustvoto na Cech i na Wenger trrba da e dovolno sezonava za titula vo vakva PL. Zato mislam deka i Sanchez go odmarashe povekje od eden mesec za da bide ekstra sveh vo fev i mart koga treba da ja napravime razlikata nad City od +5-6 boda.

Mad_Coko

blow me!
Член од
21 август 2010
Мислења
7.381
Поени од реакции
12.812
Абе Џонката во право беше до некаде, еве јас како фан на Арсенал уште не можам да видам таков гнасен победнички менталитет како Јунајтед во времето на Ферги, ама па он ја претера, зборува од памет, дека Арсенал не ги добивал утакмиците со ривалите, а баш последнава година тој скор е значително подобрен.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Абе Џонката во право беше до некаде, еве јас како фан на Арсенал уште не можам да видам таков гнасен победнички менталитет како Јунајтед во времето на Ферги, ама па он ја претера, зборува од памет, дека Арсенал не ги добивал утакмиците со ривалите, а баш последнава година тој скор е значително подобрен.
Па тоа што го направил стариот со Јунајтед не може да го направил никој друг во ова време, затоа и со нетолку квалитетни играчи освојувал. Најмалку такво нешто може да се очекува од Венгер, да после 20 години менаџирање, промени пристап и начин на игра.

Тоа може да се очекува од нови менаџери, кои ќе пробаат да го копираат.
Исто така, не значи дека само со таков пристап се освојува лига.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.762
Поени од реакции
52.738
Па тоа што го направил стариот со Јунајтед не може да го направил никој друг во ова време, затоа и со нетолку квалитетни играчи освојувал. Најмалку такво нешто може да се очекува од Венгер, да после 20 години менаџирање, промени пристап и начин на игра.

Тоа може да се очекува од нови менаџери, кои ќе пробаат да го копираат.
Исто така, не значи дека само со таков пристап се освојува лига.
Сaкaш дa кaжеш декa сo ист нaчин нa игрa излaгa сегa прoтив Јунaјтед, Сити, Челзи, Ливерпул, сaмo штo тимoт е мaлце пoквaлитетен пa не примa пo 5, 6, 8 гoлoви?

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.498
Поени од реакции
10.254
Слаба била формата и лоша играта. Извлечен заклучок после 90 минути одиграни против Арсенал, на пријателски меч.

Океј, важи, ќе се чуеме.
Дигни слушалка.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.917
Поени од реакции
116.332
@Stefan-kobe @Џонтра Волта Еве и об1 има направено печатна грешка, наместо „повредени“ пишал „проведени“, па прашај те го „где су их провели батице?“, чисто за некој лајк плус.
Тоа е ненамерна грешка бе смрад, а не она твоено поДполно или поДпреш. Изгуби ми се ти ебам тоа Ники Минажот.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom