Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
А што е најтрагично некако осеќам дека Лео ќе земе Оскар годинава, а за какви само улоги нема земено...Не е лош филмот, не е ниту многу добар. Ама глумата на Лео и режијата се на ниво за потесен круг на Оскарите.
Revenant изгуби ми се.
Кај се сполетал режисеров не ми е јасно, освоил Оскар лани и сеа мисли Господ за муда го фатил. Тапа филм. Да не е Ди Каприо немало ни да го спомнат филмов. Па уште Оскар аа тепаат кој нејќе.
Абе бегај, сценариото изгледа на А4 формат го напишале, секој глумец по 4 реченици има да каже. Ди Каприо Оскар со 2 реченици, стекнање, јаукање, лигавење и напињање цел филм, на страна тоа што преживува нешто што ни Господ не би го преживеал.
Греота покрај такви улоги баш за оваа да добие Оскар.
Режисеров изгорел у желбата баш на негов филм да добие Оскар овој.
Поздрав.
ПС. Еве у исто време со Дел Бој сме го гледале.
Иначе Дејвид О. Расел ми е топ режисер, сите филмови ми се свиѓаат што сум му ги глеал до сеа, Американ Хасл, Фајтер и Силвер Лининг, очекувам и Џои да ми е добар а како нема да ми биде кога Џенифер е таму.![]()

не, ти не си нормаленRevenant изгуби ми се.
Кај се сполетал режисеров не ми е јасно, освоил Оскар лани и сеа мисли Господ за муда го фатил.

На моменти движењето на камерата ме потсетуваше на Birdman, но најмногу од се ми се допаѓаа кадрите од жабја перспектива. На подобар начин не можеше да ја покаже супериорноста и убавината на природата над човековата кревкост. Уште па кога прочитав дека не користел вештачка светлина, туку работел само на дневна светлина за да бидат кадрите што пореалистични, занемев (нешто за што огромна заслуга мора да му се припише и на идејата на режисерот Ињариту, поради што биле принудени да снимаат само по неколку часа на ден, и целата постапка се одолговлекувала со месеци). Лубецки го направи филмов уште едно визуелно ремек дело за кое заслужува Оскар трета година по ред.
I prikazna , i realizacija na istata , i eden kup pouki od filmot. Plus Jenifer si rasturi. 
Сто пати сум рекол, и пак ќе повторам: зошто мора да постои „добра приказна“ за да биде добар филмот? Во Барака не ни постои приказна, па филмот е ремек дело, на пример. Не, не ми се пресудни само движењето на камерата, монтажата и кадрите - пресудно ми е сето тоа и плус уште работи заедно. Така се прави филмот, тој е уметност на збир од нешта, една целина во која не е потребна само приказна, како што велите вие.Ozbilno dvizenjeto na kamerata , montaza i kadrite ti se presudni za dobar film? Di Kaprio odglumi kolku se barase od nego , pa i poradi toa e visokata ocenka. Prikazna nula , razvlecena neverojatni 156 doolgi minuti vo koi gledavme kako glavniot lik trca po sneg. Tolku.
Се согласувам, јас се заебав! Ова мора да се доживее на кино! И ќе го репризирам, веднаш штом излезе, задолжително!Also, film koj vizuelnosta mu e prednost da go gledate 700x350 blurry e posteno sramno. Ako veke ne ste platile karta, dajte mu barem realna sansa.

А знаеш ли дека се работи за адаптирано сценарио, од роман кој е напишан според вистински настан? Што друго да прикаже? Или да си измислува работи кои ги нема во романот?На страна тоа што одолговлекувал режисерот со приказната а не прикажал ништо од тоа што требаше да биде прикажано.
Искрено прв пат слушам дека филмов е според вистинска приказнаА знаеш ли дека се работи за адаптирано сценарио, од роман кој е напишан според вистински настан? Што друго да прикаже? Или да си измислува работи кои ги нема во романот?
сакаш да кажеш дека стварно постоел човек што го преживеал сето тоа? 

Искрено прв пат слушам дека филмов е според вистинска приказнасакаш да кажеш дека стварно постоел човек што го преживеал сето тоа?
![]()
[DOUBLEPOST=1451063445][/DOUBLEPOST]
Не Џонтра, едно чудо народ почна со плукање.ама се закилавевте со Ревенант. И чек од кога Џонтра ви е стручен у филмски мислења па му се напнавте.![]()