АТP World Tour Finals - London 2015 (15.11-22.11)

• Креатор на темата Креатор на темата Feisty
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе освои?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
12279237_839337422851588_8284781026872003817_n.jpg

Засега послабо ги има, освен 2-3 кои се запрашаа: Дали е ова заслужена победа на Федерер, или Новак се штедеше за понатамошната фаза на турнирот? :D

Не се замараме со небитни турнири, нели?
Прашајте ги фановите на Надал.:backa:

Не те разбирам. Кој рекол дека е небитен турниров?

Омг. Реков у глобала до сега тоа се дешавало, мене тоа ме нервира кај Надал, а не дека го земам како оправдување. Мада реков, друго е сега со една недела пауза после Париз.

Утре чекаме што ќе се случи во другата група. Очекувам Надал и Мари да се пласираат во полуфинале ама сепак уште не би го отпишал и Вавринка бидејќи тој знае да биде многу опасен во пакасна фаза на турнирите. Мое мислење е дека воопшто не се знае кој ќе победи во полуфиналињата а камоли во финале. Засега Федеререр според играта е најголем фаворит ама така беше и на Вимплдон и УС опен па видовме како помина. Сега посебно во прилог му е што се игра на 2 добиени сета. Како и да е доста интересен турнир ќе биде до крајот.
И покрај слабата игра јас сепак типувам на Новак дека ќе го освои турнирот.

Омг. Реков у глобала до сега тоа се дешавало, мене тоа ме нервира кај Надал, а не дека го земам како оправдување. Мада реков, друго е сега со една недела пауза после Париз.
Ne go zeam ni jas de, samo ete se nadovrzav na muabetot ponazad.
btw ne go gleav mecot deneska za da donesam zaklucoci sto i kako, deluva dosta ubedlivo, ponatamu ke se vide dali e taktiziranje ili ne, ma da ne e ni najmalce sramno da se izgubi od Fed..

Ne go zeam ni jas de, samo ete se nadovrzav na muabetot ponazad.
btw ne go gleav mecot deneska za da donesam zaklucoci sto i kako, deluva dosta ubedlivo, ponatamu ke se vide dali e taktiziranje ili ne, ma da ne e ni najmalce sramno da se izgubi od Fed..
Новак беше лош, и тоа поприлично, а Федерер стабилен, не нешто предобар ама си изигра доста солидно. Не знам што му беше на Ноле, многу лесни топки избаци во аут...

Надал далеку е од полуфиналист, тоа што го победи Вавринка не мора ништо да значи, тек допрва следат тешките мечеви за него, Ферер и Мареј се многу понезгодни за него отколку Стан.

Новак беше лош, и тоа поприлично, а Федерер стабилен, не нешто предобар ама си изигра доста солидно. Не знам што му беше на Ноле, многу лесни топки избаци во аут...

Надал далеку е од полуфиналист, тоа што го победи Вавринка не мора ништо да значи, тек допрва следат тешките мечеви за него, Ферер и Мареј се многу понезгодни за него отколку Стан.
Не заебавај, Ферер е најголемиот аутсајдер на турниров. А јас верувам и дека Надал ќе го добие и Мари. Ама мислам дека за во полуфинале ќе се измори и ќе изгуби било против Федерер или Новак. Сепак за финале ги фаворизирам последниве двајца.

Какво говно е Роџер, седна на столицата наменета за Новак...

Timothy Cameron ‏@TCameron96 1h1 hour ago
Surely Federer should be penalised for deliberately taking Djokovic's seat. He's done it before. It's gamesmanship to get into Novak's head

Као не знаел, обично се применувало оној кој што прв излезе бира столица, се вади дека не ги видел пешкирите на новак, одлични mind games. Ке плачеш у недела серко еден.

CUDC7oSWsAAuqcY.jpg

И пред 3 години му се има десено ова и сега пак, баш против Новак.

http://www.b92.net/sport/tenis/masters/vesti.php?yyyy=2012&mm=11&dd=13&nav_id=660040

Oчекувам и задутре Кеи да ја погреши столицата...

Не заебавај, Ферер е најголемиот аутсајдер на турниров. А јас верувам и дека Надал ќе го добие и Мари. Ама мислам дека за во полуфинале ќе се измори и ќе изгуби било против Федерер или Новак. Сепак за финале ги фаворизирам последниве двајца.
Лош муабет е ова за уморот, немој те молам. Ферер увек игра добро против Рафа, а и во сала воопшто не му одговара. Он го доби 2013 кога Надал беше монструм, не па сега. Ја има дигнато Рафа формата во однос на претходно ама сеуште не му верувам.

Публиката е секогаш на страната на Федерер ради стилот на игра и харизмата што ја има, сѐ ова стекнато уште од минатото. Можел и Ноле тоа да го стекне, да искочи од балканскиот менталитет, секој може, никој не му е крив така што овој факт мора да го имаат во предвид Нолевци пред да почнат да мрчат за кутриот Ноле и светот против него.

Какво говно е Роџер, седна на столицата наменета за Новак...

Timothy Cameron ‏@TCameron96 1h1 hour ago
Surely Federer should be penalised for deliberately taking Djokovic's seat. He's done it before. It's gamesmanship to get into Novak's head

Као не знаел, обично се применувало оној кој што прв излезе бира столица, се вади дека не ги видел пешкирите на новак, одлични mind games. Ке плачеш у недела серко еден.

CUDC7oSWsAAuqcY.jpg

И пред 3 години му се има десено ова и сега пак, баш против Новак.

http://www.b92.net/sport/tenis/masters/vesti.php?yyyy=2012&mm=11&dd=13&nav_id=660040

Oчекувам и задутре Кеи да ја погреши столицата...

Аха, значи столицата била проблем. :D

Друга работа, велиш дека тој што излага прв на терен бира кај ќе седне, а го прочита ова што го постира од Роџер?
- I walked out first. Usually the guy who walks out first usually decides which side he wants to sit on.

Што не е јасно? :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom