АТP World Tour Finals - London 2015 (15.11-22.11)

• Креатор на темата Креатор на темата Feisty
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе освои?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Рафа солидно го одигра првиот сет. Некако посвежо ми делува отколку во Париз. А за разлика од него Вавринка не делува баш добро. Ама како и да е најинтересен меч досега.

Како зихерашки игра овој Вавринка тоа чудо е. Затоа кај него нема константност на турнирите. Ако му појде ќе те растури ама нормално тоа не може често да му се случува.

Последно уредено:
Најдобра партија на Надал оваа година.

Незнам како е возможно, али Надал е станат уште поодвратен.. И ова што го праи, по 30 секунди му треба да сервира, стварно нема смисла

Најдобра партија на Надал оваа година.

18 винери и 12 неизнудени грешки. Ако ова е најдобрата партија на Рафа во сезонава, тогаш муабетов говори колку е мизерен Надал сезонава. Оваа партија изгледа толку доминантна само заради тоа што Вавринка беше по беден и од Бедене. 35 неизнудени во 17 гема. Нормално и Надал одигра одличен меч ама не се согласувам дека му беше најдобар меч сезонава.
П.С. Судиите мора да престанат да го толерираат Рафа со времето меѓу сервиите.

Ве читам претходните 2 страни и не можам да се начудам. Оваа тема е пример за класична македонштина. Па како можете да речете дека тур финалево е неинтересно и дека нема квалитетен тенис? Дека не ви се гледало? Кого сакате да гледате? Троицки? Димитров? Иснер и Карлович што освен ас сервис не можат бекенд да откорнат ко што треба? Мизеријата Бернард Томич или Сем Квери? Пимплерот Лопез или дегенерикот Фоњињи?

Ок е да речете дека има интересни мечеви и на други турнири, особено во младите тенисери ко Чорич, Зверев и компанија, ама кога некој ќе рече дека е неатрактивен турниров - или се прави многу паметен курназ или врска нема од тенис.

Ве читам претходните 2 страни и не можам да се начудам. Оваа тема е пример за класична македонштина. Па како можете да речете дека тур финалево е неинтересно и дека нема квалитетен тенис? Дека не ви се гледало? Кого сакате да гледате? Троицки? Димитров? Иснер и Карлович што освен ас сервис не можат бекенд да откорнат ко што треба? Мизеријата Бернард Томич или Сем Квери? Пимплерот Лопез или дегенерикот Фоњињи?

Ок е да речете дека има интересни мечеви и на други турнири, особено во младите тенисери ко Чорич, Зверев и компанија, ама кога некој ќе рече дека е неатрактивен турниров - или се прави многу паметен курназ или врска нема од тенис.
Мене муабетот ми беше дека и покрај тоа што на турниров настапуваат 8те најдобри играчи од сезоната, сепак не паѓа најквалитетен тенис поради тоа што поголемиот дел од тенисерите доаѓаат изморени/повредени од напорната сезона. Е сега откако воведоа по недела дена пауза измеѓу Париз и Лондон очекувам да се зголеми квалитето на сите мечеви. Впрочем, до сега гледавме доста добри мечеви во двете конкуренции, само нека продолжат вака.

Мене муабетот ми беше дека и покрај тоа што на турниров настапуваат 8те најдобри играчи од сезоната, сепак не паѓа најквалитетен тенис поради тоа што поголемиот дел од тенисерите доаѓаат изморени/повредени од напорната сезона. Е сега откако воведоа по недела дена пауза измеѓу Париз и Лондон очекувам да се зголеми КВАЛИТЕТО на сите мечеви. Впрочем, до сега гледавме доста добри мечеви во двете конкуренции, само нека продолжат вака.
Untitled.png

Лапната буква, али нека стои така не го преправам, лапај лајкови на моја сметка ти ебам копилето. :kuracc:
Кои лајкови бе, копилето ако види ќе ми стај лајк со врски и тоа е тоа. Ама ако, ама ако...
Па ти шо не стаиш еден лајк? Се потрудив, барав голем лајк на фб чет, принт скрин праев, на пеинт го сечев па го закачував на кајгана.

Кои лајкови бе, копилето ако види ќе ми стај лајк со врски и тоа е тоа. Ама ако, ама ако...
Па ти шо не стаиш еден лајк? Се потрудив, барав голем лајк на фб чет, принт скрин праев, на пеинт го сечев па го закачував на кајгана.
Ете ти ај и не кур приумарај у културниве теми. :smirce:

Мене муабетот ми беше дека и покрај тоа што на турниров настапуваат 8те најдобри играчи од сезоната, сепак не паѓа најквалитетен тенис поради тоа што поголемиот дел од тенисерите доаѓаат изморени/повредени од напорната сезона. Е сега откако воведоа по недела дена пауза измеѓу Париз и Лондон очекувам да се зголеми квалитето на сите мечеви. Впрочем, до сега гледавме доста добри мечеви во двете конкуренции, само нека продолжат вака.

Да, океј тоа, држи вода. Како и да е, еве го мислењето по кое го напишав постов:
турнир на најдобрите my ass, овде има класа играчи и играчи чист просек како Бердих,Нишикори, Ферер

Затоа што на другите турнири во сезоната играат Бекер, Мекенро, Агаси и Лендл, овој не е интересен, само 2-3ца класа има.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom