Cinedays

• Креатор на темата Креатор на темата MyloXyloto
  • Време на започнување Време на започнување
Panama е само добар српски филм од новиот бран на кинематографија во која изобилуваат голотии на млади и секс сцени. Глумата од актерите воопшто не е лоша со оглед на тоа што горе-долу на сите им е прво искуство пред камерите. Не ми е јасно баш како филмот се нашол во Кан годинава во категорија надвор од натпреварувачката ама најверојатно имало јако лобирање и промоција позади него. Навидум врска без обврски, заснована само врз секс се претвора во посесивна и љубоморна љубовна мрежа од лаги и тајни. 5/10

Efterskalv e тоа што ми требаше деновиве. Фан сум на скандинавската кинематографија која несомнено изобилува со тешки психо драми, а ни оваа не избегала од стандардното. Почнав да го гледам 15 минути по почетокот поради тоа што трчев од Милениум накај МКЦ ама сепак не пропуштив многу битни сегменти. Мачна драма за Јон, тинејџер кој се враќа од затвор во своето мало место и каде што по излегувањето е бувквално натрапник во својот дом а не пак околината во која се движел пред злосторството. Глумата на главниот тинејџер импресивна! 7/10

Дипан вечерва ќе биде беспари, ако му се оди на некој. :D
Јас првен ќе го гледам Три дена во септември во Синеплекс па после ќе трчам да фатам автобус за Дипан :D иначе најверојатно ниту Lobster ниту Zvizdan не ќе можам во петок и сабота. Се надевам на торент набргу или пак во редовна проекција низ кината.

Инаку, Love излезе на торент ама јас сепак ќе си го глеам на кино :) @wot

Дипан вечерва ќе биде беспари, ако му се оди на некој. :D
И утре од 17:30 е гага...

До сеа освен од нашиот, разочаран од сите шо ги глеав: Francofonia, Tale of Tales, From Afar...

Остануваат уште Аферим, Јастог, Дипан да го подобрат просекот, и Love(овој не планирав али зашо веќе имав купено за Дипан ја сменив за овој)

Последно уредено од модератор:
И утре од 17:30 е гага...

До сеа освен од нашиот, разочаран од сите шо ги глеав: Francofonia, Tale of Tales, From Affar...

Остануваат уште Аферим, Јастог, Дипан го подобрат просекот, и Love(овој не планирав али зашо веќе имав купено за Дипан ја сменив за овој)
како не кажа порано, за утре ќе си земев карта. :(
За Tale не си морал да се арчиш, а и from afar слаби оцени имаше.
Него за Дипан сигурно пет карти продале, па си рекле нек гледаат луѓето за беспари. :LOL:

како не кажа порано, за утре ќе си земев карта. :(
За Tale не си морал да се арчиш, а и from afar слаби оцени имаше.
Него за Дипан сигурно пет карти продале, па си рекле нек гледаат луѓето за беспари. :LOL:
Дипан божем ради ситуацијава со мигрантиве и Париз

Не стигнав јас за Дипан вечерва, утре ќе се глеа хаха :D

Утре во план ми се Дипан, па документарецот Heart of a Dog и после косовскиот Babai.

Нашиот многу ме бендиса, осумче убаво оценка :) топ кинематографија, глума, сценариото ОК, музиката одлично у склад. Како што читав во една рецензија, овој филм ја донесе новата пролет во македонската кинематографија.

Вака-така Дипан поштено си развали. Барем мене од досега изгледани Tale of tales, Mia madre и Youth ми е најдобар. Едино Aferim може е подобар, другиве гола вода. :D
Него не знам дали и јас Бабаи да го гледам, некако ептен касно го бутнале да го е*ам.
За утре планирам само иранското филмче да го погледнам, да видам што снимаат муџите. :D

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Инаку, Love излезе на торент ама јас сепак ќе си го глеам на кино :) @wot
Морам уште еднаш да те цитирам, сега, откако го симнав: размисли добро - ова се гледа дома... сам... :P Не знам како би изгледало на кино. :D

Морам уште еднаш да те цитирам, сега, откако го симнав: размисли добро - ова се гледа дома... сам... :P Не знам како би изгледало на кино. :D

znaeme nie, ocekuvame :D
mene mine losa snimkata ama ke go gledav sepak da imase prevod. Ke pocekam uste malku.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom