Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Gangs of New York

2002

dobar film so Leonardo DiCaprio.[DOUBLEPOST=1446416647][/DOUBLEPOST]The Butler

2013

isto taka e dobro filmce.

Последно уредено:
Пријателе, не ти одговараат луѓево пошто вакви слични прашања се милион пати одговарани наназад низ темава. Ако те мрзи да прочиташ, или немаш време, искрено ни јас не сакам (нити имам време) да го препишувам тоа истото што поназад сум го напишал (јас или некој друг). Тоа што сепак можам, е накратко да ти кажам што јас би одбрал на твое место.
Јас би ги подредил климите по обратен редослед од тој по кој си ги навел, според тоа што јас би го купил.

Тоа е мојата препорака, сигурен сум дека други овде имаат други фаворити. Кој од нас е во право, ќе мораш самиот да одлучиш. Но ако те интересира работата подетално, за да можеш самостојно информирано да одлучиш - тогаш ќе мораш да ја пролисташ темава наназад. Пишувано е за сите брендови за кои прашуваш, за некои повеќе за некои помалку, но за сите има понешто.

Во врска со квадратурата на собата, 12ка (3.5ка) клима без проблем треба да може да ја загрее. Освен ако таму кај тебе редовно не се пониски температурите, под -10с. Пошто си покрај река, проблем може да бидат маглите (влажноста во воздухот) кои негативно влијаат на моќноста на климите. Но собата е помала, па сметам дека нема да има проблеми.
Единствено, пошто собата е помала, и пошто дечиња седат таму, ќе внимаваш намерно да ја подесиш на најслабото дување - за да не им правиш голема промаја на децата. Во мали простории повеќе се чуствува струењето. Припази и летно време на ладењето, од истите причини.
Поздрав и со среќа. (y)

Во ред, фала многу на одговорот.
Како прво се живо прочитав и нема баш многу околу наведените клими, освен за Гри кое скоро сите го форсирате, а можеби и со право, јас незнам затоа и прашувам која би ми била најдобрата солуција.
Инаку сум од Куманово и прашував за Гри што и како можам да ставам од кај нив и они (од Гри) ме упатија во К&К Техномаркет да разгледам што имаат и да си нарачам преку нив.
Искрено спремен сум до кај 30.000 со се монтажа да дадам за климата, бидејќи не сакам да фрлам премногу пари, сепак се работи за детска соба од 12-13 квадратни метри.
Отидов у К&К и таму имаат само од моделот Кози кој што ми се вклопува во буџетот ама сепак мислам дека за 500 евра може да се најде и многу подобро од Кози, кој што ПО МЕНЕ и не е нешто нарочито за вложените пари.
Им се јавив пак у Гри да видам дали и како може да се нарача друг модел и пазете они ми рекоа дека може друг модел да се купи преку нив ама они да ја испорачале и местеле климата ке биде 60 евра за монтажа и 30 евра за транспорт.
Искрено ми пукна филмот и одма се откажав од Гри зашто се ПО МЕНЕ мизераши невидени, па јас не живеам во Загреб, во Куманово живеам што е тоа 30 евра за транспортни трошоци и од принцип не сакам да ставам од кај нив.
Ме интересира, бидејќи не најдов нешто за Виваксот и за Хајерот што ги наведов, кој би можел да ми објасни која би ми била подобрата варијанта помеѓу нив или што мислите за Мидеата што ја наведов?
Фала однапред

12122831_563700983795531_7264260739330676001_n.jpg

лапајси грд CGI на 10ти јуни :pivo2:
Читав денес коментари као целиот филм ќе бил "компјутер", ваљда типот мислел на CGI и му пишале коментар дека требале да идат во Azeroth да земат вистински орки а не да се заебаваат со компјутерски ликови. И сега е хаос на Reddit/MMO-Champ со заебанцијата "it's all computer". :D

Имам осеќај дека ќе го усерат ама ај... после Star Wars ep7 и Alien: Paradise Lost ова е трет филм за кој сум најхајпнат од овие блокбастерчиња.

>Ти текнуе уникатна идеја
>читаш за мозокот/психологии
>разговараш со доктори
>1000 луѓе работат со години да направите анимиран филм,
>вметнуваш голем број мали навидум неприметливи епски моменти
и ти доаѓа некој од кајгана и ти вика ок ти е филмот, онака за тепање време, лабаво

Дајте некое тазе интересно хорорче во специфичен стил како As above so below ( ако беше така некако името), REC, Unfriended итн...

Може и некое интересно филмче како Gone Girl, ex machina

@Anon мислам дека треба да се земе предвид фактот, што најголем дел од луѓето оценуваат филм според импактот што филмот го имал на нив, и импресијата што ја оставил. Многу малку од нас додека гледаат филм размислуваат за техничките аспекти како тоа колку луѓе работеле на филмот, и дали зборувале со доктори и што читале. Нас ни е претставен продуктот и го оценуваме по доживување. Многу малку сте вие кои разгледуваат агли како колку време било потребно да се изработи, колку бил комплексен процесот, колку бил вложен труд и слично.
Не ме сфаќај погрешно, јас го почитувам твојот начин на пристап кон филм, и се согласуваме за многу работи, меѓутоа поентата ми е, нема правилен начин за гледање на филм, не им се важни на сите аспектите што тебе ти се приоритетни во филмска реализација.
Нема потреба да се напаѓаме 4chan style за разлики во мислења, that is.

Ама тазе... Цека декада поминала :D
Оној 30 дејс мене не ми се свиѓаше, некако многу мех тоа вампирите
Не го видов то тазе...........мислев слично бара. Мене океј па ми беше. Додуша таа вечер ми се гледаше нешто интересно со вампирчиња, без разлика на хоророт во филмот и ми легна, т.е ми се погоди. Можи и филмот да е за нигде, само шо ми ја исполни тогашната моментална желба :D

Па хисптер е тој, тазе се за него.
Да бараш тазе убав хорор, ти е исто ко да бараш девица на 25 години. Ги има ама ретки се (башка то претходно треба да се скапиш пробување за да ја најдиш).:kafence:

Да бараш тазе хорор убав, ти е исто ко да бараш девица на 25 години. Ги има ама ретки се (башка то претходно треба да се скапиш пробување за да ја најдиш).:kafence:

Conjuring, Sinister.

Го чекам двојката, ама уште од сеа ми кршат филм дека бил лош.

@Epsilon јас многу со хорори си го неам, ама можам да ти кажам дека овој е сличен со овој ако ти значи нешто.
Повеќе на трилер се овие да ти напоменам, нема некакви хорор елементи

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom