Пријателе, не ти одговараат луѓево пошто вакви слични прашања се милион пати одговарани наназад низ темава. Ако те мрзи да прочиташ, или немаш време, искрено ни јас не сакам (нити имам време) да го препишувам тоа истото што поназад сум го напишал (јас или некој друг). Тоа што сепак можам, е накратко да ти кажам што
јас би одбрал на твое место.
Јас би ги подредил климите по обратен редослед од тој по кој си ги навел, според тоа што
јас би го купил.
Тоа е мојата препорака, сигурен сум дека други овде имаат други фаворити. Кој од нас е во право, ќе мораш самиот да одлучиш. Но ако те интересира работата подетално, за да можеш самостојно информирано да одлучиш - тогаш ќе мораш да ја пролисташ темава наназад. Пишувано е за сите брендови за кои прашуваш, за некои повеќе за некои помалку, но за сите има понешто.
Во врска со квадратурата на собата, 12ка (3.5ка) клима без проблем треба да може да ја загрее. Освен ако таму кај тебе редовно не се пониски температурите, под -10с. Пошто си покрај река, проблем може да бидат маглите (влажноста во воздухот) кои негативно влијаат на моќноста на климите. Но собата е помала, па сметам дека нема да има проблеми.
Единствено, пошто собата е помала, и пошто дечиња седат таму, ќе внимаваш намерно да ја подесиш на најслабото дување - за да не им правиш голема промаја на децата. Во мали простории повеќе се чуствува струењето. Припази и летно време на ладењето, од истите причини.
Поздрав и со среќа.