Wizz Air летови од/до Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Apple
  • Време на започнување Време на започнување
Фала за честитките.

Цаките, дури и да постојат, се толку специфични за одредена дестинација и пазар и подложни на промени, што дури и да спомнам некоја тука, може да те излажам. Најдобар генерален совет според мене е или да се купи билетот што порано, или помеѓу 45 и 21 ден пред полетување како оптимален сооднос на ризик и цена.

Точно е дека понекогаш цените паѓаат, но тоа е исклучок. Не би препорачувал чекање, генерално зборено. Доколку си во состојба систематски да ги следиш промените на цените, бујрум. Се надвор од тоа е само анегдота и е несоодветно да се изведе статистички валиден заклучок. Луѓе многу лесно се палат и мислат дека можат да извлечат заклучок кога ќе видат промена на цена на еден единствен лет, еднаш, што од моја перспектива делува како overfitting (извлекување на заклучоци од премалку показатели), посебно кога знам дека пред да заминам контролирав околу 40-50 илјади летови и промени се правеа секој ден на околу 5-10% од нив според најразлични правила кои самите се подложни на манипулација. Посебно кога ќе се смени менаџерот, како во овој случај.

Во врска со промоциите, исто така tough luck. Освен два-три датуми во годината, одлуките за промоциите се носат непосредно пред самата промоција.

Иам едно прашање, па коа ќе си послободен одговори ми. Коа ја купував картата икаде не ми се побара пасош, бидејќи знаев дека тоа е на чекирање. Имено, го заменив пасошот за нов во меѓувреме, а тука ми вика дека моментално нее возможно онлајн чекирање, само аеродромско бесплатно. Значи веројатно пасошот ќе ми го побараат на чекирање, пред да полетам. Кој е мојот страв ?

Со акаунтот имам претходно вршено чекирања со стариот пасош, значи лани. Муабетот ми е, дали тоа има врска ? Мада, знам дека не ми требало, но направив толку букирања (на воз, рента кар, друга авионска карта...) што ми е страв и не сакам да оставам се да биди last minute.

Ако знае некој tnx forward.

Иам едно прашање, па коа ќе си послободен одговори ми. Коа ја купував картата икаде не ми се побара пасош, бидејќи знаев дека тоа е на чекирање. Имено, го заменив пасошот за нов во меѓувреме, а тука ми вика дека моментално нее возможно онлајн чекирање, само аеродромско бесплатно. Значи веројатно пасошот ќе ми го побараат на чекирање, пред да полетам. Кој е мојот страв ?

Со акаунтот имам претходно вршено чекирања со стариот пасош, значи лани. Муабетот ми е, дали тоа има врска ? Мада, знам дека не ми требало, но направив толку букирања (на воз, рента кар, друга авионска карта...) што ми е страв и не сакам да оставам се да биди last minute.

Пробај преку мобилната апликација таму се отворени сите опции. И мене не ми даваше онлајн чекирање на картата на сајтот но преку мобилната апликација можев да променам еден куп работи поврзани со летот.

Пробај преку мобилната апликација таму се отворени сите опции. И мене не ми даваше онлајн чекирање на картата на сајтот но преку мобилната апликација можев да променам еден куп работи поврзани со летот.

Мене ми пиши дека се ми е подредено, фактички бесплатен чек ин од аеродром. Мене проблемот е што не ми побара пасош. По логика, ќе ми побара на шалтер, си велам, иако имам нов пасош за разлика кога летав последен пат. Не би требало да има врска.

Мене ми пиши дека се ми е подредено, фактички бесплатен чек ин од аеродром. Мене проблемот е што не ми побара пасош. По логика, ќе ми побара на шалтер, си велам, иако имам нов пасош за разлика кога летав последен пат. Не би требало да има врска.
На секој лет требит одново да го пишиш бројот на пасошот, а пошто е чек ин на аеродром немат никаква врска.

Бидејќи ја немаш чекирано картата, нема врска што си го променил пасошот.
Моментално за неколку дестинации од Скопје не е возможно online чекирање.
Пасошот ќе го дадеш на аеродром (кај што се проверува и предава багаж), а тие ќе ти дадат чекирана карта.

Ако сеуште го имаш стариот пасош направи си фотокопија од него и само обајсни дека ти истекол. Во секој случај нема да те вратат никаде, ама ќе мора да објаснуваш. На аеродром мора да има некој да ти ги смени податоците во компјутерот и да те чекира правилно.

So hrvatski pasos vlegov vo mk a imam i mk pasos sega za izleguvanje od mk so hr pasos napraviv check in dali ke mi pravat problemi vo skopje

Kupiv karti za Brisel za dvajca po cena od 8.500 den. za 30ti Oktomvri 2015. Iskocija nepredvideni situacii i ke mora da go otkazeme letot, odnosno da go prezakazeme letot za pokasno. Dali nekoj znae koi ni se opciite i sto mozeme da napravime a da go odlozime/otkazeme letot bez da plajkame dopolnitelno za prezakazuvanje na letot. Dali postoi nekakva opcija da ni gi vratat parte ili da ni dadat moznost da go prezakazeme letot.

Znam za opcijata deka moze se prezakaze let so doplata od 4000 den za dve povratni karti plus razlikata vo karti dokolku ima. Duri i najdov covek na koj mozam da mu gi prodadam kartite, no koga sakav da gi promenam iminjata (kartata ne mi bese cekirana) sistemot na wizzair mi barase 11.000 den za promena na ime.

Ovie dve opcii sekako ne ni odgovaraat bidejki razlikata (od 6.000 za prezakazuvanje i 11.000 za promena na ime) koja treba da ja doplatime e ista kako da kupime novi karti za druga data koja bi ni odgovaralo. Znaci, platenite 8.000 den sekako ke ni propadnat i so dvete opcii.

Se javiv i vo call centar (250 den mi zemaa za 7 min zboruvanje) no sluzbenikot be mi ponudi nikakvo resenie.

Prativ i poraka do wizzair kade kazavme deka sakame da go otkazeme letot poradi bolest (sto e vistuna bidejki decko mi ina kocna bolest koja treba dopolnitelno da se ispisuva) i ni se vrati povratna poraka od avtomatski email deka dopolnitelno kje ne kontaktiraat. Vejke 3 dena nemame dobieno odgovor od vrabotenite.

Duri po sugestija pisav i na twitter kako potsetuvanje deka ne mi odgovorile na mailot.

Ve molam kazete mi koj opcii mi stojat na raspolaganje, kako iskustvo ste imale vie, dali ste se nasle vo slucna situacija i dali ste uspeale da povratite barem del od parite??

Fala mnogu odnapred

Kupiv karti za Brisel za dvajca po cena od 8.500 den. za 30ti Oktomvri 2015. Iskocija nepredvideni situacii i ke mora da go otkazeme letot, odnosno da go prezakazeme letot za pokasno. Dali nekoj znae koi ni se opciite i sto mozeme da napravime a da go odlozime/otkazeme letot bez da plajkame dopolnitelno za prezakazuvanje na letot. Dali postoi nekakva opcija da ni gi vratat parte ili da ni dadat moznost da go prezakazeme letot.

Znam za opcijata deka moze se prezakaze let so doplata od 4000 den za dve povratni karti plus razlikata vo karti dokolku ima. Duri i najdov covek na koj mozam da mu gi prodadam kartite, no koga sakav da gi promenam iminjata (kartata ne mi bese cekirana) sistemot na wizzair mi barase 11.000 den za promena na ime.

Ovie dve opcii sekako ne ni odgovaraat bidejki razlikata (od 6.000 za prezakazuvanje i 11.000 za promena na ime) koja treba da ja doplatime e ista kako da kupime novi karti za druga data koja bi ni odgovaralo. Znaci, platenite 8.000 den sekako ke ni propadnat i so dvete opcii.

Se javiv i vo call centar (250 den mi zemaa za 7 min zboruvanje) no sluzbenikot be mi ponudi nikakvo resenie.

Prativ i poraka do wizzair kade kazavme deka sakame da go otkazeme letot poradi bolest (sto e vistuna bidejki decko mi ina kocna bolest koja treba dopolnitelno da se ispisuva) i ni se vrati povratna poraka od avtomatski email deka dopolnitelno kje ne kontaktiraat. Vejke 3 dena nemame dobieno odgovor od vrabotenite.

Duri po sugestija pisav i na twitter kako potsetuvanje deka ne mi odgovorile na mailot.

Ve molam kazete mi koj opcii mi stojat na raspolaganje, kako iskustvo ste imale vie, dali ste se nasle vo slucna situacija i dali ste uspeale da povratite barem del od parite??

Fala mnogu odnapred

Најдобро прочитај во ОПШТИ УСЛОВИ ЗА ПРЕВОЗ НА ПАТНИЦИ И БАГАЖ на WizzAir, конкретно 6.4. Промени на резервацијата што ги прави Патникот и 6.5. Откажување на Резервацијата од страна на Патникот. Се надевам дека тоа ќе ти помогне. Поздрав![DOUBLEPOST=1445113676][/DOUBLEPOST]Денес си резервирав повратна карта Скопје - Нирнберг 27 декември 2015 и Нирнберг - Скопје 13 јануари 2016, цена на картата 3.098 ден. (три илјади деведесет и осум ден.). :cool:
Интересна работа, цените за празниците обично се високи ама ете ми се посреќило да купам ефтина карта. :)
Прво патување со авион, ептен сум excited...

Attachments

Последно уредено:
2015-10-17_2235.png

Го имал ли некој овој проблем до сеа? Или има некоја новост за која не сум прочитал во врска со онлајн чекин-от?

2015-10-17_2235.png

Го имал ли некој овој проблем до сеа? Или има некоја новост за која не сум прочитал во врска со онлајн чекин-от?
Ако не ти дозволува да се чекираш на веб сајтот, чекурај се преку мобилната апликација. И јас го имав истиот проблем.

Ако не ти дозволува да се чекираш на веб сајтот, чекурај се преку мобилната апликација. И јас го имав истиот проблем.
Чекирај се БЕСПЛАТНО директно на аеродромот Александар Велики! Нема потреба од принтање на картата за влез во авионот, одиш на аеродромот, го покажуваш пасошот на шалтер и слободно качувај се на авионот. Лично проверена опција....

Колку алкохол можам да носам во куфер?
Дали може 2 шишиња вино од 0.75л да се носат?
На веб-сајтот нема никакви информации :(

Nisto nemozam da napisam vo Trgnuvanje i Odenje , nisto ne mi funkcionira na sajtov imate li vie problem ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom