Па кај вас прво треба Венгер да умре за да се донесе нов тренер.Го гледав пресот на Клоп до пред 5 мин, чоеков е злато вреден. Тек сега ми е мака зошто не дојде кај нас![]()
Tell me about itПа кај вас прво треба Венгер да умре за да се донесе нов тренер.
во анализите пред сезона ја само викав дека немате составЕ како бе од муабети дека Челзи има комплетен состав, стигнавме до муабети дека има дупки во составот![]()
Кој сака да го слуша Мурињо со саати мајке ти?Го гледав на Скај Спортс пресот. После Мурињо, конечно некој за кој вреди да гледаш пресови, да го слушаш со саати. А и сите новинари што пишаа на твитер се импресионирани.
![]()
Сите. Освен виеКој сака да го слуша Мурињо со саати мајке ти?![]()
Јас не го тупам, ти си нападен у темава и го тупиш до немај каде. Го прочитаче последната сезона, после 6 изиграни. Голема работа ако после 6 изиграни сезони му го нашле лекот во Немачка. Можеби причина за тоа е што константно му продаваа играчи.Многу ја тупиш работата и го носиш муабетот у правец што ти одговара.
Ја ти викам дека Клоп цела сезона немаше План Б и против јаки и против ботски екипи, ти ми викаш на Баерн да им биле отсутни не знам кои. Значи без разлика кои играчи ги имал, он продужуваше да игра исто против БИЛО КОЈ, го научија екипите и затоа заврши лани така како што заврши.
http://www.theguardian.com/football/2014/dec/23/borussia-dortmund-jurgen-klopp-bundesliga
Значи да ти повторам - Клоп НЕМАШЕ план Б против екипи како Келн, Хамбургер, Аугсбург.
Генерално, Клоп нема уопште план Б, ниту кога освои тоа што освои. Клоп е run&gun. A run&gun со овој Ливерпул би било полошо од Дармштадт. Moже сега ќе се смени, не знам.
Види што освои за толку години. Чекаше 2 години да му се склопат коцките со развојот на сите играчи, не само Геце, Левандовски, Ројс, Хумелс. Другото е тапа, се губи како Бразил на квалификации.Јас не го тупам, ти си нападен у темава и го тупиш до немај каде. Го прочитаче последната сезона, после 6 изиграни. Голема работа ако после 6 изиграни сезони му го нашле лекот во Немачка
Толку од тебе за фудбал дискусија. Ми е гајле дали Меси или Ојле дојле да биле продани.Пеп не е еднодимензионален тренер, без план Б? Што мислиш ќе му се случеше ако една сезона му го шитнеа Меси, друга Масчерано, трета Иниеста, четврта Чави? Ќе беше толку успешен?
Анчелоти со истиот стил во дебитантската сезона со Челзи освои Премиер и ФА Куп.Види што освои за толку години. Чекаше 2 години да му се склопат коцките со развојот на сите играчи, не само Геце, Левандовски, Ројс, Хумелс. Другото е тапа, се губи како Бразил на квалификации.
6
5
1
1
2
7
Eве ти го Клоп. Апсолутно се поклопува со развојот на играчи кои перфектно се вклопија во тој еден и единствен стил. Другото е боза, тапа, ништо иновативно.
Толку од тебе за фудбал дискусија. Ми е гајле дали Меси или Ојле дојле да биле продани.
Од вакви „шта би било кад би било“ постови ми се кења. Пеп направи тоа што направи во Барса, а за во Баерн признај колку утакмици имаш изгледано за 2 сезони и 10 кола. Е сега помножи го тоа со 10. Толку јас на Клоп имам изгледано.
Далеку дека е лош тренер, ама е тренер со само еден стил. Тоа во Англија тешко.
Не може сеа да ти врати, ќења!Анчелоти со истиот стил во дебитанската сезона со Челзи освои Премиер и ФА Куп.
А и Мурињо не го менува стилот често, па не мислам дека е неуспешен тренер во Англија.
Шо ти е бе бркоња? Што се губиш како циган у Веро? Океј, Клоп ја еба работата у последната сезона со Дортмунд, ама тоа не го прави слаб тренер. Клоп е познат како револуционер и сигурен сум дека Ливерпул ќе биде далеку подобар под негова палка. Јадеш гомна за слабата сезона а забораваш дека 150 000 повредени имаше таа сезона. Е јебига, не е Дортмунд Баерн па да има 100 играчи на секоја позиција.Види што освои за толку години. Чекаше 2 години да му се склопат коцките со развојот на сите играчи, не само Геце, Левандовски, Ројс, Хумелс. Другото е тапа, се губи како Бразил на квалификации.
6
5
1
1
2
7
Eве ти го Клоп. Апсолутно се поклопува со развојот на играчи кои перфектно се вклопија во тој еден и единствен стил. Другото е боза, тапа, ништо иновативно.
Толку од тебе за фудбал дискусија. Ми е гајле дали Меси или Ојле дојле да биле продани.
Од вакви „шта би било кад би било“ постови ми се кења. Пеп направи тоа што направи во Барса, а за во Баерн признај колку утакмици имаш изгледано за 2 сезони и 10 кола. Е сега помножи го тоа со 10. Толку јас на Клоп имам изгледано.
Далеку дека е лош тренер, ама е тренер со само еден стил. Тоа во Англија тешко.
После ќе ти пише, ќења!Шо ти е бе бркоња? Што се губиш како циган у Веро? Океј, Клоп ја еба работата у последната сезона со Дортмунд, ама тоа не го прави слаб тренер. Клоп е познат како револуционер и сигурен сум дека Ливерпул ќе биде далеку подобар под негова палка. Јадеш гомна за слабата сезона а забораваш дека 150 000 повредени имаше таа сезона. Е јебига, не е Дортмунд Баерн па да има 100 играчи на секоја позиција.
Куров го поду со тоа дека флопнал последната сезона и дека неговиот систем нема да успее во Англија. Зошто да не успее? Не може ли да играат висок пресинг играчите на Ливерпул? Кај го пишува тоа?