Barclays Premier League - Season 2015/2016

Кој ќе биде новиот шампион во Премиер лигата?

• Вкупно гласачи
    465
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 април 2012
Мислења
32.914
Поени од реакции
67.590
Спикинг оф Алардајс, у напредни преговори е со Сандрлен, можно е да го официјализираат за ден два...

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.900
Поени од реакции
11.646
Го гледав пресот на Клоп до пред 5 мин, чоеков е злато вреден. Тек сега ми е мака зошто не дојде кај нас :tapp:
Па кај вас прво треба Венгер да умре за да се донесе нов тренер.

Член од
8 септември 2008
Мислења
11.858
Поени од реакции
10.230
Па кај вас прво треба Венгер да умре за да се донесе нов тренер.
Tell me about it
<< << << << =========[DOUBLEPOST=1444393574][/DOUBLEPOST]
Е како бе од муабети дека Челзи има комплетен состав, стигнавме до муабети дека има дупки во составот :D
во анализите пред сезона ја само викав дека немате состав :coffee:[DOUBLEPOST=1444394039][/DOUBLEPOST]
Го гледав на Скај Спортс пресот. После Мурињо, конечно некој за кој вреди да гледаш пресови, да го слушаш со саати. А и сите новинари што пишаа на твитер се импресионирани.

Кој сака да го слуша Мурињо со саати мајке ти? :cautious:

Последно уредено:
Член од
14 април 2012
Мислења
32.914
Поени од реакции
67.590
Пресовите на Мурињо се добри само кога има некој скандал, тогаш е Pure gold. Вака кога ги работи пресовите, одговара ладно, не влегува во шпекулации, и делува тотално незаинтересирано.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Многу ја тупиш работата и го носиш муабетот у правец што ти одговара.
Ја ти викам дека Клоп цела сезона немаше План Б и против јаки и против ботски екипи, ти ми викаш на Баерн да им биле отсутни не знам кои. Значи без разлика кои играчи ги имал, он продужуваше да игра исто против БИЛО КОЈ, го научија екипите и затоа заврши лани така како што заврши.

http://www.theguardian.com/football/2014/dec/23/borussia-dortmund-jurgen-klopp-bundesliga

Значи да ти повторам - Клоп НЕМАШЕ план Б против екипи како Келн, Хамбургер, Аугсбург.
Генерално, Клоп нема уопште план Б, ниту кога освои тоа што освои. Клоп е run&gun. A run&gun со овој Ливерпул би било полошо од Дармштадт. Moже сега ќе се смени, не знам.
Јас не го тупам, ти си нападен у темава и го тупиш до немај каде. Го прочитаче последната сезона, после 6 изиграни. Голема работа ако после 6 изиграни сезони му го нашле лекот во Немачка. Можеби причина за тоа е што константно му продаваа играчи.

Продолжил да игра исто ама едно да е играш исто со Лева, Геце, друго е да играш со играчи кои што треба да ти бидат новите Лева и Геце, секоја сезона.

Пеп не е еднодимензионален тренер, без план Б? Што мислиш ќе му се случеше ако една сезона му го шитнеа Меси, друга Масчерано, трета Иниеста, четврта Чави? Ќе беше толку успешен?

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.678
Поени од реакции
14.559
Јас не го тупам, ти си нападен у темава и го тупиш до немај каде. Го прочитаче последната сезона, после 6 изиграни. Голема работа ако после 6 изиграни сезони му го нашле лекот во Немачка
Види што освои за толку години. Чекаше 2 години да му се склопат коцките со развојот на сите играчи, не само Геце, Левандовски, Ројс, Хумелс. Другото е тапа, се губи како Бразил на квалификации.

6
5
1
1
2
7

Eве ти го Клоп. Апсолутно се поклопува со развојот на играчи кои перфектно се вклопија во тој еден и единствен стил. Другото е боза, тапа, ништо иновативно.

Пеп не е еднодимензионален тренер, без план Б? Што мислиш ќе му се случеше ако една сезона му го шитнеа Меси, друга Масчерано, трета Иниеста, четврта Чави? Ќе беше толку успешен?
Толку од тебе за фудбал дискусија. Ми е гајле дали Меси или Ојле дојле да биле продани.
Од вакви „шта би било кад би било“ постови ми се кења. Пеп направи тоа што направи во Барса, а за во Баерн признај колку утакмици имаш изгледано за 2 сезони и 10 кола. Е сега помножи го тоа со 10. Толку јас на Клоп имам изгледано.
Далеку дека е лош тренер, ама е тренер со само еден стил. Тоа во Англија тешко.

Последно уредено:
Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Види што освои за толку години. Чекаше 2 години да му се склопат коцките со развојот на сите играчи, не само Геце, Левандовски, Ројс, Хумелс. Другото е тапа, се губи како Бразил на квалификации.

6
5
1
1
2
7

Eве ти го Клоп. Апсолутно се поклопува со развојот на играчи кои перфектно се вклопија во тој еден и единствен стил. Другото е боза, тапа, ништо иновативно.

Толку од тебе за фудбал дискусија. Ми е гајле дали Меси или Ојле дојле да биле продани.
Од вакви „шта би било кад би било“ постови ми се кења. Пеп направи тоа што направи во Барса, а за во Баерн признај колку утакмици имаш изгледано за 2 сезони и 10 кола. Е сега помножи го тоа со 10. Толку јас на Клоп имам изгледано.
Анчелоти со истиот стил во дебитантската сезона со Челзи освои Премиер и ФА Куп.
А и Мурињо не го менува стилот често, па не мислам дека е неуспешен тренер во Англија.

Последно уредено:
Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Анчелоти со истиот стил во дебитанската сезона со Челзи освои Премиер и ФА Куп.
А и Мурињо не го менува стилот често, па не мислам дека е неуспешен тренер во Англија.
Не може сеа да ти врати, ќења!

Член од
23 август 2010
Мислења
39.902
Поени од реакции
116.259

6
5
1
1
2
7

Шо ти е бе бркоња? Што се губиш како циган у Веро? Океј, Клоп ја еба работата у последната сезона со Дортмунд, ама тоа не го прави слаб тренер. Клоп е познат како револуционер и сигурен сум дека Ливерпул ќе биде далеку подобар под негова палка. Јадеш гомна за слабата сезона а забораваш дека 150 000 повредени имаше таа сезона. Е јебига, не е Дортмунд Баерн па да има 100 играчи на секоја позиција.

Куров го поду со тоа дека флопнал последната сезона и дека неговиот систем нема да успее во Англија. Зошто да не успее? Не може ли да играат висок пресинг играчите на Ливерпул? Кај го пишува тоа?

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Шо ти е бе бркоња? Што се губиш како циган у Веро? Океј, Клоп ја еба работата у последната сезона со Дортмунд, ама тоа не го прави слаб тренер. Клоп е познат како револуционер и сигурен сум дека Ливерпул ќе биде далеку подобар под негова палка. Јадеш гомна за слабата сезона а забораваш дека 150 000 повредени имаше таа сезона. Е јебига, не е Дортмунд Баерн па да има 100 играчи на секоја позиција.

Куров го поду со тоа дека флопнал последната сезона и дека неговиот систем нема да успее во Англија. Зошто да не успее? Не може ли да играат висок пресинг играчите на Ливерпул? Кај го пишува тоа?
После ќе ти пише, ќења!

Член од
14 април 2012
Мислења
32.914
Поени од реакции
67.590
За тоа што го игра Клоп, требаат добри крилни играчи, кои засега ги нема во тимот, освен Ајб, кој некако сеуште не е спремен за голема сцена. Другите сите принудно играат на тие позиции. Ке му биде потребно време, дур да ги купи или развие тие играчи, али мислам дека дефинитивно ливерпул ке игра подобар фудбал со Клоп, отколку со Роџерс.
Ма да, не верувам дека Клоп ке го надмине успехот на Роџерс од второ место во ПЛ.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom