UEFA Champions League 2015/2016

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.748
Иначе да ви кажам само, ЦСКА и Зенит и наредно коло кога ќе играат на домашен терен ќе играат од 20:45, а третиот меч што ќе го играат дома, во петтото коло ќе го играат од 18:00. Астана тогаш ќе почне од 16:00. :P
Добар си ти со бројкиве, сигурно ти иде математика.

Член од
8 ноември 2008
Мислења
542
Поени од реакции
731
Сега сфати нешто или пак не ти сече?
Можно е, изгледа затоа Јувентус оваа година одат на пласман у лига европа за да ја освојат, па за да можат наредната да играат во ЛШ (y).

Тотенхем му било испод чест ЛЕ а лани со полн фул состав прв му излезе на Виола која осакатена од повреди ги тресна од земја.
Јасно како ден е дека Англиското стагнира ко будала и дека нема квалитет како што имаше, и не е повеќе најбогато, Ла Лига е моментално прва.
Не викам дека не стагнира, очигледно е тоа. Меѓутоа да ми кажеш дека Италија моментално треба да има 4 претставници во ЛШ на сметка на Англија би го сфатил тоа само како водење инает. Со што кур заслужи италија да има 4 преставника ? Со јуве како едини италијански тим у последните 4 години што минал четврт финале у ЛШ ?
Ако тераме инает ондак вака гледам јас: моментално италијанските екипи можат да играат на исто рамниште со второразредни екипи како скендербеу, партизан, и да ги тепаат дека не се сеуште дораснати за да тепаат тимови кои играат ЛШ... може вака инает да тераме до немајкаде....

Член од
23 август 2010
Мислења
39.964
Поени од реакции
116.557
Кој си ти да кажваш за пазари бе?..Ставревски?..министер за економија?..истреби се таму сосе зумби и тенис да те еби Цонга ..тој ќе објаснува тука за пазари,мазари драпајси колчишта..небаре во НБРМ работи..едноставно не постоиш :D
Копиле, прочитав негде бе, имаше наведено зошто е тоа така, ама да ме убиеш не ми текнува. :D
За тебе за економија сум Антонио Пешевски ти ебам тоа Дан Билзеријан фацата. :D

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.831
Поени од реакции
12.283
Абе еј ти читаш ли воопшто или си тресеш од ракав? Освојувањето на ЛЕ носи директен пласман во ЛШ. Тоа значи дека и со освојување на ЛЕ ќе ги имаат тие стартни 30 милиони или колку се добива за учество во групната фаза во ЛШ, не е важен тука наградниот фонд. На магарето КУРОТ ќе стигнат до ЛШ место Ливерпул и Тотенхем преку лигата, а тоа може преку освојување на ЛЕ да го остварат.

Сега сфати нешто или пак не ти сече?
А ако стигниме?[DOUBLEPOST=1443629936][/DOUBLEPOST]
Те молам немој така да пишуваш за Ливерпул бидејќи ќе ти дојдат Пеџа и Розенберг и ќе ти објаснуваат како тоа имале доволно квалитетен тим за топ 4 со Бентеке,Кутињо,Стариџ,Милнер:)pos:),Гомез,Ајб,Лалана,Хендерсон,Лукас Леива,Чан и семоќниот Фирмињо...сите кој од кој тешки просеци па после Роџерс ќе е крив,а со овој тим Господ да слези повеќе од 7 место нема теорија да бидат,а во Лига Европа не му треба којзнае каков противник за да испаднат,тоа можат да го направат и од Белененсес на пример ама тогаш ќе се вадат како тоа не се замарале иначе да се замараа дроп ќе ги направат сите со МИлнер суперсајонецот и Бентеке горилото за јаже тргање
:kuracc:
Одвај чекам со овој состав ПЛ да освоиме. Ќе треба да ме избегнуваш после :icon_lol:

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289
Иначе да ви кажам само, ЦСКА и Зенит и наредно коло кога ќе играат на домашен терен ќе играат од 20:45, а третиот меч што ќе го играат дома, во петтото коло ќе го играат од 18:00. Астана тогаш ќе почне од 16:00. :P
Во Русија мислам не се менува саатницата ко што се менува за еден час назад како во цела Европа.Денес утакмицата во Москва ќе почне во 9 и 45,во 3то коло би почнала во 10 и 45.Барем вака мислам дека е.

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.247
Поени од реакции
18.453
Можно е, изгледа затоа Јувентус оваа година одат на пласман у лига европа за да ја освојат, па за да можат наредната да играат во ЛШ (y).

Не викам дека не стагнира, очигледно е тоа. Меѓутоа да ми кажеш дека Италија моментално треба да има 4 претставници во ЛШ на сметка на Англија би го сфатил тоа само како водење инает. Со што кур заслужи италија да има 4 преставника ? Со јуве како едини италијански тим у последните 4 години што минал четврт финале у ЛШ ?
Ако тераме инает ондак вака гледам јас: моментално италијанските екипи можат да играат на исто рамниште со второразредни екипи како скендербеу, партизан, и да ги тепаат дека не се сеуште дораснати за да тепаат тимови кои играат ЛШ... може вака инает да тераме до немајкаде....
Ти си ретко глупа појава стварно.

Ај сега кажи ми кој си ти, кој сме ние овде да кажуваме субјективно и за инает кој колку места заслужува да има во ЛШ? Не за џабе тоа е математички утврдено, со збир на резултати, со статистика, со триста чуда. Ако математиката и статистиката донесена од луѓе многу попаметни од мене и тебе и секој човек кој пишува овде велат дека некоја лига треба да има три, а друга четири претставници тогаш тоа е така и нема повеќе дискусија! Во бројките и во фактите нема простор за субјективност и за инает.

А и колку се уплашивте вие дека на Англија може да и се одземе четвртото место, мислиш готово е бидна веќе. Далеку е од тоа сеуште, замислете за да се деси треба енглезите да имаат уште една сезона во Европа како ланската. Ако пак се деси ниеден тим од ПЛ да не игра 1/4 финале во било кое натпреварување тогаш стварно не знам кој би бил проблемот и зошто не би било правилно да им се одземе на некоја сезона тоа 4то место.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.822
Поени од реакции
17.769

Заслужва да има оти веќе 4 години работат и се трудат во Европа а 4 години т.е. 3 Англичаните си играт кур ташак. Тоа ти е тоа 3 години англичаните не знат кај терат во Европа та било ЛЕ та ЛШ.

Не терам инает таја е вистината слободно отвори си види не се поените на жими мајка даени за во ЛШ, иначе јас мислам дека било која екипа од 5то надолу во Италија ќе ја победи било која од 5то надолу во Англија.

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.247
Поени од реакции
18.453
А ако стигниме?[DOUBLEPOST=1443629936][/DOUBLEPOST]
:kuracc:
Одвај чекам со овој состав ПЛ да освоиме. Ќе треба да ме избегнуваш после :icon_lol:
И што ако стигнете? Пак ќе биде за една сезона само, нема Ливерпул квалитет да се натпреварува во Англија на долг рок. Оваа или наредната или било која ќе стигнете само додека еден тим од топ 4 не се среди. Откако ќе се среди пак Ливерпул оди зад сите во топ 4.

Сфатете дека Ливерпул од 2010 некаде веќе не е никој и ништо, ниту во Англија ниту во Европа. Никаков фактор, само една голема нула.

Член од
7 септември 2014
Мислења
3.430
Поени од реакции
2.113
Моментално играт Астана Галатасарај, многу добра атмосфера на трибини приредват навивачите на Астана алал да му е :bravobe:
Треба да бидат наградени барем со бодче денес :)

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.831
Поени од реакции
12.283
И што ако стигнете? Пак ќе биде за една сезона само, нема Ливерпул квалитет да се натпреварува во Англија на долг рок. Оваа или наредната или било која ќе стигнете само додека еден тим од топ 4 не се среди. Откако ќе се среди пак Ливерпул оди зад сите во топ 4.

Сфатете дека Ливерпул од 2010 некаде веќе не е никој и ништо, ниту во Англија ниту во Европа. Никаков фактор, само една голема нула.
Кажи ми ливче за викендот. Нека е на 300 000 добивка :coffee:

Kajgana Shop

На врв Bottom