Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Погба е новата 10ка, за арно за убо. Со овој потег мислам дека ќе остани уште 2-3 сезони сигурно.

11800112_850572648329517_8336445880524257872_n.png

Одличен маркетиншки потег, со ова кажува клубот дека дефинитивно Погба не е на продажба. Единствено што ме нервира е тоа што во овие 5 години можно е да биде 3та десетка која ќе не напушти (наредното лето).

Се надевам ќе испадни уште еден Недвед од него :) (во смисла на карактер ) ама некако предосеќам дека ова ќе е мачкање на очи и дека нема да се донеси некој препреодличен треквартиста.

ама некако предосеќам дека ова ќе е мачкање на очи и дека нема да се донеси некој препреодличен треквартиста.

Ќе мора да се донеси нешто од тие пари од Видал, неможат да се ослонат само на Погба... овој потег со 10-ката ми изгледа како добар маркетиншки трик, и услов до оние клубови кој го сакаат Пол во своите редови, дека ќе треба убаво да си пробуричкаат во џебовите за да го земат

Потегов со давањето на десеткава на Погба е повеќе маркетиншки,воопшто не е гаранција дека ќе остане во клубов две-три години.Се знае какво значење има бројов во Јуве,какви играчи го носеле и колку се продавани дресовите со овој број.

Само се плашам ова да не значи дека Погба ќе ја има позицијата на треквартиста,а во средина на негово место да купат друг.Затоа што реално не памтам во Јуве некоја 10ка да играла на позицијата каде што играше Погба со сега.Се надевам дека оваа сезона тоа ќе е исклучок дека нема да се будалат со вакви експериментални потези и Погба ќе си игра на неговата природна позиција која најмногу му лежи,а до крајов на трансфер периодов ќе донесат квалитетен треквартиста

Погба повеќе ја заслужи 10ката од Гетце, Дракслер или било кој друг играч кој би го донелсе и тој нов не е гаранција дека нема да не напушита наредното лето.

Од друга страна ако нема квалитетна опција на пазарот за треквартиста а има за средишен играч тогаш подобро Погба да го играме тамуи мислам ќе се снајде него да лупниме 30м за играч кој има историја на повреди или не е светска класа.

------------------Маркизио----------
----Витсел-----------------Переира/Кедира/Стураро/---
----------------Погба/Переира/Дибала/--------

Е доволно добар и силен состав. Не знам како вие го гледате Дракслер ама не е играч од ранкот на Гетце и Оскар пособено не со повредите кои ги има. Се надевам дека ќе дојди и ќе ме демантира :)[DOUBLEPOST=1438865829][/DOUBLEPOST]Инаку Алегри денес фино лепо кажа дека Погба нема да игра како треквартиста. Само за информација :) Ова погоре беше само пример на формација

Последно уредено:
Погба да да поработи повише (ако сака) на асистенции и прецизни центаршутеви, има да искине како треквартиста. Шутот си има и тоа ебено добар, така да :drk:

Бар ја така мислам..... или не...

Воопшто не ни требало да му ја даваат десетката нему, а уште помалку на некој друг играч. Требаше да си се остави бројот да одмори малку додека да стигне некој напаѓач достоен да го носи на грбот.

@CalciomercatoLive
Italijanski mediji prenose informaciju da su Juve i Bayern postigli dogovor u vezi prodaje Maria Götzea.Navodi se da su dva kluba dogovrili transfer sjajnog Njemca te da sve ovisi o strategu Njemackog diva Pepa Gvardiole a sa obzirom da on i ne racuna na njeg transfer bi se mogao realizovati.Bayern nece praviti problem oko ovog transfera potvrdjeno je iz uprave tog kluba.

Замислете го носиме Геце на позајмица, а Дракслер хго купуваме за 15 милки + бонуси....

Ќе одам до Торино и ќе му го испушам на Марота

:vozbud::vozbud::vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom