Barclays Premier League - Season 2015/2016

Кој ќе биде новиот шампион во Премиер лигата?

• Вкупно гласачи
    465
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 април 2012
Мислења
32.741
Поени од реакции
66.941
Арсенал ако го гледате низ изминативе 2 сезони, ај просто да кажам, фаќаат залет. Пред 2 години имаа добра полусезона, а лани имаа добра сезона, но им фалеше константност и напаѓач. Ако Венгер купи саглам напаѓач, очекувам стварно да бидат title contenders. Што би кажал Тиери Анри, со Жиру како главен напаѓач, титула не се освојува.

Член од
7 октомври 2011
Мислења
3.831
Поени од реакции
3.616
Нека иде Мурињо у Наполи со потрошени 100 милиони и нека заврши 5то место зад Рома, Лацио и Фиорентина па тек тогаш ќе правиме муабет :sakasuste:
Да не ќе освои сличајно ?
Така се освајало со Наполи титула.

Човекот ја искористи на најдобар начин победата во ЛШ со Порто. Си ја продаде приказната и од тогаш фура тимчиња со кеш каде нормално дека ќе освои нешто.
Не поштувам такви менаџери.Нека иде у Валенсија нека им освои на Барса и Реал,нека иде у Ливерпул нека им освои,нека иде у Дортмунд нека освои,нека иде у Марсеј нека освои. Нека иде у Рома нека освои.Нека иде у Атлетико М нека освои.
Тогаш си менаџер.

Енрике у Рома го избркаа за 3 месеци а со Барса лани лаганица си освои се.... Менаџериште:D
Лесно е со Суарез ,Нејмар и Меси. Ела со Освалдо и Ламела освои да те видам.Истото важи и за Мурињо.

Најголем успех Порто.

H

HoT IcE

Гостин

Човекот ја искористи на најдобар начин победата во ЛШ со Порто. Си ја продаде приказната и од тогаш фура тимчиња со кеш каде нормално дека ќе освои нешто.
Не поштувам такви менаџери.Нека иде у Валенсија нека им освои на Барса и Реал,нека иде у Ливерпул нека им освои,нека иде у Дортмунд нека освои,нека иде у Марсеј нека освои. Нека иде у Рома нека освои.Нека иде у Атлетико М нека освои.
Тогаш си менаџер.

Енрике у Рома го избркаа за 3 месеци а со Барса лани лаганица си освои се.... Менаџериште:D
Лесно е со Суарез ,Нејмар и Меси. Ела со Освалдо и Ламела освои да те видам.Истото важи и за Мурињо.

Најголем успех Порто.
instead hugs I am offering you free facepalm 24/7

Член од
23 август 2010
Мислења
39.637
Поени од реакции
115.151
Арсенал делуваше одлично на пријателскиве и мислам дека може да имаат одлична сезона ако немаат некои малери. Претходните сезони им се повредуваа играчи кога најмалце требаше и тоа ги кочеше доста. Сега Волкот е комплетно опоравен и да не набројувам натака, а со овој ростер моментално делуваат и те како опасно. Само ко што вика Видук мора напаѓач да земат, пошо според мене не можат комплетно да се потпрат на Жиру. Мислам дека не очекува доста интересна сезона, доста кандидати за титулата, но кој ќе издржи останува да видиме.[DOUBLEPOST=1438182797][/DOUBLEPOST]

Тогаш си менаџер.

Најголем успех Порто.
Дечко, со Интер зема ЛШ со Мота и Милито како главни трансфери, не знам како може толку да тераш инат. Значи никој не ти вика да го сакаш Мурињо, тоа си е индивидуално, ама да идеш со глава кроз ѕид па и тоа не бива. И мене не ми се допаѓа тактиката на Пеп па не можам да го негирам како тренер, треба да сум тотално фудбалски неписмен за да го кажам тоа.

Иначе чисто ко паралела, Мурињо со Наполи ќе направеше многу многу повеќе отколку Бенитез, нарочито во оваа смрдена италијанска лига со никаква конкуренција. Не знам колку го пратиш Наполи ама дечките губеа бодови после водства од 2-0 и 3-0, нешто што не смее да си го дозволи една екипа која претендира за титула. Одбраната чорба, трошеше некои нерезеонски суми на играчи ко Албиол, Кулибали, курципалци итн, али битно свршаваше на Игуаин напред, а тоа што примаше по 3 гола на утакмица нема везе.

Последно уредено:
Член од
7 октомври 2011
Мислења
3.831
Поени од реакции
3.616
Ето,Лусио,Снајдер ги забораваш тие небитни се така ?

Имаше тимчиште и тогаш Мурињо,увек имал.
Не викам дека не е добар али да ми го прават бог а Бенитез дрво е неприсвест .[DOUBLEPOST=1438183293][/DOUBLEPOST]
Ја би ја дал деснава рука Мурињо да дојде да го води Ливерпул. Знам дека ќе бидам среќен у мај.
+100м за трансфери

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Никој не го спомна Пандев како главна алка за титулите со Интер. :(

Член од
23 август 2010
Мислења
39.637
Поени од реакции
115.151
Лусио дојде за 0 евра, Ето дојде откако беше направена размена со Ибра и плус ни беа доплатени 40 милиони ако не се лажам, па сеа ти види колку он “трошел“ таа сезона.

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.200
Поени од реакции
18.303

Тогаш си менаџер.

Најголем успех Порто.
Дечко јас не го сакам Мурињо, ниту пак Бенитез само муабетот ти е полн со двојни аршини. Мурињо си ја продал приказната со Порто. Добро, а што ќе кажеш за Вилаш Боаш кој исто се обиде да си ја продаде приказната од Порто и нему ли му беше успешно?

Значи и да продадеш нешто треба сепак да те бива. Ако гледаме така не постојат јаки менаџери значи. Сите кои освојувале имале јаки тимови. Ајде пак да оди Мурињо или било кој друг и да скока од клуб во клуб од држава во држава според твојот план и да докажува дека е јак тренер? Тоа што ти не почитуваш "такви" менаџери не значи дека се неквалитетни. Освен тоа не знам во која категорија ќе го вметнеш Гвардиола, кога Мурињо го вметнуваш во "таквите".

Лично јас Мурињо не го ценам многу бидејќи премногу плаче и секогаш другите му се криви кога тој губи. Но барем е квалитетен тренер и има еден куп успеси да се пофали. Бенитез од друга страна е уште поголем плачко, а не може на квалитет ниту за малиот прст да му се фати на португалецот. И нему секогаш другите му се криви и глуми лудило и жртва, а критиката на негов играч или на самиот себе му е непозната работа. А за Наполи не дека Мурињо ќе освоеше, но барем немаше таков срам да дозволи, тим со така голем буџет во слаба Серија А да биде петти.

Член од
8 септември 2008
Мислења
11.856
Поени од реакции
10.227
Коп брате стварно чудна фудбалска филозофија имаш, почудна дури и од ганеров со муабетиве последни страни.
Сметам дека сезонава на Роџерс му е ултиматум, или ќе го биде или не. Остја ти конкуренција и слично, немате многу полош тим од Арсенал, бар по мене, може на некои позиции имаат поквалитетни играчи и англискиот бог на фудбал наречен Вилшер ама горе долу сметам дека не е голема разлика.
Како само од рака ги вадиш анализиве. Многу поблиску до Челзи сме ние него Ливерпул до нас и квалитативно и квантитативно. Моментално Тери(ќе видиме сезонава) и Коста ви се имињата кои ние ги немаме, на останатите позиции сме егал.
Ја незнам како тоа Вилшир толку ве иритира за од уста да не го вадите па чоекот е милина да го гледаш кога е здрав шо кур да прави кога го искинаа повреди. Сезонава само да ја одигра без повреда и на сите поединечно има се по список да ви :D

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
Нема што да збориме за крај на сезона, вие сте морални шампиони како и секоја година со потенцијал и млади играчи за следна под палка на Чичо Венгер.
Иначе имам роднинска врска со Баба Ваѓа, тетка ми беше..
Хехе да знаеме. Поздраф

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Значи никој не ти вика да го сакаш Мурињо, тоа си е индивидуално, ама да идеш со глава кроз ѕид па и тоа не бива.
Истото пробувам и јас да ти го кажам за Бенитез :)

H

HoT IcE

Гостин
Како само од рака ги вадиш анализиве. Многу поблиску до Челзи сме ние него Ливерпул до нас и квалитативно и квантитативно. Моментално Тери(ќе видиме сезонава) и Коста ви се имињата кои ние ги немаме, на останатите позиции сме егал.
Ја незнам како тоа Вилшир толку ве иритира за од уста да не го вадите па чоекот е милина да го гледаш кога е здрав шо кур да прави кога го искинаа повреди. Сезонава само да ја одигра без повреда и на сите поединечно има се по список да ви :D
Абе не збори глупости.
Индивидуален квалитет Челзи има за извоз во споредба со Арсенал. Тери и Коста лол. А Матиќ, Азпи, Бане па еве и Куртоа без да го спомнам Хазард. Челзи има каде, каде поквалитетна екипа, од кај вас се издвојуваат Санчез со квалитет и Волкот според мене, но премногу е склон на повреди. И Ремзи можеби. Тоа се играчи што би играле прв тим у Челзи кога би биле наши играчи.
А да не зборам колку сме подобро уиграни и колку подобра одбрана имаме, плус Мурињо.
Сфатете еднаш дека не треба да се споредувбате со Челзи се додека е стариот филозоф на клупа.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Лусио дојде за 0 евра, Ето дојде откако беше направена размена со Ибра и плус ни беа доплатени 40 милиони ако не се лажам, па сеа ти види колку он “трошел“ таа сезона.
Го купивме Лусио за некои 7-8 милиони. Мота и Милито за 30 и Снајдер за 12.

Мурињо кај нас дали и 100 милиони потроши, вака од прва што ми текнува кога дојде ги побара Мансини и Кварезма и ги земавме за 40 милиони, не сум сигурен ама мислам дека така нешто беше ако не и помалце. Двајцата по 20 ако добро памтам. Тоа беше тоа првата сезона, после го бараше Карваљо го доби Лусио за 8. Го сакаше Деко го доби Снајдер за 12, сакаше Лампард или Џерард го доби Мота у пакет со Милито за 30. На страна мега зделката Ето плус 40 мил за Ибра. Ги врати парите од фејловите Мансини и Кварезма.

Друго не ми текнува што купуваше.. а да Суљо за 10 мил дое од Портсмут.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.637
Поени од реакции
115.151
Lucio dojde kako free transfer milion %. Zborevme za sezonata koa osvoivme Triplete, ne opsto za negoviot mandat vo Inter. Snajder za 12, Mota+Milito za 30 I Eto za Ibra plus 40 milioni pa sea udrete matematika kolku stvarno potrosil.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom