Barclays Premier League - Season 2015/2016

Кој ќе биде новиот шампион во Премиер лигата?

• Вкупно гласачи
    465
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
16 јануари 2013
Мислења
3.963
Поени од реакции
8.173
Ливерпул ако освои 10+ бода од првите 7 гостувања лагано завршува топ 3

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
И википедија вика оти 7.85 милиони е сумата за лусио.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.637
Поени од реакции
115.152
Dobro, ete greska sum iako stvarno bev mnogu siguren deka bez pari dojde, ali ete neka bidat I tie 7 milioni vkluceni vo prethodniot muabet, ne menuva mnogu. Vprocem glup muabet terame, site golemi timovi trosat taka da ne e toa nekoj izgovor deka Murinjo, Petko ili Stanko osvlile titula radi parite. Ete UTD lani potrosi 70 milioni samo na Angele pa edvaj do LS se dokopaa na krajot.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Jas sum poprilicno ubeden deka dojde kako sloboden igrac, aj neka potvrdi @Syn aka jason statham, on poise gi prati ovie stvari.
И јас со тебе сум нашол да се објаснувам за фудбал :facepalm:

Оди прати баскет, тоа мизериите металски завоТ :D

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Коп брате стварно чудна фудбалска филозофија имаш, почудна дури и од ганеров со муабетиве последни страни.
Сметам дека сезонава на Роџерс му е ултиматум, или ќе го биде или не. Остја ти конкуренција и слично, немате многу полош тим од Арсенал, бар по мене, може на некои позиции имаат поквалитетни играчи и англискиот бог на фудбал наречен Вилшер ама горе долу сметам дека не е голема разлика.
Ако, Ливерпул освои ФА куп, или Лига Европа, а притоа заврши 5ти, дали мислиш дека Роџерс ќе добие отказ? Нормално дека оваа сезона му е ултиматум, досега му беше прогледувано низ прсти, но Премиер Лигата нема да биде еден, и единствен фактор од кој ќе зависи иднината на Роџерс.

Член од
7 октомври 2011
Мислења
3.831
Поени од реакции
3.616
Дечко јас не го сакам Мурињо, ниту пак Бенитез само муабетот ти е полн со двојни аршини. Мурињо си ја продал приказната со Порто. Добро, а што ќе кажеш за Вилаш Боаш кој исто се обиде да си ја продаде приказната од Порто и нему ли му беше успешно?

Значи и да продадеш нешто треба сепак да те бива. Ако гледаме така не постојат јаки менаџери значи. Сите кои освојувале имале јаки тимови. Ајде пак да оди Мурињо или било кој друг и да скока од клуб во клуб од држава во држава според твојот план и да докажува дека е јак тренер? Тоа што ти не почитуваш "такви" менаџери не значи дека се неквалитетни. Освен тоа не знам во која категорија ќе го вметнеш Гвардиола, кога Мурињо го вметнуваш во "таквите".

Лично јас Мурињо не го ценам многу бидејќи премногу плаче и секогаш другите му се криви кога тој губи. Но барем е квалитетен тренер и има еден куп успеси да се пофали. Бенитез од друга страна е уште поголем плачко, а не може на квалитет ниту за малиот прст да му се фати на португалецот. И нему секогаш другите му се криви и глуми лудило и жртва, а критиката на негов играч или на самиот себе му е непозната работа. А за Наполи не дека Мурињо ќе освоеше, но барем немаше таков срам да дозволи, тим со така голем буџет во слаба Серија А да биде петти.
Јас од еден менаџер сакам да видам од ништо да направи нешто и да освои трофеј со што ќе има доказ дека неговата,тактика,работење,осет се покажала успешна.
Симеоне и Клоп ми се пример за такво нешто.
Атлетико се прв тим после Валенсија на Бенитез што им парира на Реал и Барса и не само тоа туку им зима трофеј Ла Лига пред нос. Што е поголем успех да земеш со Атлетико или со Реал ? Што тежи повеќе ?
Сите очекуваат од Реал да земе ама никој од Атлетико пример.

Рафа зима ЛШ со Траоре и Бишчан. Ги проаѓа Јуве,Челзи и Милан каде што имаше играчи за 2 добри тима да склопиш и не му се дава кредит како моќен менаџер а на Жозе со Ето,Снајдер,Лусио,Маикон,Цезар му се дава кредит како да биле овие Мазнов и Грнчаров ама он успеал да земе пошто многу знаел. Кој се овие математики ?

Мурињо го разбира фудбалот нема збор тука ама да се каже дека он е најдобар а тренери како Бенитез се дрва е смешно стварно.

Фил Џексон у фудбалска верзија.Малце медиуми ,малце харизма,малце среќа,малце знаење,увек добри играчи и оп БОГ.
Еве го богот у Њујорк сега:)

Стварно немам против Жозе толку колку што имам против компарациите дека Бенитез е дрво а сите други се зверови.

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.751
Поени од реакции
9.513
Јас од еден менаџер сакам да видам од ништо да направи нешто и да освои трофеј со што ќе има доказ дека неговата,тактика,работење,осет се покажала успешна.
Симеоне и Клоп ми се пример за такво нешто.
Атлетико се прв тим после Валенсија на Бенитез што им парира на Реал и Барса и не само тоа туку им зима трофеј Ла Лига пред нос. Што е поголем успех да земеш со Атлетико или со Реал ? Што тежи повеќе ?
Сите очекуваат од Реал да земе ама никој од Атлетико пример.

Рафа зима ЛШ со Траоре и Бишчан. Ги проаѓа Јуве,Челзи и Милан каде што имаше играчи за 2 добри тима да склопиш и не му се дава кредит како моќен менаџер а на Жозе со Ето,Снајдер,Лусио,Маикон,Цезар му се дава кредит како да биле овие Мазнов и Грнчаров ама он успеал да земе пошто многу знаел. Кој се овие математики ?

Мурињо го разбира фудбалот нема збор тука ама да се каже дека он е најдобар а тренери како Бенитез се дрва е смешно стварно.

Фил Џексон у фудбалска верзија.Малце медиуми ,малце харизма,малце среќа,малце знаење,увек добри играчи и оп БОГ.
Еве го богот у Њујорк сега:)

Стварно немам против Жозе толку колку што имам против компарациите дека Бенитез е дрво а сите други се зверови.
А Жозе со Дерлеи, Аленичев и копманија кога стигна до титула ЛШ?

Безвезе е муабетот зошто има разлика во градење на тим во моментов со тоа од пред 10/20 години. И Ливерпул тогаш доведе играчи ко Сисе, Алонсо и компанија...До САФ, ми се чини уште Венгер остана на таа филозофија на градење на тим постепено, но помина тоа време според мене зошто излегуваат тимови со предобри финансии кои конкурираат и мора да се интервенира на тој начин.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
ne dojde kako sloboden ama ne bese javno obelodeneto za kolku se dogovorile so baern.
Не ни имаше нешто многу шпекулации ко што се сеќавам, сите шпекулираа за Карваљо и одеднаш Бранка слетува во Милано со Лусио.

Член од
7 октомври 2011
Мислења
3.831
Поени од реакции
3.616
А Жозе со Дерлеи, Аленичев и копманија кога стигна до титула ЛШ?

Безвезе е муабетот зошто има разлика во градење на тим во моментов со тоа од пред 10/20 години. И Ливерпул тогаш доведе играчи ко Сисе, Алонсо и компанија...До САФ, ми се чини уште Венгер остана на таа филозофија на градење на тим постепено, но помина тоа време според мене зошто излегуваат тимови со предобри финансии кои конкурираат и мора да се интервенира на тој начин.
Затоа на предходниот пост реков,најголем успех Порто.Тоа е вештина.

Член од
8 септември 2008
Мислења
11.856
Поени од реакции
10.227
Абе не збори глупости.
Индивидуален квалитет Челзи има за извоз во споредба со Арсенал. Тери и Коста лол. А Матиќ, Азпи, Бане па еве и Куртоа без да го спомнам Хазард. Челзи има каде, каде поквалитетна екипа, од кај вас се издвојуваат Санчез со квалитет и Волкот според мене, но премногу е склон на повреди. И Ремзи можеби. Тоа се играчи што би играле прв тим у Челзи кога би биле наши играчи.
А да не зборам колку сме подобро уиграни и колку подобра одбрана имаме, плус Мурињо.
Сфатете еднаш дека не треба да се споредувбате со Челзи се додека е стариот филозоф на клупа.
Санчез и Волкот а Ремзи можеби?
what a bullshit
Казорла, Озил, ЧЕХ, Вилшир, Косчиелни немаат индивидуален квалитет оти Венгер е тренер?
Шо гледаш ти чоече некој вонземски фудбал кај што Челзи играат само, па сеа пред 3 месеци ПСЖ го откости истиов Челзи, или многу од квалитетот извезовте преку Луиз?
Не лупетај

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom