Има во каталогот на хрватскиот сајт. Таа цена ти е со монтажа или без?Nekoe info za Gree LOMO 12000btu relativno eftina ama ne mozam da najdam k-ki za NEA, ako ima nekoj nekoe iskustvo ili podatoci, inaku za 30000 ako ima dobri vrednosti za greenje ova e dobra cena
Najdobra informacija (tocen model/karakteristiki) ke dobies vo Greemak i toa samo barajte go Goran direktorot on gi znae najdobro specifikaciite. Sekretarkata pojma nema taka da izbegavajte ja, ili Goran ili po meil, a najdobro direktno u salonot, tamu moze i da ja imaat i izlozeno Lomo(vnatresnata) i da ti ja pustat da raboti posto site izlozeni vnatresni ne se samo obeseni na zid tuku se pod napon i moze da se pustat. Таму ке ви даде Горан спецификација и ако е како српскава Ломо со LCLH кит е одлична за парите.[DOUBLEPOST=1437641038][/DOUBLEPOST]Nekoe info za Gree LOMO 12000btu relativno eftina ama ne mozam da najdam k-ki za NEA, ako ima nekoj nekoe iskustvo ili podatoci, inaku za 30000 ako ima dobri vrednosti za greenje ova e dobra cena
@yamaha10 Друже сум заборавил(а другиве сигурно незнаат) за ова со севернава страна, ама ако е така од 27 да треба да спушти на 26 за само 1 степен ако е работата колку време работела климата?, многу малку нели а не 12саата.@Strelec друже мој имам пишувано зимата каква изолација имам и дека собата е на север преку цел ден не ја фаќа сонце, а еден зид го фаќа ама после 18.30 и тоа на косо ептен малку, Без да ја пуштам климата во таа соба цел ден не дига над 27с.
сега твое е дали веруваш или не во тоа што го напишав за потрошувачката
самсунгот кај старите лапа од 5-6KW секој ден и тоа подесен на 28
SCOP neli se racuna po slozena formula so zimanje temperaturi za soodvetno preku cela godina...da ne go tupime....vidi go servisnoto za Hansol sto go imam postirano 3-4strani ponazadИзвадок од хрватскиот каталог (горе) и српскиот каталог (долу) на грее.