Serie A 2014/2015

Кој да ја отвори новата тема?

• Вкупно гласачи
    96
Статус
Затворена за нови мислења.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.607
Тоа и ми беше поентата, ни Јувентус кој моментално е најдобриот Италијански тим класа напаѓач а овој @јас пишува провоцирачки коментар каде што го потценува Бака демек не бил класа и не му требал таков играч на Јувентус. А во состав го имате Љоренте и двајца кој допрва треба да се докажуваат (Мората и Дибала) единствено Мандџукич е играч кој гарантира добра сезона од овие.
Па и не му треба. Кога веќе ги имаат Мората и Манџукич во составот. Статистиката споредбено меѓу Бака и Манџо е блиску, процентот на изиграни натпревари со дадени голови им е идентичен, двајцата имаат исти години. Тоа е за сличноста, сега малку за разликите.

Манџо своите голови ги постигна за Волфсбург кога беше конкурент за титула во Германија, со Баерн освои еден куп титули, меѓу кој ЛШ и 2 титули во првенството и Купот. Манџо се има покажано во ЛШ, во големи натпревари, даде гол во финалето со Баерн против Дортмунд во ЛШ, даде голови против Арсенал во 8-финале, против Јуве во 4-финале, само против Барса не успеа да даде гол, втор најдобар стрелец 2013 година во Бундесот после Левандовски.

Бака своите голови ги постигна за Атлетико Јуниор, Клуб Бруџ, по позајмици на некои трети тимови и во Севиља каде го има најголемиот свој успех. Во своето портфолио можи да се пофали со 2 титули од Лига Европа,7 гола постигнати во ЛЕ во севкупна статистика, а постигна 2 во финалето на ЛЕ против Дњипропетровск.

Манџукич го кошташе Јуве 18 милиони + 2 бонуси.
Бака го кошташе Милан 30 милиони.

Не алудирам ништо, да не бидам погрешно сватен. Ова што го напишав, може лесно да се провери секаде. За двата играчи ова е нова средина, нов клуб, па никој не можи со сигурност да претпостави како ќе играат во новите дресови.

Член од
27 мај 2013
Мислења
3.526
Поени од реакции
4.704
19 на три рати плус бонуси али за овој се реални бонусите за разлика од оние кои го поставија за Дибала скоро невозможно палермо да ги добие тие 8мил :D
Не од кај ги извади овие 12 милиони од памет изгледа,ја знам 20 трансферот + бонуси

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.607
Juventus Football Club can announce that an agreement has been reached with Atletico Madrid for the services of Mario Mandzukic, who has signed a four-year contract.

A fee of €19 million, payable in three separate installments, has been agreed, with a potential extra €2 million to be added on if certain performance-related targets are met.

За да завршат шпекулациите.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.589
Поени од реакции
17.431
Juventus Football Club can announce that an agreement has been reached with Atletico Madrid for the services of Mario Mandzukic, who has signed a four-year contract.

A fee of €19 million, payable in three separate installments, has been agreed, with a potential extra €2 million to be added on if certain performance-related targets are met.

Ако се нервираш да се одлогираме :D

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.589
Поени од реакции
17.431

Ако се нервираш да се одлогираме :D

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.477
Поени од реакции
10.206
Манџо своите голови ги постигна за Волфсбург кога беше конкурент за титула во Германија, со Баерн освои еден куп титули, меѓу кој ЛШ и 2 титули во првенството и Купот. Манџо се има покажано во ЛШ, во големи натпревари, даде гол во финалето со Баерн против Дортмунд во ЛШ, даде голови против Арсенал во 8-финале, против Јуве во 4-финале, само против Барса не успеа да даде гол, втор најдобар стрелец 2013 година во Бундесот после Левандовски.

Брат ќути,еден и тоа е единствениот случај во историјата на овој спорт каде играчот што го дава голот,влегува во голот пред топката. Види видео. :pos:

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
За Манџукиќ иако не ми се свиѓа како играч, за жал таа е вредноста и се сомневам дека Јуве можеле под тоа да симнат. Али за Бака да фрлиш 30 милиони, кој е сличен ко Манџукич е тоа е многу.

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.168
Поени од реакции
18.194
Реалноста е таа, денеска за играч кој ќе ти користи како ротација мора да дадеш барем 15 милиони, ако не го начекаш слободен без договор. Мене не ми прави Манџукич мерак, ама ако си отиде Љоренте не е лошо да се има корпулентен напаѓач во тимот.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
First Paper Summary:
Serie A back to the top

We’ve already spent €262m, more than anyone else

After years of loans and free agents, Italian football is investing again

Spain are behind (€231m) with England (€188m), Germany (€161m) and France (€44m)
А само Ливерпул купува у Англија :D

C

Castiel

Гостин
За Манџукиќ иако не ми се свиѓа како играч, за жал таа е вредноста и се сомневам дека Јуве можеле под тоа да симнат. Али за Бака да фрлиш 30 милиони, кој е сличен ко Манџукич е тоа е многу.
Mногу е. Ама тоа е раелноста денес. Башка милан не игра ништо ни лш ни ле па мора да плаќа ако сака да земе нешто. А и таков е пазарот денес сите се претплатени. И кондогбија што го земавте е преплатен, и бејл беше преплатен, и дибала е преплатен...Ама јебига таков е пазарот. Кај бака проблем се и годините 28 ги има али јбг. Тоа беше најдоброто можно решение што можеше милан да си го дозволи сеа. Ако ја опраат средината и 2-3 сезони дава по 20+ гола ондак ќе им се исплати. А вака ако остана е тогаш ќе биде ептен преплатен.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.452
Поени од реакции
87.195
Само мене трансферов на Бака ми изгледа како panic buy момент? После пропаднатите преговори со Кондогбија и Мартинез, некако трансферов на Бака ми дојде ептен неочекувано, се набрзинка со цел да се смират навивачите на Милан за пропаднатите два трансфера. Сигурен сум дека Галијани во Мај ни на крај памет не му доаѓало да го купи овој играч...

:unsure:

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Само мене трансферов на Бака ми изгледа како panic buy момент? После пропаднатите преговори со Кондогбија и Мартинез, некако трансферов на Бака ми дојде ептен неочекувано, се набрзинка со цел да се смират навивачите на Милан за пропаднатите два трансфера. Сигурен сум дека Галијани во Мај ни на крај памет не му доаѓало да го купи овој играч...

Се гледа дека ти е криво што Јуве нема класа напаѓач а им кидна Бака.
Исто и мене, пошто ни го одбил проектот и отишол у Милан :D

C

Castiel

Гостин

Не е panic buy момент пошто трансфер пазарот не е ни започнат. Има цели 2 месаца до крај на пазарот. Трансферот на Бака воопшто не е неочекувано пошто се знаеше дека Милан тргнува по квалитетен шпиц. После продаднатиот договор со мартинез ( агентот на играчот нејќел да збори со Галијаниа) Милан тргна по алтернативни опции. Во мај секако дека не му паднало на крај памет за трансферот пошто продажбата на акциите не беше завршена.

Последно уредено од модератор:

_predator_

Студент\Џаболебар
Член од
17 декември 2012
Мислења
2.254
Поени од реакции
2.461
Абе супер е Бака,можда не е од кремот,ама квалитет е.Е сега дали вреди за парите и дали му беше баш приоритет на Милан да фрлат толку пари за напаѓач тоа е веќе друг муабет.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom