Six Feet Under

• Креатор на темата Креатор на темата wot
  • Време на започнување Време на започнување
Некоја желба имам деновиве да пуштам да си гледам пак. Ама не, немам време сега, ќе издржам!

ClareNate02.jpg

:love:

Прва сезона ја изгледав уште во август негде али после тоа некако ја запоставив, одмор, обврски ова она и така. Првин мислев дека стварно ја имав заборавено, но потоа воочив дека потсевсно не сакав да ја продолжам бидејќи е малце тешка за гледање и отвара доста осетливи прашања, некако се осеќав како премлад за вакво нешто сеуште со моите 18 години. Но, сепак се решив да го завршам до крај нештото што ми остави голем вчепаток со само толку малку видено, а и не сакав да оставам нешто недовршено. Па така втора и трета сезона малце ги развлекував и гледав само по 2-3 епизоди на ден додека 4 и 5 сезона буквално ги изгледав во 2-3 дена. Штета што јадев спојлер во Драга Кајгана за смртта на Нејт иако не ми го расипа финалето скоро ни малце.

За кажување нема што да кажувам нешто посебно ново се е кажано во овие 30 страници кои само што ги прочитав во еден здив. Како младич кој допрва си го бара својот пат и своето јас мислам дека ова ремек-дело ќе игра добра улога во ова мое пронаоѓање на себеси. Малку тапа муабет е кога човек преку вакво нешто ќе воочи дека животот е прекраток за трошење време на глупости, на градење на спомени и постојано навраќање на нив додека го запоставува моментот, сегашноста која треба да се искористи и да направи нешто за самиот себе. Не треба да ни се случи судбината на Рут и да воочиме дека целиот наш живот сме го живееле во заблуда и несознание. Зарем треба да дојде крајот за човек да воочи дека треба да направи нешто за себе, нешто со што ќе си го направи моментот вреден за живеење. You can't take a picture of this it's already gone, треба ли да се каже нешто повеќе од ова ?

Човек ќе види и прочита многу добри и поучни дела од најдобри режисери и писатели, но ништо нема да им остави толкав белег на нив колку што може да остави SFU. Едноставно нема зборови со што може да се опише, човек треба да го изгледа за да го почуствува она што го нуди ова ремек-дело.

Исто така хуморот е на едно завидно ниво, просто кажано го обожавам црниот хумор што ни го нуди. Има моменти каде што не знаеш дали да се сожалиш со ликот, дали да се насмееш или пак сосем нешто трето. А, има и такви моменти каде што едноставно се смееш и плачеш кои се најизразени во последните епизоди. Ситуација во која едноставно чувствував премногу измешани емоции беше смртта на Нејт т.е сонот пред да почине кога се слуша звукот на ЕКГ апаратот дека срцето не чука веќе, а Нејт испливува во бесконечноста и во тој момент Натаниел стариот му вика на Дејвид ''Wanna smoke some crack ? ''....плачев и се смеев на глас.

Знам дека е сто милиони пати постирана али морам.

Six Feet Under :cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc:

:place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place:

Од една страна се мразам себеси што чекав досега да ја гледам серијава а од друга страна па мило ми е зошто ја гледам откако изгубив во животов неколку личности кои ми значеа многу и од тогаш ги сменив некои погледи кон истиот па репликите во серијава ми се баш на место. Ја завршувам втора сезона и посакувам денот да ми трае по 50 часа само за да можам на раат да си изгледам.

:place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place:

Од една страна се мразам себеси што чекав досега да ја гледам серијава а од друга страна па мило ми е зошто ја гледам откако изгубив во животов неколку личности кои ми значеа многу и од тогаш ги сменив некои погледи кон истиот па репликите во серијава ми се баш на место. Ја завршувам втора сезона и посакувам денот да ми трае по 50 часа само за да можам на раат да си изгледам.
Уште не си дојдена до НАЈсцената во серијава :)

Зошто мора секој пат кога ќе пише некој во темава да ми проаѓаат сите случувања од серијава, а после да си ја пуштам Breathe Me и да си премотам филм уште еднаш!!!
Па после да сакам да пуштам да ми се симне целата серија, и да ја изгледам пак. А не знам дали сум спремен :unsure:

:place:

Ти завидувам и те жалам истовремено.....да имаше уште соодветно смајли....да знаеш уште што те чека....[emoji14]lace:[emoji14]lace:
Токму имав случај во фамилија со АВМ и знам како заврши така да претпоставувам...:) многу потценета серија како и да е.

многу потценета серија како и да е.
Не би рекол дека е потценето нешто кое освоило 3 Глобуси, 9 Еми, 3 SAG и уште 38 други награди + 139 номинации. Првата сезона имале дури 23 номинации за Еми! Плус, серијава е таа што и го дигна рејтингот на HBO, прогласена многупати од многумина за една од надобрите серии на сите времиња, а нема некој кој ја изгледал до крај а не кажал дека финалето е едно од најдобрите финалиња во историјата. Ни малку потценето! ;)

Не би рекол дека е потценето нешто кое освоило 3 Глобуси, 9 Еми, 3 SAG и уште 38 други награди + 139 номинации. Првата сезона имале дури 23 номинации за Еми! Плус, серијава е таа што и го дигна рејтингот на HBO, прогласена многупати од многумина за една од надобрите серии на сите времиња, а нема некој кој ја изгледал до крај а не кажал дека финалето е едно од најдобрите финалиња во историјата. Ни малку потценето! ;)
Абе... За фан базата зборев а и на форумов види колку страни има серијава.

Абе... За фан базата зборев а и на форумов види колку страни има серијава.
Знаев дека за бројот на мислења на темата ќе се фатиш. Но, ако гледаме од овој агол: форумов постои од 2005 (ако не се лажам), а SFU ја имаше својата последна сезона во 2005. Според податоците кои ги прибирав за да направиме некој вид на каталог на сериите во подфорумов, од сериите кои завршиле до 2005, односно што не растеле заедно со Кајгана форум, единствено само темата на Friends има повеќе прегледи и мислења од оваа на SFU. ;)

Zlate aman nemoj da mi sporeduvas Frends i Six Feet nemoj.. mislam nisto ofenzif ali jas taa serija nemozam da ja svaram, neznam sto gleda narodot u frends iskreno..

Inaku komsice oficijalno da pisam welcome to the club, wot ke garant ima vise spremeno krevetce so jastuce da go stisnes i da se isplaces ko coek koa ke ja dogledas, serija koja mozam bez problem da ja gledam miljon pati na ripit i pak da mi e interesna.

Kazi baba Ruth koja smizla e :D :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom