Глупав, не е поентата каков карактер има, туку тоа што го избркале зашто немал партиска книшка.
Или ти сакаш да кажеш дека е соросоид пуштен да шири пропаганда, и не постои такво нешто како партиско вработување?
На татко ти глуп да му речиш, не мене.
Ако ти се разговара цивилизирано арно, ако не прај си муабет со некој на твое ниво на речник и култура.
И тркало едно ( веќе кога почна) нити се работи за тоа дека го избркале ради партиска книшка ( чудно и како влегол воопшто таму без неа, ама ај нема врска) нити дека не постои партиско вработување.
Друг е муабетот ама ете толку ти сечи.
Ај прати малце темата можи покасно ке напишам нешто што е толку очигледно ама сите се правите на мутави и ми глумите нешто
Секој кој има работно искуство му се десило да мора да толерира нередовна исплата на плата, со надеж дека наредна исплата ќе префрлат и задоцнета плата. Така да се глеа дека си без работно искуство.
Не си заминал затоа шо државната администрација не е лична своина на паторот и сакал со знаење и мозок да се избори да остане а не по наредба од штаб ко тебе
Некој работи од љубов кон струката и желба да го пренесе знаењето, а некои гревчиња од принудна љубов кон пастирот си го губат сопственото јас и мозок.
Tonci ti si car.
Просто ти завидувам на твојата моќ на забележување, чесност, посветеност, просветленост, правичност и така натаму и така наваму.
Ај ке допишев уште нешто ама знам дека си со кратки нерви. Во глобала немој мене со тие финти, не палат.
Сум немал работно искуство. Е не ти имаш.
И што сакаш да кажиш за крај, дека ете јас сум партиски определен ама ти пу пу скараја да е. Важи ете ти повервавме. задоволна?
Туку кажи ти вака колку време имаш волнтирано или неземано плата со надеж дека еден ден ке земиш. Згора на тоа работното место ама ич да не ти се допаѓа поради условите?
Сакаш јас да ти кажам што е работата, вака колку да ги тргниме маските и да не се правиме на мутави . Како прво чисто се сомневам дека во денешно време влегол во државна работа оти е личен. Тоа на сите му е јасно. Значи книшка има и тоа црвена веќе кога сме кај тоа, така да не скокајте џабе.
Како друго трпел трпел и трпел со надеж дека еден ден ке го топори во државно, што рака на срце и не му беше лоша замисла. Ама ете извиси и крај на приказната. Се потаму само го девалвира како карактер.
Е затоа беше наменет мојот пост а не дека го избркаја од работа. Ни прв ни последен. Така да слободно правете го маченик , жртва или незнам што, но ако добиеше решение истите вие утре ке го труевте тука како е потрчко на власта, плакатолепач , штабист итн. Искрено незнаете кај терате повеќе стварно.
И вака како што ве дал господ бистри и надарени му поверувавте дека баш пред 7 месеци успеал да влези во државно а немал книшка? Со цел ум?
Тогаш да не ви паѓа теоријата дека ете само книшка требало за да се вработиш во државно за која се пенавите на сите слични теми. Сега треба или не треба книшка за во државно. Ако треба тогаш случајот со Мартин ( така мислам се викаше) е затворена приказна и ако сте доследни на вашите залагања наместо да го тупкате по рамо треба да почните да го третирате како и сите тука со книшки што бараат и добиваат работа. Ако не се добива само со книшка тогаш испаѓа дека останатите што неможат да најдат работа во државно едноставно се неспособни и за кур не ги бива и затоа плачат. Трето нема. Така да одлучете се веќе еднаш. Треба книшка или не треба?