Grand Theft Auto V

• Креатор на темата Креатор на темата Џои
  • Време на започнување Време на започнување
Ок вака значи, ја пуштам играва (3DM верзија, со Update 2 и крак) почнува windowed и кога ке кликнам на прозорецот за да мавнам alt+Enter ми дава "Grand Theft Auto V has stopped working"
Немам некоја јака конфигурација ама да знам барем дека е до PC-то
Intel Core2Duo 2.33GHz
6 GB DDR2 Ram
GForce GTX 550 Ti
Додека е во windowed mode све си е ок и кога ќе дојде за да стиснам Enter за Brightness се гаси. 4 различни верзии пробав и RePack-ови и 2 верзии на 3DM и нејке.
И на крај, како што ме работеше FarCry 4, си го отштекав џоистикот од PC, мавнав рестарт и сега си плешам GTA V. ццццц.....5 денааааа

Најверојатно имаат некоја заштита ставено, па затоа крашнува пиратската. :cautious:
Јас ја иам оригинал, и ниту еднаш до сеа ми нема крашнато играва.

Баш при вршење на мисија ми укочи у пичку матер...а таман украдов дијаманти и напраив големи пари :D али играта е превртување...не знам само зошто така кочи...го симнав тоа што го стави батакта погоре,комитата,и си тераше супер ама ете пак укочи...и намалив графиката,и ја префрлив у Д пошто таму ми е празно скроз.[DOUBLEPOST=1429569893][/DOUBLEPOST]
Најверојатно имаат некоја заштита ставено, па затоа крашнува пиратската. :cautious:
Јас ја иам оригинал, и ниту еднаш до сеа ми нема крашнато играва.
што пари е за пц ?

Играта е coca cola :D, најдобра графика и најоптимизирана на сите времиња,на very high, MSAA x2, 1080p V-sync-on (60)fps, кај мене со R9 290х не трепнува.
И вие што се жалете за кочењето не е само до тоа каква графичка имате, потребен е и доволно рам, барем 8 гига, SSD, и добар процесор, имам i5 4670K со благ оверклок на 4.2 гхз додека играм процесорот е оптеретен 60/100 % што значи потребен е јак процесор за играва, така да со послаби и постари процесори нормално е да се појави тесно грло доколку веќе имате способна графичка да се справи на одбраниот etings,.
Јас имам R9 290, и ако пуштам MSAA се е ок нема кочење, единствено долу десно во чошо има квадратче малку поголемо од мапата шо прелива(колку поголем MSAA местам толку поголем е интензитетот), има некое чаре за ова?

Тешко на другиве производители на игри. Со оптимизираноста Рокстар на глобално ниво ги крена нормите до небо :D
Пффф...
Valve says hi. Square Enix waves from behind him.

Башка многу голема работа вршат тимовите за драјвери од nVidia и AMD. Source.

Пффф...
Valve says hi. Square Enix waves from behind him.

Башка многу голема работа вршат тимовите за драјвери од nVidia и AMD. Source.
Можда е така.. можда не. Јас го мислам второто без разлика на изворот од проста причина што бизнис е во прашање. Со поголемо оптимизирање на игрите стагнира продажбата на самите делови. И пак темелот на нештото е самата игра. Колку сака нека бидат добри драјверите :)

Јас имам R9 290, и ако пуштам MSAA се е ок нема кочење, единствено долу десно во чошо има квадратче малку поголемо од мапата шо прелива(колку поголем MSAA местам толку поголем е интензитетот), има некое чаре за ова?
Probaj smeni drajver, dali takvo ili slicno nesto ti se pojavilo na druga igra do sega, mislam deka problemot e do grafickata. Inaku vo igrata MSAA e odlicno ispeglano FX+MSAA staklo grafika, ide i so x8 no ne drzi stabilni 60fps..[DOUBLEPOST=1429594885][/DOUBLEPOST]
Probaj smeni drajver, dali takvo ili slicno nesto ti se pojavilo na druga igra do sega, mislam deka problemot e do grafickata. Inaku vo igrata MSAA e odlicno ispeglano FX+MSAA staklo grafika, ide i so x8 no ne drzi stabilni 60fps..
probaj i vaka, vo setinzite ima edna opcija za senkite, sravi gi da bidat sharp odnosno ne ja koristi taa opcijata koja ka dava kako preporacana za AMD, koga ja uklucuvav taa opcija primetiv deka ima prkrseni senki ili nekade istite gi nema, pa trepkat ili naednas isceznuvat, toa ne e dobro sredeno, sega mi se staveni na sharp i nema problem.

Таа што ја ставаш у гаража останува.
Па изгледа неќе да е така.Цело време ставам коли во гаража кај Мајкл и после некое време пак ми ја дава персоналната кола негова аудито..:cautious:

Па изгледа неќе да е така.Цело време ставам коли во гаража кај Мајкл и после некое време пак ми ја дава персоналната кола негова аудито..:cautious:
Џабе си ги трошите парите на апдејт на крадени коли. Ги снемува.
Од друга страна и да не ја абгрејдувате и да не ја ставите во гаража а сте ја купиле од маркет ќе ја имате.

Првото нешто што ќе го направам коа ќе ја заиграм играва е ќе отидам веднаш во Гантон на Гроув Стрит да ја видам куќата на CJ :D

Постов го напишав пред 4 години. Денес дојде моментот (ja немав играно на конзола, чекав да искочи за PC). Маалото не е веќе Ganton, туку е Davis и е окупирано од Ballas, a куќата на CJ ја нема, на нејзино место има скапана барака. Изгледа CJ отишол да си го лади негде во Лас Вентурас и Баласите све превземале :(.

Probaj smeni drajver, dali takvo ili slicno nesto ti se pojavilo na druga igra do sega, mislam deka problemot e do grafickata. Inaku vo igrata MSAA e odlicno ispeglano FX+MSAA staklo grafika, ide i so x8 no ne drzi stabilni 60fps..[DOUBLEPOST=1429594885][/DOUBLEPOST] probaj i vaka, vo setinzite ima edna opcija za senkite, sravi gi da bidat sharp odnosno ne ja koristi taa opcijata koja ka dava kako preporacana za AMD, koga ja uklucuvav taa opcija primetiv deka ima prkrseni senki ili nekade istite gi nema, pa trepkat ili naednas isceznuvat, toa ne e dobro sredeno, sega mi se staveni na sharp i nema problem.
Ги средив сенкиве поубо е вака. Го имаш инсталирано новиот бета драјвер за АМD?

Играм без проблеми на GT 740m, Intel Core i3 3217u 1.8 GHz, 4 GB ram
Не е лошо оптимизирана ми крева доста повеќе фпс од ГТА 4 која ја играв на лоу и не креваше повеќе од 30 фпс..Играм на повеќето нормал, и некој high сетинзи..Макс 27-45 фпс, што е повеќе од доволно за оваа конф :)

Pentium Dual Core E5200 @ 2.50GHz ( 2 CPUs)
4 GB RAM
GT 430 2 GB
Ке ја врти барем на минимум ? Не успеав да најдам на слична конфигурација да игра некој по нет барав по гугл ама слаба работа последна надеж сте вие да знам дали да трошам од лимитот за интернет или не

АБЕ НЕКА СЕ ГОНИ У.... НА СРЕД мисија ми се укочи......што е проблемот,намалив графика,јак ми е пцво,чаре ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom