Grand Theft Auto V

• Креатор на темата Креатор на темата Џои
  • Време на започнување Време на започнување
Дајте бе, шо се дешава со character swap.
Крашнува упм. Кај еден куп мисии.
Моментално сам до Paleto Score и крашнува коа се сменеш у Франклин.
И на мене ми напраи исто...не знам што е,не ја пуштам сеа пошто едвај ја гасам после тоа :D

Само кај мене ли има проблем после мисијата Father/Son кога треба да одиш кај прашалникот на мапата (Strangers and Freaks), бидејќи немам друга мисија и кај прашалникот не ми излегува ништо, никаква мисија.

Играта е coca cola :D, најдобра графика и најоптимизирана на сите времиња,на very high, MSAA x2, 1080p V-sync-on (60)fps, кај мене со R9 290х не трепнува.
И вие што се жалете за кочењето не е само до тоа каква графичка имате, потребен е и доволно рам, барем 8 гига, SSD, и добар процесор, имам i5 4670K со благ оверклок на 4.2 гхз додека играм процесорот е оптеретен 60/100 % што значи потребен е јак процесор за играва, така да со послаби и постари процесори нормално е да се појави тесно грло доколку веќе имате способна графичка да се справи на одбраниот etings,.

А проблемот со сецкање односно укочување ? или на сред мисија или на мењаање човек ми се укочува...?

А проблемот со сецкање односно укочување ? или на сред мисија или на мењаање човек ми се укочува...?
Абе чоек отвори го линкот што го постирав симни го со уторент и после види дали ќе ти прави пак така :D

Тешко на другиве производители на игри. Со оптимизираноста Рокстар на глобално ниво ги крена нормите до небо :D

Шо е проблемот, се направив како што треба, коа одам на лаунчерот не реагира нејќе ни да подигне ни па да чуе, како unable да е, џабе маам ентер или кликови ?

Играта е coca cola :D, најдобра графика и најоптимизирана на сите времиња,на very high, MSAA x2, 1080p V-sync-on (60)fps, кај мене со R9 290х не трепнува.
И вие што се жалете за кочењето не е само до тоа каква графичка имате, потребен е и доволно рам, барем 8 гига, SSD, и добар процесор, имам i5 4670K со благ оверклок на 4.2 гхз додека играм процесорот е оптеретен 60/100 % што значи потребен е јак процесор за играва, така да со послаби и постари процесори нормално е да се појави тесно грло доколку веќе имате способна графичка да се справи на одбраниот etings,.
Ќе биде оптимизирана, на ебан NASA компјутер. Него за нас смртниците збореме.
Да, треба ти добар процесор и еден куп рам, богами пошо е 60GB, ако ја симнуваме може да се десе и некои делови да не се симнат, итн.
Мојта GTX 660 е ставена како recommended таму, и они кажаа "Recommended specs can reach 60fps easily." Ама не спомнаа дека треба се на Low да стаеме.
Ја праам компромис, паѓа до 40fps ама па не изгледа како last-gen.

Гледа се дека е наменета за појаки компјутери.

Ко шо ве читам играва ви крашнува на секое ќоше.... :coffee:

Ќе биде оптимизирана, на ебан NASA компјутер. Него за нас смртниците збореме.
Да, треба ти добар процесор и еден куп рам, богами пошо е 60GB, ако ја симнуваме може да се десе и некои делови да не се симнат, итн.
Мојта GTX 660 е ставена како recommended таму, и они кажаа "Recommended specs can reach 60fps easily." Ама не спомнаа дека треба се на Low да стаеме.
Ја праам компромис, паѓа до 40fps ама па не изгледа како last-gen.

Гледа се дека е наменета за појаки компјутери.
Каков наса компјутер, тоа е стандард конфигурација за игри, R9 290ki се продават по пазарите за смешни цени веќе од 200 евра, и тоа со преостаната гаранција, веројатно ти толку си ја купил 660ката...
Meморијата те дупи, барем 3гига да има ке иде добро, продади ја таа 660ка и купи си на старо има R9 280x сега барем се ефтини, таа има 3гб меморија, ГТА5 иде стабилно кај пријател на комбинирани high/veri high 2xMSAA 1080p seting стабилни 60 фрејма, и не само за оваа игра во сите понови наслови картите со 2гб врм или помалку се гушат...

Ко шо ве читам играва ви крашнува на секое ќоше.... :coffee:
Крашнува од Sticky Bombs. Ама потребни се во некои мисии и затоа.

Каков наса компјутер, тоа е стандард конфигурација за игри, R9 290ki се продават по пазарите за смешни цени веќе од 200 евра, и тоа со преостаната гаранција, веројатно ти толку си ја купил 660ката...
Meморијата те дупи, барем 3гига да има ке иде добро, продади ја таа 660ка и купи си на старо има R9 280x сега барем се ефтини, таа има 3гб меморија, ГТА5 иде стабилно кај пријател на комбинирани high/veri high 2xMSAA 1080p seting стабилни 60 фрејма, и не само за оваа игра во сите понови наслови картите со 2гб врм или помалку се гушат...
Неам 200 евра да извадам од г'зо. Него и 660ката не е лоша. Текстурите зафаќат 700mb од VRam. Морам да изгасам некои ефекти, ама тоа ти е. Сенките изгледат како пиксели. Рефлекциите се там'н. Чим иде над 40 у гејмплеј и над 60 у филмчињата, поминува.
За подобро, здравје.

Последно уредено:
Мене само еднаш ми крашна, првата мисија со Тревор што е со моторџиите. Можно е да е кај секој различно заради конфигурацијата

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom