Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Gledam mnogu oglasi za avtomobili uvezeni od gore, i pisuva plateni se site davacki do registracija. Me interesira kolku se davackite za registracija?
Нешто слично и мене ме интересира, конкретно за Рено Меган од 2003-04 тој модел, има верзии со 1.9 и 1.5 дци, која е разликата што е подобро, и онака општо дали е добар модел?Мислење за што е полесно( поевтино за одржување). DCI мотор или обичен дизел со бош пумпа и обични дизни. И дали се поправаат тие дизните кај DCI , колку кошта поправката и дали сите се менуваат наеднаш или можи една по една. Генерално што е подобро во смисла на квалитет на гориво, издржливост на моторот, одржување, дефеци итн итн. Искуство совет ?
Мислење за што е полесно( поевтино за одржување). DCI мотор или обичен дизел со бош пумпа и обични дизни. И дали се поправаат тие дизните кај DCI , колку кошта поправката и дали сите се менуваат наеднаш или можи една по една. Генерално што е подобро во смисла на квалитет на гориво, издржливост на моторот, одржување, дефеци итн итн. Искуство совет ?
Имат некој искуство со овие?
https://www.facebook.com/Navlaki/timeline
Конкретно ме интересират за навлаките на седишта, колку се квалитетни и колку се исплаќат да ги ставиш, од прилика се 3к зависит за каква кола се работит..
Мислење за што е полесно( поевтино за одржување). DCI мотор или обичен дизел со бош пумпа и обични дизни. И дали се поправаат тие дизните кај DCI , колку кошта поправката и дали сите се менуваат наеднаш или можи една по една. Генерално што е подобро во смисла на квалитет на гориво, издржливост на моторот, одржување, дефеци итн итн. Искуство совет ?
Дизните се електрични и не се поправаат за разлика од механичките на бош пумпа.Мислење за што е полесно( поевтино за одржување). DCI мотор или обичен дизел со бош пумпа и обични дизни. И дали се поправаат тие дизните кај DCI , колку кошта поправката и дали сите се менуваат наеднаш или можи една по една. Генерално што е подобро во смисла на квалитет на гориво, издржливост на моторот, одржување, дефеци итн итн. Искуство совет ?
Бидејќи сум зависник од брзини ќе го земам 1.9dciНешто слично и мене ме интересира, конкретно за Рено Меган од 2003-04 тој модел, има верзии со 1.9 и 1.5 дци, која е разликата што е подобро, и онака општо дали е добар модел?
Има и лукас.............ДЦИ е многу осетлив на лоша нафта, ултра скапи дизни, преполн со електроника. Со обична пумпа Bosch е многу поиздржлив ама ако е пумпата на производител Bosch. Ако е на Лукас тогаш истата е поосетлива на лошо гориво. За издржливост нема подобар од 90кс VW моторот и старите рено мотори 1.9д во старото Клио (до 1998 моделот) после се вградуваше со lucas пумпа и истата има многу проблеми.
Прашувам дали се поправаат ( репарираат ) дизните кај DCI моторите пошто така потслушнав. И сега сум во дилема. Се репарираат или не. Некои велат за 100 евра по дизна како нови, ете некои велат не се поправаат. Да незнае човек што да речи, пошто ако не се порпаваат а пример сакам да купам половна кола многу веројатно е дека некоја ке цркни порано или покасно, па испаѓа дека нови дизни ке коштаат колку половно возило.ДЦИ е многу осетлив на лоша нафта, ултра скапи дизни, преполн со електроника. Со обична пумпа Bosch е многу поиздржлив ама ако е пумпата на производител Bosch. Ако е на Лукас тогаш истата е поосетлива на лошо гориво. За издржливост нема подобар од 90кс VW моторот и старите рено мотори 1.9д во старото Клио (до 1998 моделот) после се вградуваше со lucas пумпа и истата има многу проблеми.
Јас купив навлаки од 650 денара,за 1 година избледеја целите..Имаш навлаки и од 1200-1300 денара,сасвим солидни,со деллива задна клупа..3500 денара мислам беа овие во Самад со монтажа,скапо е според мене за навлаки..Али верувам дека е квалитетно..
Верувам и јас дека е квалитетно, и шо гледам од слики вака премногу добра изработка едвај се познават дека се навлаки изгледат како да се фабрички така...
Верувам и јас дека е квалитетно, и шо гледам од слики вака премногу добра изработка едвај се познават дека се навлаки изгледат како да се фабрички така...
Читам за навлаки зборите,да не знаете каде да ги тапацирам седиштата со скај,кожа или еко кожа.Ама затоа се 3500 денара пак..Што не е малку..
https://www.facebook.com/Navlaki/timelineЧитам за навлаки зборите,да не знаете каде да ги тапацирам седиштата со скај,кожа или еко кожа.
Навлаки не виделе седитата,како нови се ама сакам да сменам малце тоа ентериерот,ептен емотивно сум приврзан за колата
Ќе отидам деновиве да видам и прашам за цени со повеќе опции па ќе пишамhttps://www.facebook.com/Navlaki/timeline
Прашај ги сигурно тапацираат и со скај или кожа, и кажи колку ќе те кошта после.