Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Последно уредено од модератор:
LOST добра е ? Да и дам шанса ? :icon_mrgr:
Јас ја прекинав на трета сезона. А ја пуштив одново проади мемориите од А1 и хајпот од форумов.
Still not worth it.

Horrible Bosses 2 е полош од кецот, првиот беше позабавен каде-каде, ама и овој не е лош со оглед колку тапа комедии сум гледал. Чарли си газеше у филмов, само он му носи 7ца за комедија :D

Band of Brothers пишува дека е некаква мини серија, а Das Boot некако највеќе ми фати око. Него ќе го гледам фала ти.
Да, 10 епизоди се, ама ако имаш време обавезно изгледај ја чим бараш за WW2, оцената на имдб е заслужена. И другите филмови ми се од јаката роба, Хајзенберг квалитет :)
И уште за Das Boot, јас ја гледав режисерската верзија(209 минути), за пократката не гарантирам :)

Да, 10 епизоди се, ама ако имаш време обавезно изгледај ја чим бараш за WW2, оцената на имдб е заслужена. И другите филмови ми се од јаката роба, Хајзенберг квалитет :)
И уште за Das Boot, јас ја гледав режисерската верзија(209 минути), за пократката не гарантирам :)
Се ќе гледам, само ти викам тој некако ми се фати за око највеќе од сите. Ќе видиме што роба ти се :)

Band of Brothers пишува дека е некаква мини серија, а Das Boot некако највеќе ми фати око. Него ќе го гледам фала ти.
Band of Brothers е веројатно најдобрата серија, мини серија што сум ја гледал. Дополнително задоволство е за фановите на воени филмови. Да можам би и дал 12 оцена на скала од 1 до 10 :)

Последно уредено:
исто и Con Air би му го препорачал од овие затворскиве само што не е у затвор, undisputed 3 дела се дешава све у затвор ептен јаки, Life екстра добра комедија со еди марфи заедно со мартин лоренс како се обидуваат да избегаат од затвор цел живот
Рон ај кажи ми дали ова е крајот на Лајф, зашто одамна имам гледано еден сличен филм и сакав пак да го гледам.
Цело време се во затвор и на крај ќе направат една ујдурма, пожар мислам дека беше. Сите ќе мислам дека се мртви, а овие ќе избегаат од затвор, ќе се преправат ко старци и ќе отидат на бејзбол натпревар.
Тој е?

Инаку фала за предлозите, ќе го гледам и Л тру.

Рон ај кажи ми дали ова е крајот на Лајф, зашто одамна имам гледано еден сличен филм и сакав пак да го гледам.
Цело време се во затвор и на крај ќе направат една ујдурма, пожар мислам дека беше. Сите ќе мислам дека се мртви, а овие ќе избегаат од затвор, ќе се преправат ко старци и ќе отидат на бејзбол натпревар.
Тој е?

Инаку фала за предлозите, ќе го гледам и Л тру.

Тој е

Момци, успеав да компетирам листа на letterboxd со сите филмови од Филмскиот каталог за тапчовци. Можете да ја видите тука: http://boxd.it/lSWG Вака секој од нас може да види до кај е со прогресот кон добивање на титулата НЕТАПЧО. :P Јас не да сум тапчо, тапчо и пол сум - само 37% од филмовите ми се изгледани. Но - на letterboxd не ми се означени како гледани ниту еден од филмовите кои сум ги гледал пред 10 и повеќе години, на пример, зошто не се ни сеќавам на нив за да можам да им дадам некаква оценка, па така бројот на изгледани, а воедно и процентот мој е поголем (ова за да си се утешам :P)

Шегата настрана - слаб сум и ќе се потрудам да изгледам што е можно повеќе. Каков е вашиот скор?

Кога сме кај Филмскиот каталог за тапчовци, многупати е дискутирано, и не сакам да се повторувам во поглед на субјективноста при креирањето на листата, но морам да потенцирам повторно на некои работи, а некои можеби и за прв пат да ги напоменам:
1. ЛИСТАТА НЕ Е КОМПЛЕТИРАНА - Фалат категориите Акција и Романтична Комедија
2. БИ МОЖЕЛА ДА БИДЕ ДОПОЛНЕТА СО НЕКОИ КАТЕГОРИИ - Недостасуваат Superhero филмови, Film Noir (иако повеќето се ставени во Класици), Silent Film, Документарци...
3. ЛИСТАТА Е ЗАСТАРЕНА - Скролајќи и пренесувајќи ги филмовите на letterboxd не можев да не забележам дека во меѓувреме се излезени едно чудо филмови кои можат да им парираат и да ги заменат некои од филмовите во скоро сите категории. Настрана од тоа што според моето субјективно гледиште некои и од постарите филмови се заборавени, а можеле да се спомнат барем во BONUS категоријата.

Па, се надевам ќе се најде јунак да го доврши проектот, а @wot , @џимеј ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom