Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Band of Brothers пишува дека е некаква мини серија, а Das Boot некако највеќе ми фати око. Него ќе го гледам фала ти.
Band of Brothers е веројатно најдобрата серија, мини серија што сум ја гледал. Дополнително задоволство е за фановите на воени филмови. Да можам би и дал 12 оцена на скала од 1 до 10 :)

Последно уредено:
исто и Con Air би му го препорачал од овие затворскиве само што не е у затвор, undisputed 3 дела се дешава све у затвор ептен јаки, Life екстра добра комедија со еди марфи заедно со мартин лоренс како се обидуваат да избегаат од затвор цел живот
Рон ај кажи ми дали ова е крајот на Лајф, зашто одамна имам гледано еден сличен филм и сакав пак да го гледам.
Цело време се во затвор и на крај ќе направат една ујдурма, пожар мислам дека беше. Сите ќе мислам дека се мртви, а овие ќе избегаат од затвор, ќе се преправат ко старци и ќе отидат на бејзбол натпревар.
Тој е?

Инаку фала за предлозите, ќе го гледам и Л тру.

Рон ај кажи ми дали ова е крајот на Лајф, зашто одамна имам гледано еден сличен филм и сакав пак да го гледам.
Цело време се во затвор и на крај ќе направат една ујдурма, пожар мислам дека беше. Сите ќе мислам дека се мртви, а овие ќе избегаат од затвор, ќе се преправат ко старци и ќе отидат на бејзбол натпревар.
Тој е?

Инаку фала за предлозите, ќе го гледам и Л тру.

Тој е

Момци, успеав да компетирам листа на letterboxd со сите филмови од Филмскиот каталог за тапчовци. Можете да ја видите тука: http://boxd.it/lSWG Вака секој од нас може да види до кај е со прогресот кон добивање на титулата НЕТАПЧО. :P Јас не да сум тапчо, тапчо и пол сум - само 37% од филмовите ми се изгледани. Но - на letterboxd не ми се означени како гледани ниту еден од филмовите кои сум ги гледал пред 10 и повеќе години, на пример, зошто не се ни сеќавам на нив за да можам да им дадам некаква оценка, па така бројот на изгледани, а воедно и процентот мој е поголем (ова за да си се утешам :P)

Шегата настрана - слаб сум и ќе се потрудам да изгледам што е можно повеќе. Каков е вашиот скор?

Кога сме кај Филмскиот каталог за тапчовци, многупати е дискутирано, и не сакам да се повторувам во поглед на субјективноста при креирањето на листата, но морам да потенцирам повторно на некои работи, а некои можеби и за прв пат да ги напоменам:
1. ЛИСТАТА НЕ Е КОМПЛЕТИРАНА - Фалат категориите Акција и Романтична Комедија
2. БИ МОЖЕЛА ДА БИДЕ ДОПОЛНЕТА СО НЕКОИ КАТЕГОРИИ - Недостасуваат Superhero филмови, Film Noir (иако повеќето се ставени во Класици), Silent Film, Документарци...
3. ЛИСТАТА Е ЗАСТАРЕНА - Скролајќи и пренесувајќи ги филмовите на letterboxd не можев да не забележам дека во меѓувреме се излезени едно чудо филмови кои можат да им парираат и да ги заменат некои од филмовите во скоро сите категории. Настрана од тоа што според моето субјективно гледиште некои и од постарите филмови се заборавени, а можеле да се спомнат барем во BONUS категоријата.

Па, се надевам ќе се најде јунак да го доврши проектот, а @wot , @џимеј ?

Момци, успеав да компетирам листа на letterboxd со сите филмови од Филмскиот каталог за тапчовци. Можете да ја видите тука: http://boxd.it/lSWG Вака секој од нас може да види до кај е со прогресот кон добивање на титулата НЕТАПЧО. :P Јас не да сум тапчо, тапчо и пол сум - само 37% од филмовите ми се изгледани. Но - на letterboxd не ми се означени како гледани ниту еден од филмовите кои сум ги гледал пред 10 и повеќе години, на пример, зошто не се ни сеќавам на нив за да можам да им дадам некаква оценка, па така бројот на изгледани, а воедно и процентот мој е поголем (ова за да си се утешам :P)

Шегата настрана - слаб сум и ќе се потрудам да изгледам што е можно повеќе. Каков е вашиот скор?

Кога сме кај Филмскиот каталог за тапчовци, многупати е дискутирано, и не сакам да се повторувам во поглед на субјективноста при креирањето на листата, но морам да потенцирам повторно на некои работи, а некои можеби и за прв пат да ги напоменам:
2. БИ МОЖЕЛА ДА БИДЕ ДОПОЛНЕТА СО НЕКОИ КАТЕГОРИИ - Недостасуваат Superhero филмови, Film Noir (иако повеќето се ставени во Класици), Silent Film, Документарци...
3. ЛИСТАТА Е ЗАСТАРЕНА - Скролајќи и пренесувајќи ги филмовите на letterboxd не можев да не забележам дека во меѓувреме се излезени едно чудо филмови кои можат да им парираат и да ги заменат некои од филмовите во скоро сите категории. Настрана од тоа што според моето субјективно гледиште некои и од постарите филмови се заборавени, а можеле да се спомнат барем во BONUS категоријата.

Па, се надевам ќе се најде јунак да го доврши проектот, а @wot , @џимеј ?

Одлична листа. (y)
Ми се допаѓаат и забелешките што си ги објавил за секој филм посебно. Има доста филмови што сум ги гледала, ама не сум им го запамтила името и вака може да се потсетам. :)

Само една забелешка, те молам среди го тоа линкот од КГН во текст-линк, вака ептен боде очи. :D

За Noir филмовите @grande-juve би го предложила да помогне, како што гледам на letterboxd он најмногу ги има гледано и плус листа мислам имаше направено.

Инаку засега >51% ми се гледани. Статус полу-тапчо. :D

Само една забелешка, те молам среди го тоа линкот од КГН во текст-линк, вака ептен боде очи. :D
Сега подобро е?

Ти благодарам, btw. Еве ви и листа на сите анимирани филмови од 2000-та (кога се воведе категоријата најдобар анимиран филм на Оскарите) наваму кои ги имам гледано, рангирани според оценката која сум им ја дал. http://boxd.it/l1de

За Noir филмовите @grande-juve би го предложила да помогне, како што гледам на letterboxd он најмногу ги има гледано и плус листа мислам имаше направено.

Инаку засега >51% ми се гледани. Статус полу-тапчо. :D
Моментално не постои Ноар жанр во каталогот (n):D

Ја сум на 73%... А сега убаво коа ги видов сите, ми се чини некои филмчиња со врски влагале :D

Еве ви и листа на сите анимирани филмови од 2000-та (кога се воведе категоријата најдобар анимиран филм на Оскарите) наваму кои ги имам гледано, рангирани според оценката која сум им ја дал. http://boxd.it/l1de

Баш и ја пред некој ден си напраив за Анимирани листа, топ 20

Моментално не постои Ноар жанр во каталогот (n)
Не е филм, ама за оние што сакаат Ноар гледајте ја Bron/Broen

Come and See ептен тешко да го гледам на таква снимка има само dvd rip со 4:3 формат. Инаку излезе на добра снимка Wild Tales
Relatos Salvajes 2014 WEB-DL 1080p x264 AC3

Тоа Њотомир во предизборната кампања го имаше зацртано, така дојде на функција џубрето.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom