Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.401
Поени од реакции
25.262
Најтрагично е кога актер ќе даде се од себе а филмот воглавно ќе биде срање. Не сум го гледал The theory of everything, не зборувам за него, еве најсвеж пример ми е Nightcrawler, Дони Дарко си изглуми перфект а филмот беше горе-долу срање.

Џаред Лето има 40 кила качено за да го глуми убиецот на Џон Ленон и никој веќе не се сеќава на филмот.

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
od office e scenata, ovoj ed idese so erin ama posle ovaa pocna da ide so toj so sviri.. scenata se odviva u negova kuka koja bese puna japanski stvari a ed se naprai kofte od eden takov pijalk, ima i muzika da.. od 8.a sezona e mislam.. ne mozam od mob da vidam

http://www.imdb.com/title/tt1752582/?ref_=ttep_ep8
Фала ти ја симнав сеа видов али ништо ни одблиску од тоа што очекував коа ќе се сетам како маратонски ја изгледав серијава нормално е да не се сеќаваш на некој ствари ....

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.117
Поени од реакции
9.067
Најтрагично е кога актер ќе даде се од себе а филмот воглавно ќе биде срање. Не сум го гледал The theory of everything, не зборувам за него, еве најсвеж пример ми е Nightcrawler, Дони Дарко си изглуми перфект а филмот беше горе-долу срање.

Џаред Лето има 40 кила качено за да го глуми убиецот на Џон Ленон и никој веќе не се сеќава на филмот.
Се сложувам комплетно, не дека The Theory of Everything е срање ама стварно не нуди нешто што би го квалификувало за во трка за најдобар филм. Најобичен трибјут филм, ништо повеќе од тоа.

А типов мора да земе оскар, покретите што ги прави и експресиите на лицето се многу уверливи. Исто како да го гледам Stephen Hawking, имам гледано многу документарци со него и знам. Во тоа е и тежината на улогата споредено со пример Michael Keaton на пр. кој исто одигра добро во Birdman но тежината на неговата улога не е за оскар imho.

Ако детево не земе ондак нека земе Ralph Fiennes пошто одигра еден незаборавен лик.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.056
Поени од реакции
42.771
значи не ми беше само мене просек imitation game, филмот немаше ништо што ќе те остави со отворена уста, некаква глума јака како китон у брдмен, не заслужува ни у топ 250 да биде на имдб

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.725
Поени од реакции
12.744
Ја уште стојам на тоа дека Китон заслужува најмногу, а после него ми е сеедно иако би го одбрал Фајнс, чисто пошто сум фан :) Редмејн ужасно ме потестува на Шон Пен во I Am Sam или како и да се викаше. Едноставно гледам дека глуми, глумата е перфектна ама пак не ме тера да се поврзам со ликот.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
H

HoT IcE

Гостин
Редмејн беше одличен во The Theory of Everything, мене убаво ми го пренесе ликот на Хокинг имаше добри facial expressions, движење особено во подоцнежниот период откако боелста му се развива комплетно. Било кој од него или Китон да земе Оскар ќе биде апсолутно заслужено. А филмот беше онака мех, Фелисити Џоунс беше срцуш.
Dumber and Dumber To, едноставно не. Џим Кери било што да му дадеш да збори или прави ќе ти е смешно без потреба да е во сцена во овој филм. Углавном тапа и ретко да се насмеав, можеби да го гледав во друштво подобро ќе ми легнеше.
Фокскечр, НЕ. Никако, не знам од кај е хајпов за филмов ама ептен тапа, еден куп непотребни сцени, онака мех приказна, ниту еден од актериве не ме ни заинтересира ниту пак ми го пренесе ликот шо знам, нема пролазна оценка.
http://letterboxd.com/ticklah/

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.625
Поени од реакции
59.481
Џон Стујард за џабе земаше неколку месеци пауза да го снима Rosewater, тапа филм.
Џон Стјуарт го сними Rosewater затоа што дечкото што заврши во затвор му е пријател (поради него заврши во затвор :pos: ) Инаку се работи за нискобуџетен филм, а од трејлерот можеше да видиш дека ќе биде тапа и ич да не се мачиш.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Џон Стјуарт го сними Rosewater затоа што дечкото што заврши во затвор му е пријател (поради него заврши во затвор :pos: ) Инаку се работи за нискобуџетен филм, а од трејлерот можеше да видиш дека ќе биде тапа и ич да не се мачиш.
Приказната е интересна и глумците се добри ама начинот на изработка (што е до режисерот) е доста лош. Уште кога го почнав филмот првите 15мин се мислев да го исклучам бидејќи ме потсети на филмот на Анџелина за Босна тој го исклучив одма.

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.634
Поени од реакции
31.848
Jon Stewart is leaving The Daily Show.[DOUBLEPOST=1423681112][/DOUBLEPOST]
И мене ме отече другар ми, му реков го гледав ауф јак, ама не го гледав. :D
Се думам дали да жртвувам две епизоди од Lost денеска за вилмот :D Некако не ми се менува, ја затерав работава.

Kajgana Shop

На врв Bottom