Листа на теретани (локација, цени, рецензии)

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.226
Поени од реакции
34.519
Многу сте ми интересни ваквите бре што им смрди во теретаниве, па им имало пот, па незнам подот не им бил убав, па таванот им бил испукан. Не сте вие за билдери мајке ми.Пробај нешто аптека, цвеќара, бутик за венчаници....
Муабетов: Душеците нема потреба да се менуваат, дури ни кога ќе се распаднат.
Никакви посебни услови не се добрата вентилација и одржување на чистота. Плаќаш за тие услови, а за парите треба да добиеш услуга. Инаку океј, може сите да си трчаме на кеј, да се дигаме на шипките и тн. Тоа не се плаќа.

Или, забораваш дека теретаните не се само за луѓе кои главна преокупација им е билдингот?
Мене еден од приоритетите ми беа тушевите на пример. Често се случува пред работа да вежбам, па сигурно после нема смрдлив да одам на работа...

Член од
17 ноември 2012
Мислења
4.548
Поени од реакции
5.305
Се слагам до некаде дека веќе кога се прави теретана, треба да има некои минимални услови исполнети, да има место колку толку, да се одржува чистота и нормално да не корне.
Овие работи не бараат премногу труд ниту па финансии, за друго си е избор на сопственикот и колку е расположен да вложи во теретаната.

@POWER-MKD Али друже ти искрено незнам колку ефтино бараш да најдеш, за 250 денари месечно ли теретана? :)
Јас колку што знам отприлика тие теретани во центар и околните општини се таа цена( за поефтините).
У Терминатор во Аеродром со добри услови, без точаци такви ствари, 1000 беше ако не се лажам.
Во АРМ во Центар беше мислам 800 денари едно време, гледам сега покачиле, ама имаат и некои промотивни цени, 6000 за цела година, тоа му доаѓа по 500 месечно.

Член од
15 февруари 2008
Мислења
395
Поени од реакции
397
Никакви посебни услови не се добрата вентилација и одржување на чистота. Плаќаш за тие услови, а за парите треба да добиеш услуга. Инаку океј, може сите да си трчаме на кеј, да се дигаме на шипките и тн. Тоа не се плаќа.

Или, забораваш дека теретаните не се само за луѓе кои главна преокупација им е билдингот?
Мене еден од приоритетите ми беа тушевите на пример. Често се случува пред работа да вежбам, па сигурно после нема смрдлив да одам на работа...
Никој не спори дека треба да има минимални услови.Меѓутоа има група на луѓе што мислат дека ке најдат теретана што наликуба на парфимерија.
Во погоре спомнатата Гладијатор вежбав скоро цела година таму вежбаат неколку македонски шампиони како Колевски, Милушевски, Зафиров а и многу натпреварувачи и за никој не суѓ разбрал дека добил зараза.

Член од
15 февруари 2008
Мислења
395
Поени од реакции
397

Никој не спори дека треба да има минимални услови.Меѓутоа има група на луѓе што мислат дека ке најдат теретана што наликуба на парфимерија.
Во погоре спомнатата Гладијатор вежбав скоро цела година таму вежбаат неколку македонски шампиони како Колевски, Милушевски, Зафиров а и многу натпреварувачи и за никој не суѓ разбрал дека добил зараза.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.226
Поени од реакции
34.519
Па добро, заразите и не се баш работа со која сме горди и се фалиме, нели? :pos:
Патем, теретаните не се само за шампиони. Ако погледнеш подобро, дали 0.003% од луѓето кои моментално вежбаат во теретаните ќе го достигнат нивното ниво. Јас почесто гледам луѓе кои доаѓаатт да се рекреираат и да останат активни, отколку да станат шампиони во Македонија. Јас сум еден од тие. Ниту сум шампион, ниту целам кон тоа. Сакам 3-4 пати неделно да се истрчам, истрошам и да останам во форма. Мене условите ми значат и никогаш не би го продолжил членството во теретана со „минимални услови“.

Член од
11 мај 2014
Мислења
1.020
Поени од реакции
575
Ако е добро на мапава обележано Терминатор е на улицата кај општина Аеродром или е грешка?
Колку се цените таму имате некој информација?

Член од
11 мај 2014
Мислења
1.020
Поени од реакции
575
1500 denari sekoj den osven nedela
Вклучително и користење на тушевите? Дали е како на мапата или некаде кон железничка е? Атлета знам каде е, од другата страна сум прочитал терминатор, али незнам дали е таму или била некогаш?

Член од
15 февруари 2008
Мислења
395
Поени од реакции
397
Вклучително и користење на тушевите? Дали е како на мапата или некаде кон железничка е? Атлета знам каде е, од другата страна сум прочитал терминатор, али незнам дали е таму или била некогаш?
Од атлета дваесет метри по булеварот од истата страна само повнатре карши зградите , туш има да, јас не го користам пошто живеам на 3 минути ама мислам дека е вклучен во цената

Член од
11 мај 2014
Мислења
1.020
Поени од реакции
575
Од атлета дваесет метри по булеварот од истата страна само повнатре карши зградите , туш има да, јас не го користам пошто живеам на 3 минути ама мислам дека е вклучен во цената
Битно ми е доста бидејќи се случува после работа веднаш да одам и нема теорија таков испотен да ги облечам алиштата . Би размислил за таа цена, ми треба теретана овие 2 месеци додека е поладно надвор.

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Се слагам до некаде дека веќе кога се прави теретана, треба да има некои минимални услови исполнети, да има место колку толку, да се одржува чистота и нормално да не корне.
Овие работи не бараат премногу труд ниту па финансии, за друго си е избор на сопственикот и колку е расположен да вложи во теретаната.

@POWER-MKD Али друже ти искрено незнам колку ефтино бараш да најдеш, за 250 денари месечно ли теретана? :)
Јас колку што знам отприлика тие теретани во центар и околните општини се таа цена( за поефтините).
У Терминатор во Аеродром со добри услови, без точаци такви ствари, 1000 беше ако не се лажам.
Во АРМ во Центар беше мислам 800 денари едно време, гледам сега покачиле, ама имаат и некои промотивни цени, 6000 за цела година, тоа му доаѓа по 500 месечно.
Не, таман работа, знам дека цената е толку, не е проблем ни 1000 денари, само првично ми беше за локација за Профи, пошо знам таму беше 700-800. Инаку во сите тие Атанасовски нема споредба.

Член од
14 август 2012
Мислења
1.708
Поени од реакции
738
Не знам дека да прашам па ај тука.Со вежбање у теретана дали се кине салото на стомакот. Ако да со кој вежби.

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.923
Поени од реакции
11.301
Не знам дека да прашам па ај тука.Со вежбање у теретана дали се кине салото на стомакот. Ако да со кој вежби.
Нема вежби за кинење на салото на стомакот. Не можеме да бираме кој дел од телото ќе го ослабиме, ќе беше добро да ја имаше таа опција.
Да, со вежбање во теретана можеш да топиш калории што ќе придонесе за топење на масните наслаги/сало. Нормално, плус ќе ставиш мускулна маса.
Следи ги дечкиве што пишуваат за исхрана зашто тоа ти е клучниот фактор за добри резултати.

Член од
24 август 2009
Мислења
89
Поени од реакции
171
Да препорачате теретана во Ново Лисиче и околината... прв пат ќе вежбам, па ми е битно да има некој таму да ми каже на која справа да вежбам... или нема такво нешто кај нас? Си вежбаш сам? Не ми е за билдање, туку сакам да го стопам салцево и да се стегнам малку.
Не мора да е теретана, може и пилатес, јога и сл. Споделете искуства.
тнх

Член од
22 ноември 2009
Мислења
1.863
Поени од реакции
2.776
Да препорачате теретана во Ново Лисиче и околината... прв пат ќе вежбам, па ми е битно да има некој таму да ми каже на која справа да вежбам... или нема такво нешто кај нас? Си вежбаш сам? Не ми е за билдање, туку сакам да го стопам салцево и да се стегнам малку.
Не мора да е теретана, може и пилатес, јога и сл. Споделете искуства.
тнх
Во близина се теретаните во Капитол, во Јане Сандански салата и има во Бисер во влезот до кладилницата Спорт лајф, Fit&Fun се вика теретаната...јас сум вежбал во Капитол до сега, теретанта е добра, чиста е постојано има инструктори кои ќе те воведат во вежбањето, а исто сега започнаа со посебни групни програми за вежбање, види тука за повеќе инфо.
https://www.facebook.com/capitolfitness.mk?fref=ts

Kajgana Shop

На врв Bottom