Листа на теретани (локација, цени, рецензии)

Член од
5 јули 2008
Мислења
224
Поени од реакции
197
Супер си е цената, таман само ќе збориме летно време ќе моли за 1200 денари да одат...

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Да, типичен балкански муабет е ова е прескапо за наш стандард. Зашто се нема пари. Мислам нормално е да луѓе со просечни примања ќе искоментираат така. Не е форумот само за мислења со поента.
Освен ако веќе сте го посетиле фитнес центарот, и проценивте дека услугата која се нуди не вреди за тие пари, тогаш е сосем во ред да дадете негативна критика или коментар на цената.

Член од
15 август 2009
Мислења
2.023
Поени од реакции
4.874
Освен ако веќе сте го посетиле фитнес центарот, и проценивте дека услугата која се нуди не вреди за тие пари, тогаш е сосем во ред да дадете негативна критика или коментар на цената.
Коментар на цената може секој да даде и без да ти отиде. Таман па да е златен, цената за наш стандард е превисока. Се гледа од сликите дека е профи, и со задовлство би одела да е цената приступачна. А ништо друго освен цената не е искритикувано.
Кога веќе работиш таму или нешто, дај објасни што значат цениве Едномесечна/ограничено ? Што се добива за 3000 ден месечно? Колку тренинзи? Има ли ограничување на време?

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Коментар на цената може секој да даде и без да ти отиде. Таман па да е златен, цената за наш стандард е превисока. Се гледа од сликите дека е профи, и со задовлство би одела да е цената приступачна. А ништо друго освен цената не е искритикувано.
Кога веќе работиш таму или нешто, дај објасни што значат цениве Едномесечна/ограничено ? Што се добива за 3000 ден месечно? Колку тренинзи? Има ли ограничување на време?
Не работи таму само е модератор на подфорумов.
И го разбирам зашо крева глас ама не значи дека е во право.
Факт е дека теретанта можда вреди за парите и можда е нормална цената, ама тоа што не е нормално се платите во македонија.
Тоа е целата фрка. Квалитетот во сооднос со цената - споредено со квалитетот и цената во маалски гзместо теретани, можда и поише се исплати. АМА пак најголем фактор игра месечното примање на просечниот граѓанин, што мора да ја диктира цената на вакви нешта. Затоа поисплатливо е да имаш поефтина ефтина теретана со гзместо кај шо секој со мал буџет ќе доаѓа него нешо вакво елитно кај шо ќе ти доаѓа одредена клиентела која се брои на прсти.

Али можда е математиката удрена со тие цени и мал број на клиенти да им иде у полза - чим отвориле мора да е така.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.897
Поени од реакции
12.438
Квалитетот како што е сликано не е за спорење. Според изгледот мене лиги ми потекоа ама што е скапо скапо е. Овде воопшто не земам предвид лични тренери и дополнителни услуги, зборам за основните услуги. Сигурно дека е и премногу вложено во центарот и труд и план и машини што не може да се занемари. Цена/квалитет во вакви случаи е мислам малку неблагодарно да се оценува. Луѓе вежбале во мали клубови, стигнале до натпревари и награди што значи се тоа е релативно. Муабетот се однесуваше на цената, а она другото е сосем друга приказна. Секако дека секој клуб ќе си најде своја клиентела.

Последно уредено:
Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Не работи таму само е модератор на подфорумов.
И го разбирам зашо крева глас ама не значи дека е во право.
Факт е дека теретанта можда вреди за парите и можда е нормална цената, ама тоа што не е нормално се платите во македонија.
Тоа е целата фрка. Квалитетот во сооднос со цената - споредено со квалитетот и цената во маалски гзместо теретани, можда и поише се исплати. АМА пак најголем фактор игра месечното примање на просечниот граѓанин, што мора да ја диктира цената на вакви нешта. Затоа поисплатливо е да имаш поефтина ефтина теретана со гзместо кај шо секој со мал буџет ќе доаѓа него нешо вакво елитно кај шо ќе ти доаѓа одредена клиентела која се брои на прсти.

Али можда е математиката удрена со тие цени и мал број на клиенти да им иде у полза - чим отвориле мора да е така.
Чудно како и двајцата си дозволувате да сведочите за нечија состојба.
Ти како модератор, знаеш дека постои терминот офтопик, а офтопик е да се коментира за економската состојба во Македонија на тема која е намената за нешто сосема поинакво.

И менталитетот кај повеќето е истиот, заради тоа и нема да бидам право колку и да се трудам да ти објаснам што сакам да кажам.

Значи ако тебе финансиските примања не ти дозволуваат да бидеш дел од таа заедница, кај други е поинаку - заради тоа и пишав „одбрана клиентела“ а не за ојлевци-дојлевци

Мора да разберете дека не сите се во кризна финансиска состојба, и постојат луѓе кои можат да си дозволат 2000 денари месечно за фитнес.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Чудно како и двајцата си дозволувате да сведочите за нечија состојба.
Ти како модератор, знаеш дека постои терминот офтопик, а офтопик е да се коментира за економската состојба во Македонија на тема која е намената за нешто сосема поинакво.

И менталитетот кај повеќето е истиот, заради тоа и нема да бидам право колку и да се трудам да ти објаснам што сакам да кажам.

Значи ако тебе финансиските примања не ти дозволуваат да бидеш дел од таа заедница, кај други е поинаку - заради тоа и пишав „одбрана клиентела“ а не за ојлевци-дојлевци

Мора да разберете дека не сите се во кризна финансиска состојба, и постојат луѓе кои можат да си дозволат 2000 денари месечно за фитнес.
Темата се вика Листа на теретани (локација, цени, рецензии)
Ако не дискутираме за цените тогаш за што? Економската состобја во Македонија е само фактор за цените, а дискусии за цените се дел од темата и не се офтопик. Убав муабет праевме и никој не се караше, не знам зашо мора да аплицираш сила кај што нема потреба. Башка фала што индиректно не направи ојлевци-дојлевци.

Член од
17 ноември 2012
Мислења
4.548
Поени од реакции
5.305
Идете жалете се кај тој што му дал право да гради теретана таму и сам да си ги одредува цените, незнам зошто воопшто барате газдата да се грижи за тоа каков бил стандардот во Македонија.

Ако он мисли дека него му се исплати( а има теретани и поскапи од оваа што се одржуваат веќе долго време), нема што тука скапо било вакво било такво било.

Се слагам дека се луксузни цените, ама разберете дека едноставно има луѓе што можат да си ги дозволат и што нема да им бидат проблем.

И вие да сте газди и вие на тој принцип ќе работите. :)

Член од
28 март 2006
Мислења
17.897
Поени од реакции
12.438
Ок, ете моја грешка е што воопшто ги споменав тие 2 фитнес клуба. Префрлете ја вината врз мене, пишете ми казнени, но мислам дека е доволно вие да си замерате меѓу себе за нешто што јас го напишав. Ако треба, кој е модератор, нека ги избрише овие постови за новиот фитнес клуб, каков и да е. И така слабо придонесував последно време на темава, но ќе се воздржам и од ова малку оти по се изгледа некогаш вакви критики предизвикуваат негативни реакции. Башка ојле дојле...

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Дечки, стварно нема потреба да навлагаме повеќе. Можеби и јас згрешив што воопшто го наведов примерот кој го спомнавте, и сум контрадикторен сам на себе кога велам дека секој има право на свој избор, за подоцна да го осудувам вашиот.

За крај, извинете ако ве навредив со некоја моја изјава, не ми биле такви намерите (или можеби во моментот само, за подоцна да сфатам дека сум избрзал)

Имајте пријатна вечер.

Член од
19 јуни 2014
Мислења
180
Поени од реакции
158
Nekoja teretana vo Kapastiec? Ne mora nisto posebno, moze i maalska i ako moze cena. Fala odnapred!

Член од
18 септември 2012
Мислења
71
Поени од реакции
6
Добро бе има ли во карпош 1,2,3 теретани со до 1200ден месечна чланарина ??

Член од
18 ноември 2013
Мислења
97
Поени од реакции
36
Некој поинформиран за теретаните во Штип, предлог која, како со народ, колку членарина ???

Член од
30 ноември 2014
Мислења
191
Поени од реакции
311
Темава нешто застана...
Што би ми препорачале да идам кај Атанасовски или Атлета,,од чаир сум..И сакав да ве прашам како почетник првин кардио,трчање на справа,велосипед,или одма да почнам тегови и други справи,,,.
Без смеење ако може,бидејки сум тотален почетник/аматер..
Благодарам :D

Kajgana Shop

На врв Bottom