87ми американски филмски награди (Оскари 2014)

Кој е вашиот фаворит?

• American Sniper

Гласови: 4 4,3%
  • The Imitation Game

Гласови: 25 27,2%
  • Selma

Гласови: 3 3,3%
  • Birdman

Гласови: 18 19,6%
  • Boyhood

Гласови: 8 8,7%
  • The Theory of Everything

Гласови: 3 3,3%
  • The Grand Budapest Hotel

Гласови: 5 5,4%
  • Whiplash

Гласови: 26 28,3%

• Вкупно гласачи
    92
Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Leviathan дефинитивно е најзаслужниот за најдобар странски филм, оние што ги знаат делата на Андреј Звјагинцев паметат колку филмот "The Return" (победникот во Венеција) беше отфрлан од Руската академија кога не беше избран за руски филм кој ќе се натпреварува на Оскарите, а сигурен сум дека ќе беше тогаш одбран за најдобар странски филм. Ете после 12 години доби шанса да си го докаже своето во неговиот втор најдобар филм, можам да кажам и поеднакво добар како Враќање, Левијатан, мислам дека уште еднаш ќе го изгледам кога ќе има квалитетна снимка, најдобриот приказ на денешното руско општество според мене го дава филмот.

Ida е одличен филм, искрено ако и Leviathan не беше номиниран, дефинитивно ќе ми беше фаворитот.

W

wicked_1

Гостин
Poso se svestuvaat deka e precenet? :D
Не е, според мене е најдобар од странскиве, разврзува најразлични тематики поврзани со Холокаустот, и политички и социолошки мотиви, ај може за кинематографија ќе земе, коа веќе хајпот е на Левиатан и Majeure

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.403
Поени од реакции
5.957
Foxcatcher. :facepalm:

Ме уби досада. Не знам како собра дури 5 номинации. o_O

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
Мило ми е ептен за Мајкл Китон, а и за Boyhood, најверојатно тоа се победниците.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.400
Поени од реакции
85.351
Колку потапа се филмовиве годинава кажува и фактот дека филм што има направено најмногу пари од овие номинирани за Оскар е филм од инди директор (Вес Андерсон и Grand Budapest Hotel)

Чисто за споредба филмот што лани го освои Оскарот (12 years) имаше повеќе пари од сите филмови номинирани за Оскар годинава.

(ма да ова ќе се смени сигурно заради American Sniper ама да си пишам додека важи ова :D )

B

Blade Torch

Гостин
Redmayne > Keaton . дечкото искина , многу потешка улога , "меч" на кариерата изигра . Очекувам сепак да изгуби , реномето на Китон и годините му даваат предност доволна за прв оскар во долгата кариера.

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Го гледав Whiplash и како џез фан не сум нешто импресиониран. Приказната е интересна, но филмот ми делува како да е правен во 5 до 12 и пријавен пред некој рок да истече. J.K. Simmons е фантастичен, гледам дека е и номиниран, но Miles Teller е погрешен избор за филмов.
Ако има од Birdman добра снимка нека пушти некој линкче во ПП, да го изгледам па да се одлучам помеѓу Norton и J.K. Simmons кој да добие.

Последно уредено:

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.113
Поени од реакции
9.062
Нема добри снимки за Birdman, The Theory of Everything, Nightcrawler и Foxcatcher. Јебеш и оскари и се, не ги гледам на оние мртвине скринери со лоша слика и аудио како у ВЦ да е снимано. Може да се гледаат и по оскарите нели.

Expecto Patronum

Citizen Erased
Член од
13 јули 2011
Мислења
1.331
Поени од реакции
3.281
Oд Nightcrawler има една солидна снимка што не е скринер, ама е со hardcoded Арапски превод...

Исто од The Theory of Everything не можам да најдам снимка без тој јапонскиот/корејскиот/каковидае превод...

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.113
Поени од реакции
9.062
Лоша е и таа од Nightcrawler ја симнав. Субјективно.

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.403
Поени од реакции
5.957
Нема добри снимки за Birdman, The Theory of Everything, Nightcrawler и Foxcatcher. Јебеш и оскари и се, не ги гледам на оние мртвине скринери со лоша слика и аудио како у ВЦ да е снимано. Може да се гледаат и по оскарите нели.
Foxcatcher 2014 1080p HDRip x264 AAC-JYK
Снимката е добра, а филмот реков погоре...

Патем, само што го догледав Still Alice, уште имам грутка во грлото. Одлична драма. Џулиен Мур развали. Дури ќе навивам да ѝ го земе оскарот на Розамунд Пајк, доста ѝ беше глобус. :noze:

Последно уредено:

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.397
Поени од реакции
25.226
Не ми е јасно зошто Интерстелар извиси за оскариве. И оваа година нема да гледам. :coffee:

Да не зборувам предвреме, оние @Tegla што ги наброја ги чекам и јас на убава снимка за да ги гледам. После ќе дадам целокупен осврт.

Kajgana Shop

На врв Bottom