87ми американски филмски награди (Оскари 2014)

Кој е вашиот фаворит?

• American Sniper

Гласови: 4 4,3%
  • The Imitation Game

Гласови: 25 27,2%
  • Selma

Гласови: 3 3,3%
  • Birdman

Гласови: 18 19,6%
  • Boyhood

Гласови: 8 8,7%
  • The Theory of Everything

Гласови: 3 3,3%
  • The Grand Budapest Hotel

Гласови: 5 5,4%
  • Whiplash

Гласови: 26 28,3%

• Вкупно гласачи
    92
W

wicked_1

Гостин
Не ми е јасно зошто Интерстелар извиси за оскариве. И оваа година нема да гледам. :coffee:

Да не зборувам предвреме, оние @Tegla што ги наброја ги чекам и јас на убава снимка за да ги гледам. После ќе дадам целокупен осврт.
објаснуваат дека немал доволно скрининг кај огромен број на гледачи/гласачи па тоа е причината , i say horseshit.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.855
Поени од реакции
36.921
Го гледав Whiplash и како џез фан не сум нешто импресиониран. Приказната е интересна, но филмот ми делува како да е правен во 5 до 12 и пријавен пред некој рок да истече. J.K. Simmons е фантастичен, гледам дека е и номиниран, но Miles Teller е погрешен избор за филмов.
Ако има од Birdman добра снимка нека пушти некој линкче во ПП, да го изгледам па да се одлучам помеѓу Norton и J.K. Simmons кој да добие.
Не знам дали знаеше но болдираното и буквално е точно.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Interstellar e film na godinata bez razlika na statuetkite. Za mene i ocekuvano e sto ne pomina dobro, Hollywood saka filmovi vo koi se e nacrtano, nekoja ednostavna drama od tipot na Govorot na Kralot ke dogura do Oskar ama stom ima za mozganje, potesko.

Kako i da e, ovaa godina resiv da ne gledam. Mene drama mi e omilen zanr, razbiram da nema mesto za maloumni blokbasteri ama manifestacija vo koja gi nema Interstellar i Dawn of the Planet of the Apes ne mi e potrebna. Zgora na toa i voditelot mi e odbiven taka da ke se vratam koga ke vodat Sheldon, Volovic i Kutrapoli...

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.645
Поени од реакции
34.067
Interstellar e film na godinata bez razlika na statuetkite. Za mene i ocekuvano e sto ne pomina dobro, Hollywood saka filmovi vo koi se e nacrtano, nekoja ednostavna drama od tipot na Govorot na Kralot ke dogura do Oskar ama stom ima za mozganje, potesko.

Kako i da e, ovaa godina resiv da ne gledam. Mene drama mi e omilen zanr, razbiram da nema mesto za maloumni blokbasteri ama manifestacija vo koja gi nema Interstellar i Dawn of the Planet of the Apes ne mi e potrebna. Zgora na toa i voditelot mi e odbiven taka da ke se vratam koga ke vodat Sheldon, Volovic i Kutrapoli...
Ne se preopteretuvaj. :)

Ja iam 2 posta vo temava. Nominaciite edvaj gi dzirnav i toa niz muabeti. Celo hajpanje i nerviranje i razocaruvanje e uzalud mesec pred nagradite.

Koa ke doe nokjta, zemi si koka kola, gricki... i ke se druzime u temava tradicionalno, religiozno even.

Soebitno. :)

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Лео не сними филм во 2014...И без разлика снимил или не снимил, јас искрено се надевам дека нема да присуствува ниту како гостин на манифестацијава, после све што му направија...

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Лео не сними филм во 2014...И без разлика снимил или не снимил, јас искрено се надевам дека нема да присуствува ниту како гостин на манифестацијава, после све што му направија...
Леле кутриот Лео, што се му направија...:place:
Го заболе него за оскарите.
A башка мора да се признае дека секогаш кога бил номиниран се наоѓал во тешка конкуренција.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.840
Поени од реакции
42.507
грефче е лео:(

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Баш тоа и сакав да кажам...Дека баш го заболе...Со таква актерска кариера до сега ниту еден единствен Оскар да не добие мене лично ми е крајно апсурдно и затоа јас лично сметам дека не би требало да се појавува ниту како гостин ниту како ништо таму за само рејтингот да им го крева...

Последно уредено:
Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Облог дека одгодина ќе биде номиниран пак во The Revenant на Ињариту :)

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Облог дека одгодина ќе биде номиниран пак во The Revenant на Ињариту :)
За номинирање - ќе го номинираат и он ќе се појави таму, ќе им го крева рејтингот и на крај пак нема да добие Оскар...Јас на негово место уопште за ништо таму не би се појавила...
Али ај ќе видиме...
Нека излезе прво филмот... :)

Kajgana Shop

На врв Bottom