Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
поздравот до кајгана.

Фала на поздрав,само гледај да не останеш без кичмата.

Ајде еве јас можда не сум толку искусен,ама ме интересира од по-искусните,еве @Gjoroski ако сака да каже дали ова е правилна форма ?

Јас сметам дека е правилна форма ама за да останеш без кичма.
Првиот што прави со 200 , дечкото е Power lifter и е многу на место човек. Долго време вежба и упорен е и се труди не знам како упаднале со стефчо у комбинација.
ОФФ стеф прашање: Има ли негде по продавнициве предновогодшни попусти на суплементи ?

Ke gi zemi na dusha i tie 1,2 klienti sho gi ima, ko stigna da se sporeduva so Gjoroski treba da go svatime vo kakvi psihicki problemi е coekot, .. . ne znae ni 2% od medicina a fitnes trener se praj STRASNO :D
Ако знаеш бујрум направи подобро, ако не не коментирај.[DOUBLEPOST=1418928392][/DOUBLEPOST]
Првиот што прави со 200 , дечкото е Power lifter и е многу на место човек. Долго време вежба и упорен е и се труди не знам како упаднале со стефчо у комбинација.
ОФФ стеф прашање: Има ли негде по продавнициве предновогодшни попусти на суплементи ?
Сигурно и тој затоа што се дружи со мене е лудак нели?
Кој си ти да ми судиш!
Си положил нешто, си направил нешто?
Само на кајгана си и даваш совети, колку се веродостојни ти не можеш да оцениш самиот само мислиш дека знаеш, а во пракса не си направил ништо.

Еден предлог до модераторите овде.
Пошо е тешко да се најде инфо за тоа што се стероиди, анаболици, тестерони и шо ти ја знам таму, да направите една тема на која нема да може да се реплицира и пишува а во воведот да наведите што се овие претходно наведени работи без да ги пишите нивните негативни/позитнивни ефекти. Нешто како инфо табла, општи работи.

Ако знаеш бујрум направи подобро, ако не не коментирај.[DOUBLEPOST=1418928392][/DOUBLEPOST]
Кој си ти да ми судиш!
Само на кајгана си и даваш совети, колку се веродостојни ти не можеш да оцениш самиот само мислиш дека знаеш, а во пракса не си направил ништо.
gi zalam decata sho gi vezbas, eden den ke dojdi red i osteta ke ti barat

Кој си ти да ми судиш!
Никаде не реков дека е лудак напротив го познавам типот и е многу кул. А никаде ни не кажав дека си и ти лудак, дрзок,тврдоглав и остало да ама лудак не кажав. Дури ти се дивам на упорнаста после толку негативни критики како продолжуваш понатака со главата во ѕид и како не се замараш. Но пак пробуваш да префрлиш топката на другата страна со прашањето што јас сум направил.. Мора да сфатиш дека некои луге се ориентирани и кон други работи односно се образуваат, работат и секој слободен момент го трошат на вежбање и би требало да ги подржуваш и цениш како тренер нели. Но ти само плукаш повторно и држиш некој одбрабен став како секое различно мислење од твоето да е всушност напад кон тебе како индивидуа и на твоето знаење наместо да анализираш наназад и да видиш каде грешиш можеби пошто единствено ти би профитирал од тоа ( мегудругото ти живееш од спортов) и би добил поголем кредибилитет. И за понатак не сум у план да ти реплицирам затоа што ти не прифакаш ама баш ништо ти , ти и само ти. Како многу пати до сега ке ти повторам не си единствениот кој се едуцира за спортов има некои други кои не ја користат секоја прилика за јавно да се експонираат , кои не очекуваат ништо за возврат од спортов освен сопствениот успех по свои зацртани цели а не по туги очекувања. И уште една работа не сите на форумов џаболебараат и плукаат само како што ти тоа го сфакаш.
ПС: Како што викаат ... добриот збор брзо се шири лошиот побрзо ..а ти супер брзо собираш само лоши зборови со ова однесување.
Поздрав .

@Gjoroski Дали не мислиш дека треба поголема контрола за теретаните.Сега од кога го воведивте првиот чекор со лиценците мое мислење е дека треба во иднина да биди обврзувачки за членовите во нив и лекарска потврда од спортска медицина која би имала определен рок пример 1 година,Со тоа би се заштитиле и самите вежбачи како и самите теретани oд несакани ситуации.
Дали мислиш дека е ова потребно?
Дали мислиш дека кај нас можи да профункционира?
Какво е искуството во другите земји?

Последно уредено:
Жали се самиот себе што не си успешен и упорен како мене!
A izvini vo sho si uspeshen ti?,, uste pojako e sho celiot tim personal mu e takov 3,4 deca sho sorabotuvaat i site se koj od koj po neprofesionalen, imaat spusteno tablica na ishrana so jh i kalori i op FITNES INSTRUKTORI BRAVO :) se gordeeme so tebe:bravobe: [DOUBLEPOST=1418945561][/DOUBLEPOST]Ajde dosta e, ne treba pojke da se raspravame so ovaj, ima psihicki problemi covekot . Toj sam so sebe nemozi da izlezi na kraj , a ne pak nie so nego. Treba da go svatime ne e lesno da mu si vo mozokot, imajte razbirajne.fala prijatno

Последно уредено:
@Gjoroski Дали не мислиш дека треба поголема контрола за теретаните.Сега од кога го воведивте првиот чекор со лиценците мое мислење е дека треба во иднина да биди обврзувачки за членовите во нив и лекарска потврда од спортска медицина која би имала определен рок пример 1 година,Со тоа би се заштитиле и самите вежбачи како и самите теретани oд несакани ситуации.

И повеќе од потребно. За доброто на сите кои работат во овој спорт и живеат од него.
Сигурен сум дека ќе профункционира. Во моментов, освен лиценците, се работи и на правилник за работа на теретаните и изготвување на договори кои теретаните, членки на ББФФМ, ќе бидат обврзани да ги прават со сите членови во нивните клубови. Во тие договори јасно ќе стои потреба од лекарски преглед, пред започнување на физички активности во клубот.
За да направиме поширока акција и контрола на се што е диво во државава, нам како федерација ни е потребна инфомрација. Врз основа на таа информација ние ќе превземеме соодветни активности. Во тек е изготвување на официјален сајт на фдерацијата, bbffm.mk, на кој сајт ќе се најдат сите оние теретани кои работат согласно законските регулативи во МК, како и сите оние инструктори или тренери кои имаат право како такви да работат на полето на овие спортови.Се до тој момент, федерацијата на своите членови кои работат согласно законските прописи во државата им издава налепница за тековната година, која се должни да ја залепат на влезната врата од вежбалната.
Оптимиста сум на подобро утре :)

Последно уредено:
Те поддржувам за ова со лекарската контрола, али тука се плашам од друго, ВРЕМЕТО. За луѓе како мене кои едвај стигаат навечер да отидат во теретана после 21 часот кога ни завршува работното време најмалку што сакаме е да одиме на спортска медицина и само со таа белешка да може да влезам во теретана. Додека бев активен во бб на секои 3-6 месеци правев целосна контрола (вклучително и хормонска анализа), али сега немам време за такви работи иако е корисно
. Идејата ти е супер, али тоа функционира за луѓе кои се слободни и имаат време да се шетаат по медицински установи за да вадат потврда, за другите хм не би рекол.

Те поддржувам за ова со лекарската контрола, али тука се плашам од друго, ВРЕМЕТО. За луѓе како мене кои едвај стигаат навечер да отидат во теретана после 21 часот кога ни завршува работното време најмалку што сакаме е да одиме на спортска медицина и само со таа белешка да може да влезам во теретана. Додека бев активен во бб на секои 3-6 месеци правев целосна контрола (вклучително и хормонска анализа), али сега немам време за такви работи иако е корисно
. Идејата ти е супер, али тоа функционира за луѓе кои се слободни и имаат време да се шетаат по медицински установи за да вадат потврда, за другите хм не би рекол.

Поради голем број не невистинити информации, за тоа колку се штетни теретаните и некои немили случувања, на некој начин мора да се превземе нешто за заштита на самите сопственици на теретаните и угледот на спортот. Затоа, оние клубови кои ќе станат членови во федерацијата, а има начин како се станува член и услови за тоа, ќе мораат да склучуваат договори со сите членови на клубот. Без разлика дали се рекреативци или натпреварувачи. Во тие договори ќе стои и тоа дека задолжително е да се направи лекарски преглед пред да се започне со примена на било која програма за вежбање. Многу луѓе, не познавајки се самите себеси се впуштаат во непозната авантура, а поради нивен здравствен проблем испаѓаат не сакани последици со што се доведува генерално до погрешна слика за самата вежбална но и спортот.

Што треба да се направи како преглед,еве јас сакам да правам,и каде ?? спортска медицина ? и цена од прилика,штом си правел.

Хормонска анализа нели е многу скапа ? како што знам еден хормон да провериш е околу 500 денари,ако немаш упат,а тешко даваат ако немаш некаков проблем ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom