Најекономично греење и ладење

Член од
6 февруари 2010
Мислења
882
Поени од реакции
923
Гледав многу добри спецификации за вивакс геји па дали некој од тука го има и како е задоволен од неа ?

Член од
15 мај 2012
Мислења
653
Поени од реакции
576
Zelenko, citaj nazad, pisuvano e mnogu za Geyi i Gexi, nema valjda pak da pisuvame isto.
Mnogu polesno e ti da se vratis nazad i procitas

Член од
1 ноември 2013
Мислења
616
Поени од реакции
529
Vivax Geyi i Gexi се ваљда едно те исто или како овој хансолот што читаме не се знае која е која и што купуваш

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.710
Поени од реакции
6.082
Не знам каде би било посоодветно да го поставам прашањето

Значи,
1. греач за вода трофазен со јачина 3 КВ
2. греач за вода монофазен , иста јачина, 3 КВ

Дали би имало разлика во потрошувачка и дали за исто време ќе ја загреат водата на определена температура или трофазниот ќе ја загрее побрзо ?

Член од
2 август 2014
Мислења
1.785
Поени од реакции
4.148
Ako na greacot pisuva 380 V i ti go priklucis na monofazna struja od 220 V toj nema da dade 3000 W tuku mnogu pomalku, no ce gree. A ako pisuva 220 V a ti go stavis na 380 V vednas ce izgori. S e nadevam ova sakase da znaes, a ne koj ce bide pobrz za za grevanje.

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.710
Поени од реакции
6.082
Ako na greacot pisuva 380 V i ti go priklucis na monofazna struja od 220 V toj nema da dade 3000 W tuku mnogu pomalku, no ce gree. A ako pisuva 220 V a ti go stavis na 380 V vednas ce izgori. S e nadevam ova sakase da znaes, a ne koj ce bide pobrz za za grevanje.
Не, ама фала ти.
Буквално ми треба дали грејат со иста брзина ? Значи трофазен 3КВ споредба со монофазен 3КВ

Член од
29 ноември 2014
Мислења
3
Поени од реакции
0
Ве молам споделете информација за ваше искуство или евентуални сознанија за инвертеров:
http://set.com.mk/Heating-Cooling/Air-Conditioners/Inverter-split-systems/ST-CS-55AINV-M119-18000BTU66971

во описот карактеристиките , цената и гаранцијата му се привлечни!
ST - CS-55AINV-M119 18000BTU, SUPERIOR Technology, ИНВЕРТЕР Климатизер, Cooling 5.60KW and Heating 6.40KW, LED Display,on&off, Indoor AIR Circulation Cooling/Heating: 850/850m3/h, EER for cooling 3.27 W/W, COP for heating: 3.62 W/W, Indoor Noice level Min: 37dB, Max: 44dB, Annual Energy Consumption: 780kwh, MAX Input Cooling/Heating: 1.820/1.960W, Normal operating Temperature: -10 to 43 C, HITACHI Compressor, 119-WHITE panel, R410A Ecological Gas, Class A in Cooling, Class A in Heating, Connecting pipe 3 Meters with Nuts, 3.5 meters Electir Cable

Член од
6 февруари 2010
Мислења
882
Поени од реакции
923
Дали има некој или фирма во МК која става додатни греачи на климите ? Гледам во Србија ги има многу, ама тука кај нас не најдов. Вчера и денес приметив дека често ми влегува климата во дефрост мод. Знам дека на магла и влажно време е вообичаено.Ако има шанса би сакал да ставам од тие греачи на саќето и на тацната.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
@zelenko
Прашај во ицс дали ставаат греачи, друг ако ти ја отвара климата отиде гаранцијата. Мислам треба да пробаш прво да ја намалиш зададената Т од 25Ц на 23ц и да видиш како ке се понаша, би требало поретко да прави дефрост.

Член од
6 февруари 2010
Мислења
882
Поени од реакции
923
@zelenko
Прашај во ицс дали ставаат греачи, друг ако ти ја отвара климата отиде гаранцијата. Мислам треба да пробаш прво да ја намалиш зададената Т од 25Ц на 23ц и да видиш како ке се понаша, би требало поретко да прави дефрост.
Фала за предлогот.
На 30ц зададена температура вчера и денес скоро на секој саат-саат ипол влегува во дефрост

Член од
15 март 2010
Мислења
5.869
Поени од реакции
6.382
Магла не се гледа прст пред око... под овие услови нормално е климата да губи сила? Влегува у дефрост многу често.. дури и кога не е у дефрост не дува со вообичаената силина..... нормално е ?

Член од
6 февруари 2010
Мислења
882
Поени од реакции
923
Магла не се гледа прст пред око... под овие услови нормално е климата да губи сила? Влегува у дефрост многу често.. дури и кога не е у дефрост не дува со вообичаената силина..... нормално е ?
Изгледа нормално е кога има магла.
Кај мене мрзне задниот дел од климата. Предниот дел од саќето не е замрзнат.

Еве најдов и колку капацитет има на -10 , ова беше заедно со климата.

Последно уредено:
Член од
28 ноември 2014
Мислења
8
Поени од реакции
7
Dobro vecer na site!

Posle edna nedela od koga ja namestiv Suzumito eve sega mozam da pisam iskustva :)
Klimata gree odlicno,megjutoa sakam da prasam kolku cesto treba da pravi defrost,dali na nadvoresnata edinica treba da ima kondenzacija,dali od koga ke napravi defrost i pocne daa gree,vozduhot sto go ispusta odma treba da e topol ili ne?
Licno kaj mene eve ovie dva dena pa da ne kazam ama na cas ipol nekade mi prave defrost,i odma posle toa ne gree zesoz vozduh tuku topol,nadvor na levata strana na nadvoresnata edinica od dolnata strana mi kondenzira,dali e se ovoa normalno ili ne?
I uste nesto,kolku treba da bide minimum dolzinata na cevkite pomegju vnatresnata i nadvoresnata edinica?
Gore dole ne mozam da kazam deka ne gree dobro,ama ovoa so defrostot nekako cudno mi e sto tolku cesto go pravi?
@Vanlok ti ja instalira li,kako e kaj tebe?

Pozdrav do site

Член од
30 септември 2012
Мислења
40
Поени од реакции
39
Сега приметив кај мене на GEYI-то на надворешена темтература од +1степен кога климата не дува на апаратчето за потрошувачка ми покажува 85w, дали е тоа потрошувачка на грејачот во надворешната единица, мислам дека друго и неможе да биде бидејки кога ја исклучив се врати на нула, после тоа ја вклучив и ја ставив на ладење, ми ја покажуваше нормалната потрошувчка во мирување од 8w, ја префрлив на греење и за неполна минута пак ми ги покажа тие 85w во мирување.

Kajgana Shop

На врв Bottom