Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Ako na greacot pisuva 380 V i ti go priklucis na monofazna struja od 220 V toj nema da dade 3000 W tuku mnogu pomalku, no ce gree. A ako pisuva 220 V a ti go stavis na 380 V vednas ce izgori. S e nadevam ova sakase da znaes, a ne koj ce bide pobrz za za grevanje.
Не, ама фала ти.
Буквално ми треба дали грејат со иста брзина ? Значи трофазен 3КВ споредба со монофазен 3КВ

Ве молам споделете информација за ваше искуство или евентуални сознанија за инвертеров:
http://set.com.mk/Heating-Cooling/A...split-systems/ST-CS-55AINV-M119-18000BTU66971

во описот карактеристиките , цената и гаранцијата му се привлечни!
ST - CS-55AINV-M119 18000BTU, SUPERIOR Technology, ИНВЕРТЕР Климатизер, Cooling 5.60KW and Heating 6.40KW, LED Display,on&off, Indoor AIR Circulation Cooling/Heating: 850/850m3/h, EER for cooling 3.27 W/W, COP for heating: 3.62 W/W, Indoor Noice level Min: 37dB, Max: 44dB, Annual Energy Consumption: 780kwh, MAX Input Cooling/Heating: 1.820/1.960W, Normal operating Temperature: -10 to 43 C, HITACHI Compressor, 119-WHITE panel, R410A Ecological Gas, Class A in Cooling, Class A in Heating, Connecting pipe 3 Meters with Nuts, 3.5 meters Electir Cable

Дали има некој или фирма во МК која става додатни греачи на климите ? Гледам во Србија ги има многу, ама тука кај нас не најдов. Вчера и денес приметив дека често ми влегува климата во дефрост мод. Знам дека на магла и влажно време е вообичаено.Ако има шанса би сакал да ставам од тие греачи на саќето и на тацната.

@zelenko
Прашај во ицс дали ставаат греачи, друг ако ти ја отвара климата отиде гаранцијата. Мислам треба да пробаш прво да ја намалиш зададената Т од 25Ц на 23ц и да видиш како ке се понаша, би требало поретко да прави дефрост.

@zelenko
Прашај во ицс дали ставаат греачи, друг ако ти ја отвара климата отиде гаранцијата. Мислам треба да пробаш прво да ја намалиш зададената Т од 25Ц на 23ц и да видиш како ке се понаша, би требало поретко да прави дефрост.
Фала за предлогот.
На 30ц зададена температура вчера и денес скоро на секој саат-саат ипол влегува во дефрост

Магла не се гледа прст пред око... под овие услови нормално е климата да губи сила? Влегува у дефрост многу често.. дури и кога не е у дефрост не дува со вообичаената силина..... нормално е ?

Дали наочарите не им чинат или пак 3д проекторот не им чини проектира со слаба светлина па на наочарите делува темно незнам лаик сум за проектори и такви ствар:icon_lol:, луѓево гледаат и задоволни се на крај:несвест:

Да, најголем минус во Хобитот ми е исфорсираноста на CGI, многу сцени делуваа како синематикс на видео игра.

Ме интересира во хобитот дали пак ја претераа со CGI како во предходните два дела?

Исто како на претходните е, само не беше ич лошо, кога ќе излезе хд ќе мора да го гледам пак:icon_lol:

Најдобар/најуспешен едит со CGI досеа на фантази сиквели од тоа шо иам гледано се последните делови на Хари Потер. Воглавно и франшизата перфектно се адаптираше на смената на старосните групи, со оглед на тоа дека се градеше 10 години.

Магла не се гледа прст пред око... под овие услови нормално е климата да губи сила? Влегува у дефрост многу често.. дури и кога не е у дефрост не дува со вообичаената силина..... нормално е ?
Изгледа нормално е кога има магла.
Кај мене мрзне задниот дел од климата. Предниот дел од саќето не е замрзнат.
bd661cddb7c09ccf05729d76c856243a.jpg

Еве најдов и колку капацитет има на -10 , ова беше заедно со климата.
201900c7b56a5dffa256d3a952273993.jpg

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom