Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Expecto Patronum

Citizen Erased
Член од
13 јули 2011
Мислења
1.331
Поени од реакции
3.281
Гледаме сте зборале за Блејд Ранер погоре. Шознам... Разбирам се тоа влијателен филм, длабока филозофска етичка тематика, ова она... Ама некако мноооооогу бааааавно ми се развиваше приказната, колку и да е добра атмосферата, не е доволна за да ми го задржува вниманието на 100%. Искрено не уживав премногу во филмов. Крајот ми беше многу добар tho. 7/10... 7.5 ajде ради крајот.
Ајде фрлајте ги камењата спремен сум :нинџ:

W

wicked_1

Гостин
Гледаме сте зборале за Блејд Ранер погоре. Шознам... Разбирам се тоа влијателен филм, длабока филозофска етичка тематика, ова она... Ама некако мноооооогу бааааавно ми се развиваше приказната, колку и да е добра атмосферата, не е доволна за да ми го задржува вниманието на 100%. Искрено не уживав премногу во филмов. Крајот ми беше многу добар tho. 7/10... 7.5 ajде ради крајот.
Ајде фрлајте ги камењата спремен сум :нинџ:
Не бе нема потреба, твој став и мислење си е, ама сепак треба да го образложиш подобро.
Реално, прв пат читам/слушам некој да коментира дека сторијата у Blade Runner се развива бавно, атмосферата напротив беше потешка пошо тоа е и целта на дистописките филмови.

Expecto Patronum

Citizen Erased
Член од
13 јули 2011
Мислења
1.331
Поени од реакции
3.281
Не бе нема потреба, твој став и мислење си е, ама сепак треба да го образложиш подобро.
Реално, прв пат читам/слушам некој да коментира дека сторијата у Blade Runner се развива бавно, атмосферата напротив беше потешка пошо тоа е и целта на дистописките филмови.
Приказната ми беше некако многу едноставна и праволиниска за sci-fi филм. Ништо посебно не се случи нити пак имаше некој посебно интересен дијалог, освен тој на крајот со Рој. Некако...незнам, ми немаше супстанца. Филмот многу повеќе беше фокусиран на атмосфера и ефекти отколку на приказна. А ефектите во тоа време можда биле нешто посебно и невидено ама од денешна гледна точка не ме импресионираа.
Кога реков дека атмосферата беше добра, не мислев добра во смисла на весела/позитивна, туку добра во смила погодена - таква каква што треба да биде во ваков филм. А како што кажав само добра атмосфера не ми e доволна за да уживам во филм.

Down

Boozer
Член од
4 мај 2012
Мислења
3.877
Поени од реакции
6.707
Не знам зошто ама очекувам дека многу ќе му легне улогава.
На Метју највише би му стоела улогата ја има фацата за Џокер ( онаа од стриповите ) и ќе одглуми на ниво.

H

HoT IcE

Гостин
На Метју највише би му стоела улогата ја има фацата за Џокер ( онаа од стриповите ) и ќе одглуми на ниво.

Да, ама искрено не би сакал Метју да го гледам како Џокер. Лето ми е баш убав избор, со кратка коса и нашминкан веруј ми дека ќе се изненадиш колку ќе го личи. Напротив што Лето е еден од оние глумци што знаат страшно да глумат фрикови.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.400
Поени од реакции
85.351
Извинете за оф топик мислење, ама мислење за филм да пишам.

Пингвините од Мадагаскар- Топ (y) Ако ви се допаднале Мадагаскарите ќе ви се допадне и овој. Втора година по ред цртан е најдобра комедија на годината. Најверојатно во топ5 филмови годинава ќе ми биде..Пингвини (y)

Down

Boozer
Член од
4 мај 2012
Мислења
3.877
Поени од реакции
6.707
Да, ама искрено не би сакал Метју да го гледам како Џокер. Лето ми е баш убав избор, со кратка коса и нашминкан веруј ми дека ќе се изненадиш колку ќе го личи. Напротив што Лето е еден од оние глумци што знаат страшно да глумат фрикови.
Не дека неможе да глуми али некако ми е многу бебешка фаца . Добро и Леџер беше таков али со шминка доста сериозно делуваше :icon_lol:

Kajgana Shop

На врв Bottom