Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Резенција бај дрогираш:

Еј досаден филм ,ништо не се дешава, кружев околу маса за дур да заврши филмов, среќа имаше ок глумење, и Скарлет беше гола иначе ептееен глуп филм.

8.5/10

:D

Oвие Телма колку и да даваат добри или популарни филмови, џабе, сликата им е мизерна.[DOUBLEPOST=1417301154][/DOUBLEPOST]
Заебавајте се, ама ко ќе седнам на местото на вот јас, тогаш ќе се видиме. Симнувам Under the skin, одамна му се местам.

Само пази да не седнеш пред тој да стане...

Кружење околу стол...честитки Дрогирашу измисли фраза....у кино само околу што ќе кружиш ако е тапа филм не знаеме :D
Околу фиктивен стол ќе кружи...

фиктивно! :pos:

10513268_10152868951359153_5436253267318900580_n.jpg

Билбо и Фродо. :D

Пред да прочитам што се сте изнапишале во spoiler free темата за Interstellar, и додека уште ми е ептен тазе, да си кажам дека со претераниот хајп ми направивте да не го доживеам ко ремек дело ко што го опишувавте. Одличен филм, thou.

Ако може некој да ми најде некаде превод за овој филм
Јас барем не најдо нигде на страниве кај што често бараме.

Btw добра комедија (y)

Ако може некој да ми најде некаде превод за овој филм
Јас барем не најдо нигде на страниве кај што често бараме.

Btw добра комедија (y)
Англиски ако сакаш и разбираш. Од Балканов персон н компрон л франсе.

@Josef K одлична рецензија на Blade Runner, мислата на Рене Декарт е најадекватна на целиот концепт на филмот.

@Josef K одлична рецензија на Blade Runner, мислата на Рене Декарт е најадекватна на целиот концепт на филмот.

Да. Рене Декарт се сомневал во се. Единствената работа што според него била сигурна било тоа дека се сомнева. А доколку се сомнева тоа значи и дека мисли. Прис токму тоа сакаше да го каже. Таа е сигурна во својата егзистенција бидејќи се сомнева и мисли. Дали една машина би имала такви квалитети? Не случајно собата на Ј. Ф. Себастијан е полна со кукли и играчки. За да се нагласи разликата меѓу нив и репликантите.
По мене Рој на крајот испаѓа повеќе човек од Декарт. Рој е свесен за крајот што му претстои. Жали за изгубените сеќавања. Тоа значи дека чувствува и го боли. Всушност самата причина поради која што репликантите се враќаат на Земјата, односно да се запознаат со “креаторот“ и да ја дознаат тајната на животот, кажува многу за начинот на кој се перципираат самите и какви суштества се.
Декарт е тотално дехуманизиран човек. Не случајно Рејчел го прашува Декарт: Have you ever retired a human by mistake? Излегува дека да. Не ни може да се каже дека е херој. Убива по наредба без да размисли дали нештата што ги “пензионира“ мислат и чувствуваат. На крајот сепак сфаќа и пребегнува со Рејчел.

провокација а? :)))

Не бе, нема филм на Финчер што не ми е добар, ама овој трет пат го прекинувам, а уште не стигнав до 1 саат гледање. Нема некако прича за да ме заинтригира што ќе се случува понатаму, досаден ми е.

Да. Рене Декарт се сомневал во се. Единствената работа што според него била сигурна било тоа дека се сомнева. А доколку се сомнева тоа значи и дека мисли. Прис токму тоа сакаше да го каже. Таа е сигурна во својата егзистенција бидејќи се сомнева и мисли. Дали една машина би имала такви квалитети? Не случајно собата на Ј. Ф. Себастијан е полна со кукли и играчки. За да се нагласи разликата меѓу нив и репликантите.
По мене Рој на крајот испаѓа повеќе човек од Декарт. Рој е свесен за крајот што му претстои. Жали за изгубените сеќавања. Тоа значи дека чувствува и го боли. Всушност самата причина поради која што репликантите се враќаат на Земјата, односно да се запознаат со “креаторот“ и да ја дознаат тајната на животот, кажува многу за начинот на кој се перципираат самите и какви суштества се.
Декарт е тотално дехуманизиран човек. Не случајно Рејчел го прашува Декарт: Have you ever retired a human by mistake? Излегува дека да. Не ни може да се каже дека е херој. Убива по наредба без да размисли дали нештата што ги “пензионира“ мислат и чувствуваат. На крајот сепак сфаќа и пребегнува со Рејчел.
Баш така, дистопијата и живеењето во неа најчесто води до дехуманизам, од овдека мајндстејтот на репликантите е на повисоко ниво од тој на луѓето, типичен пример е Декарт баш поради она што го спомна, небитни се нивните надчовечки способности, сврхата поради која се гонети е голем парадокс.

Не бе, нема филм на Финчер што не ми е добар, ама овој трет пат го прекинувам, а уште не стигнав до 1 саат гледање. Нема некако прича за да ме заинтригира што ќе се случува понатаму, досаден ми е.
Изглеа денеска од нешо друго си дефокусиран, феноменален е филмот, нараторство, кинем., build-up на негативец, перфекција! изгледај го до крај

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom