Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.706
Поени од реакции
36.546
1. Мора ли да биде оригинален за да биде добар филмот?
2. ќе дојдам :D
1. Не, ама ти рече дека на оригинален начин била претставена приказната.
2. Па пиши во темата за Cinedays

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.898
Поени од реакции
11.200
Волкот на оскарите само ради главна машка улога имаше основа да биде присутен, али повторно, во лош момент за Ди Каприо дојде и оваа номинација.
Беше ок, забавен филм и толку, ништо што ќе остане за раскажување и коментирање многу понатака, по мое мислење.
Пример, секогаш ќе биде две класи подоле од Goodfellas или Catch me if you can, The Departed итн.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.347
А што имаше толку добро во Волкот? Јас едвај издржав 3 саати во кино за него.
Не реков дека е ептен добар, реков дека не е застарен :D
А на пример не се сложувам ептен со сите на кои што ептен им се допаднал филмот..што не значи дека јас или они се глупи :D

Него..ќе снимале Роки спин-оф со Аполо Крид...Мајкл Б. Џордан ќе го глумел Аполо Крид....ајдее....ма да шо знам..ја во сите Рокиња имам уживано така да...бринг ит он ! :cenzura:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
@Ron Burgundy , ако Волкот е ремек дело тогаш не знам, сум изгледал барем 1000 ремек дела до сега. Волкот е застарен не затоа што дејствието е во минатото туку затоа што начинот на кој е реализирана приказната е дел од минатото, онаму каде што Скорсезе своевремено заглавил и не се помрднал. Негов единствен успех во поново време беше Departed кој е украден филм. Назад на темата, во 80-те имаше еден куп Б-филмови и сапуници за јунаци кои прават пари а публиката доживуваше оргазам на луѓе - модели, кои заработиле милиони и живееле раскошен живот. Денес постои поинаков поглед на Вол Стрит а публиката сака подлабоки теми. Волкот е предвидлив, нема ништо оригинално во него ни од аспект на режија, сценарио, кинематографија... ништо иновативно. Има проста биографска приказна и веќе видена. Ако веќе зборуваме за приказни од сличен тип Catch me of you can и Pursuit of Happyness се светлосни години пред Волкот. И двата се по вистинита приказна, првиот е забавен и возбудлив во секој поглед а вториот покренува разни прашања и емоции.

Извини што вака ти реагирам ама да го наречеш Волкот на Скорсезе ремек-дело е грев кон вистинските ремек-дела. Тој може да биде единствено добар филм за мал дел од филмската публика која преферира такви теми. За другите е само еден обичен предолг филм, ништо посебно во ниеден поглед.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Една недела Драгонски нема да издржи. Толку многу спојлери во филмот, толку многу искушенија... :)

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
Да имаше кино у валандово сите спојлери ќе ви ги раскажав и пред сите ќе го изгледав филмот

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.110
Поени од реакции
9.050

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.347
Една недела Драгонски нема да издржи. Толку многу спојлери во филмот, толку многу искушенија... :)
Волкот ќе ја изеде бабата во црвенкапа !

Принцот ќе ја бакне пепелашка !

Брус Вилис е мртов цело време во Умри Машки !

А ниеден спојлер немам пишано у темава, само анти-драгонски кампања да се ширело..(n)

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
Надоврзување само мало не се глупирајте искрено да чекате до Март 2015 идете си у кино вреди за секој денар
nope.jpg, гледање филм сам, без ништо да ти го одзема вниманието > all.

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
дома си е најубаво, можда ке ти се плаче на некоја сцена а у биоскоп ке ти биде срам. :)

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
nope.jpg, гледање филм сам, без ништо да ти го одзема вниманието > all.
Грешка си, а згора на тоа и ќе настрадаш од спољери и ќе се чудиш :)

Туку осеќам дека ќе има Тим А : Тим Б меч. Првиот тим од нехајпнати изненадени гледачи и вториот од оверхајпнати спољерисани изнервирани и разочарани гледачи.

Ќе прајме муабет во темана без спојлери.

Kajgana Shop

На врв Bottom