Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Голема грешка направив им го пуштив на мојте небраска сега по цел ден се расправат и се исповетуват со ликовите од типот До сега му урлаше дека бил бетер од вуди ништо не слушал ни прател у п.м ама се утепа од смење

Двојно смајли ради двојниот негативен-позитивен ефект

:facepalm::pos:

Им го пуштив со надежт дека ќе сфатат на што личат и дека не е добро ама толку им стана фасцинантни ликовите роле модел така беше незнам ама каде бе вуди ако збориме за филмот времето го обземало со толку брблива жена покрај него добро е што дише а не да стане таков што и кога ќе размислиш за стар човек тоа е одлично и донт гиве а фак типче има теори можности да го поминеш и таков животот од раѓање ама што знам итц јоур кал

[DOUBLEPOST=1415739700][/DOUBLEPOST]
Музиката како во филмот?

(y)Одлично компилација Пијано,Џез,нешто чудно француска хармоника елементи

Мислам дека и ова беше дел одлично на почетокот се вртеше ....

Последно уредено:
Да го продолжиме задоволството. Така јас го открив композиторот кој ми стана еден од омилените на сите времиња, особено шо меша меланхолија, француска шансона, амбиентално и се живо и диво, и пак на крај звучи прекрасно :)

Rise > Dawn

може ќе бидам нападнат, ама мене доста полош ми е втори од први дел, не знам поинтересен ми беше прв, дали премногу акција за еден ваков филм со мајмуни ми дојде вториот дел, шо знам...

^Е сега и ти малце претеруваш дека ептен е полош, ама да и мене подобар ми беше првиот.

@whatto Па супер бе, тоа значи дека им се допаднал филмот :D What you have is an opposite of a problem

Hector and the search for happiness- Добро филмче, ама 2 саата како многу да му се иако ниедна сцена во филмот не беше вишок.Онака како приказна подобра е од Волтер Мити, ама и двата филма се сосема ок.
Солиден хумор, добро глумење..кул филмче (y)
Некои кадри во првите 15-ина минути ме потсетија на Вес Андерсон, така да некој ако е фан на Вес ваљда ќе му се допадне филмов :D

Во секој случај препорака :)

Волкот од волстрит е застарен филм и како приказна и како сценарио. Филмови и серии за такви "јунаци" беа популарни во 80те. Немаше основа воопшто да се најде на оскарите, иако таму редовно има безвезни филмови.

За Гравити издискутиравме, да не се повторуваме.

Gravity има прекрасна визуелација но дупка сценарио, и оскарите си ги доби како што ми текнува претежно во техничките категории, така да заслужено.

Волкот од волстрит е застарен филм и како приказна и како сценарио. Филмови и серии за такви "јунаци" беа популарни во 80те. Немаше основа воопшто да се најде на оскарите, иако таму редовно има безвезни филмови.

За Гравити издискутиравме, да не се повторуваме.
До негде те сфаќам што сакаш да кажеш, ама не си целосно во право.
Баш во 21виот век вреди да се направи филм за лик од Волстрит.

А да не спомнеме и дека филмот е базиран на вистински настан...што значи не може сценариото да е застарено ако филмот е стварно базиран на настани што се случиле пред 10ина години :D

До негде те сфаќам што сакаш да кажеш, ама не си целосно во право.
Баш во 21виот век вреди да се направи филм за лик од Волстрит.

А да не спомнеме и дека филмот е базиран на вистински настан...што значи не може сценариото да е застарено ако филмот е стварно базиран на настани што се случиле пред 10ина години :D
А што имаше толку добро во Волкот? Јас едвај издржав 3 саати во кино за него.

Волкот е ремек дело, 3 саати минуваат без да трепнеш. Кога ќе ми рече некој, ах го изгасив на пола многу долг :facepalm: ти иде да му речеш што гледаш филмови иди гледај дигимон или покемон поарно.
И зошто бил застарен? Филмот баш оригинално ги доловува 90тите и животот на еден брокер кој од ништо станува главен на волстрит. И ме бендиса што се пцуе на велико, барем нема глумење лудило како во другиве филмови dont say the f-word bla bla.

Волкот е ремек дело, 3 саати минуваат без да трепнеш. Кога ќе ми рече некој, ах го изгасив на пола многу долг :facepalm: ти иде да му речеш што гледаш филмови иди гледај дигимон или покемон поарно.
И зошто бил застарен? Филмот баш оригинално ги доловува 90тите и животот на еден брокер кој од ништо станува главен на волстрит. И ме бендиса што се пцуе на велико, барем нема глумење лудило како во другиве филмови dont say the f-word bla bla.
1. Што е оригиналното во филмот? Јас не видов ништо такво.
2. Ќе доаѓаш на Birdman?

10256805_912604655428602_4965353203932430966_n.jpg

:love::love::love::love::love::love::love::love::love:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom