Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Голема грешка направив им го пуштив на мојте небраска сега по цел ден се расправат и се исповетуват со ликовите од типот До сега му урлаше дека бил бетер од вуди ништо не слушал ни прател у п.м ама се утепа од смење

Двојно смајли ради двојниот негативен-позитивен ефект

:facepalm::pos:

Им го пуштив со надежт дека ќе сфатат на што личат и дека не е добро ама толку им стана фасцинантни ликовите роле модел така беше незнам ама каде бе вуди ако збориме за филмот времето го обземало со толку брблива жена покрај него добро е што дише а не да стане таков што и кога ќе размислиш за стар човек тоа е одлично и донт гиве а фак типче има теори можности да го поминеш и таков животот од раѓање ама што знам итц јоур кал

[DOUBLEPOST=1415739700][/DOUBLEPOST]
Музиката како во филмот?
(y)Одлично компилација Пијано,Џез,нешто чудно француска хармоника елементи

Мислам дека и ова беше дел одлично на почетокот се вртеше ....

Последно уредено:

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.838
Да го продолжиме задоволството. Така јас го открив композиторот кој ми стана еден од омилените на сите времиња, особено шо меша меланхолија, француска шансона, амбиентално и се живо и диво, и пак на крај звучи прекрасно :)

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Rise > Dawn

може ќе бидам нападнат, ама мене доста полош ми е втори од први дел, не знам поинтересен ми беше прв, дали премногу акција за еден ваков филм со мајмуни ми дојде вториот дел, шо знам...

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.347
^Е сега и ти малце претеруваш дека ептен е полош, ама да и мене подобар ми беше првиот.

@whatto Па супер бе, тоа значи дека им се допаднал филмот :D What you have is an opposite of a problem

Hector and the search for happiness- Добро филмче, ама 2 саата како многу да му се иако ниедна сцена во филмот не беше вишок.Онака како приказна подобра е од Волтер Мити, ама и двата филма се сосема ок.
Солиден хумор, добро глумење..кул филмче (y)
Некои кадри во првите 15-ина минути ме потсетија на Вес Андерсон, така да некој ако е фан на Вес ваљда ќе му се допадне филмов :D

Во секој случај препорака :)

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Волкот од волстрит е застарен филм и како приказна и како сценарио. Филмови и серии за такви "јунаци" беа популарни во 80те. Немаше основа воопшто да се најде на оскарите, иако таму редовно има безвезни филмови.

За Гравити издискутиравме, да не се повторуваме.

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Gravity има прекрасна визуелација но дупка сценарио, и оскарите си ги доби како што ми текнува претежно во техничките категории, така да заслужено.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.347
Волкот од волстрит е застарен филм и како приказна и како сценарио. Филмови и серии за такви "јунаци" беа популарни во 80те. Немаше основа воопшто да се најде на оскарите, иако таму редовно има безвезни филмови.

За Гравити издискутиравме, да не се повторуваме.
До негде те сфаќам што сакаш да кажеш, ама не си целосно во право.
Баш во 21виот век вреди да се направи филм за лик од Волстрит.

А да не спомнеме и дека филмот е базиран на вистински настан...што значи не може сценариото да е застарено ако филмот е стварно базиран на настани што се случиле пред 10ина години :D

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.706
Поени од реакции
36.546
До негде те сфаќам што сакаш да кажеш, ама не си целосно во право.
Баш во 21виот век вреди да се направи филм за лик од Волстрит.

А да не спомнеме и дека филмот е базиран на вистински настан...што значи не може сценариото да е застарено ако филмот е стварно базиран на настани што се случиле пред 10ина години :D
А што имаше толку добро во Волкот? Јас едвај издржав 3 саати во кино за него.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.635
Поени од реакции
42.169
Волкот е ремек дело, 3 саати минуваат без да трепнеш. Кога ќе ми рече некој, ах го изгасив на пола многу долг :facepalm: ти иде да му речеш што гледаш филмови иди гледај дигимон или покемон поарно.
И зошто бил застарен? Филмот баш оригинално ги доловува 90тите и животот на еден брокер кој од ништо станува главен на волстрит. И ме бендиса што се пцуе на велико, барем нема глумење лудило како во другиве филмови dont say the f-word bla bla.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.706
Поени од реакции
36.546
Волкот е ремек дело, 3 саати минуваат без да трепнеш. Кога ќе ми рече некој, ах го изгасив на пола многу долг :facepalm: ти иде да му речеш што гледаш филмови иди гледај дигимон или покемон поарно.
И зошто бил застарен? Филмот баш оригинално ги доловува 90тите и животот на еден брокер кој од ништо станува главен на волстрит. И ме бендиса што се пцуе на велико, барем нема глумење лудило како во другиве филмови dont say the f-word bla bla.
1. Што е оригиналното во филмот? Јас не видов ништо такво.
2. Ќе доаѓаш на Birdman?

Kajgana Shop

На врв Bottom