Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
Добро 2014 сме, агресивен маркетинг со трејлери, рани неискрени рецензии и гостување на актери по шоуа и промовирање. Мора да се дигне хајп за филмовите да заработат повеќе.

Јас на секој филм му седнувам open minded, и да е преценет ако мене ми се допаднал ќе го пофалам и препорачам. Word of mouth е најбитно во случајов, не маркетингот.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Добро 2014 сме, агресивен маркетинг со трејлери, рани неискрени рецензии и гостување на актери по шоуа и промовирање. Мора да се дигне хајп за филмовите да заработат повеќе.

Јас на секој филм му седнувам open minded, и да е преценет ако мене ми се допаднал ќе го пофалам и препорачам. Word of mouth е најбитно во случајов, не маркетингот.
Супер за тебе дефинитивно си еден од ретките :D

Ама не ми беше муабетот за маркетингот, туку повеќе за фан бојсот на Нолан што ги има низ цел интернет и без разлика каков ќе биде филмот ќе го фалат како најдобар на сите времиња.

...што не значи дека нема можност да биде ептен добар филмов и покрај половичните рецензии (критичарите на Rotten Tomatoes му имаат дадено 7 fresh и 4 rotten рецензии до сега)

Член од
27 април 2011
Мислења
2.314
Поени од реакции
3.126
Баш ме интересира дали може да го направат сличен на него, со брада, фриз и остало.

Види му ја фацата...како створен за улогава е imo

само уште брадичка и поостар израз.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
За жал мене ми заглави како Шерлок. Ова му иде како Хаус да зема да глуми сеа во блокбастер и да се препраам дека не е Хаус.
Штета.
И после Стар Трек ?
Еве сега има улога за Оскар во скоро време можда ќе ти се смени мислењето :)[DOUBLEPOST=1414443589][/DOUBLEPOST]
Баш ме интересира дали може да го направат сличен на него, со брада, фриз и остало.
Е ај да не можат..холивуд е ова, ако сакаат ќе го направат да личи на Сузана Спасовска...косата и брадата бе.. :ROFLMAO: :D

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
Mississippi Burning (1988)

Не ми беше гледан филмов, и онака вчера го здогледав дури листав и го изгледав. Одлична мистерија која на моменти во атмосферата ми заличи како мешавина од Twin Peaks и True Detective. Ми се бендиса (не)хемијата меѓу главните ликови :D Ова не го поставив пошто во поголемиот дел од филмот не се согласуваа околу начинот на работа, што впрочем добро ја исцртуваше разликата меѓу нив.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.186
И после Стар Трек ?
Еве сега има улога за Оскар во скоро време можда ќе ти се смени мислењето :)
Mи се допадна како изглуми, ама не се ни сеќавам на ликот веќе... сеуште ми е Шерлок таа фаца.
Треба почесто да го гледам во повеќе проекти за да ми се изгуби чувството ваљда.

Жално е филмов на WEB-DL да се гледа, ќе си почекам уште некој ден за Blu-ray.
Му се спремаат другариве... како да им удрам корпа кажувај! Сакам и ја Блу да го гледам. :D

Инаку webdl снимките ми се сосема во ред за други филмови кои не ми се чека, подобри се од сите двд и хд рипови. И барем се на цел екран.
Webdl 1080 e пролазно.

@Pluh dali go gledase Life After Beth? :D

Kajgana Shop

На врв Bottom