Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Aко мислше на овој пост тука таму зборам за мултисплит Gree 18ка. Иначе немам Вивакс или GEYI од зимава имам Gree мултисплит во цел стан со 2 надворешни единици, една 18к(2 внатрешни) и другата е 28к(3 внатрешни) или вкупно инсталирани 46000бту :)
А за GEYI мислам дека е замена за GEXI само што поновата варијанта e GEYI и вероватно со Gree Landa kompresor за разлика од Gexi која или идеше со Санио или Митсубиши компресор тоа SASS најдобро знае. Еве на полскиот Vivax доказ за тоа, Prestige серија им е и Gexi i GEYI со тоа што GEXI-to го има во архивираниот дел од сајтот а GEYI во сегашниот.
Kako i sekogas si nepresusen izvor za informacii, znam deka imas GREE......
Jas go povikav @strelec80 tvojot "imenjak" toj bas ima GEYI.

Strelec

Kolku te cinese multisplit Gree, i kako si zadovolen, ne tolku so potrosuvacka kolku so toa dali dobo zagreva

Баш сега е идеално за греење со клими, па и со обични сплит ситем, фикс спид, клими. :)
8степени целезиуси е надвор, со ветре и некои шеесет-и-кусур проценти влажност. Сега и Нео ќе врши работа... ;)

@tzlatko
Јас за втора клима се мислам меѓу Gree Change (некои нецели 30илјади со монтажа, ако не грешам), или можеби Даикин FTXN-L9 / RXN-L9 (за кој погоре се пишуваше).

Некои други добри опции до 700е?
FUJITSU или MITSUBISHI се надвор од буџетот. Фуџитсу пошто импортерот е премногу алчен за голема маржа, Митцибуши не ни знам да има некој поекономски модел.
Istite dilemi gi imam i jas pa zatoa se vrtam okolu ovie dve do 700 evra. Hendikep e sto ne sum od Skopje....
Inace sega ja pustam edna FONKO klima od 2003 godina stara. Gree nekako vo ovie uslovi, ama raboti obratno od inverter: potrosuvackata pocnuva so 900 W i poleka kacuva do 1700W i pak padja na 1550W. Cudo edno, eden gospod da znae sto i e (mozebi i fali freon malce pa kompresorot se maci, ko za inaet si raboti necujno i mirno). Ja uporediv so TERMOR zidna grealka od 2.5 KW, za 20-30 % e postedliva klimata i pri vakov kompresor koj treba da trosi ne povece od 1250 W .....Znaci vo istata prostorija se isto, temperaturi vnatre i nadvor, isto vreme na upotreba itn....

@tzlatko чудна потрошувачката со фонко климата (баш ме интересира чии клими ребрендирале, и стариве имаат таква една -уште им работи).
12000БТУ е моделот? Иначе ako на потрошувачка од 1700W ел. енергија дава некои 3 до 3.5киловати топлина, тогаш пак не е лошо (подобро од панелката секако).

Ја земав DAIKIN FTXN- 35 L9/RXN-35 L9 за 582 евра без монтажа. Ќе видам како ќе се покаже. Треба утре да дојдат да ми ја монтираат.
Честито клима и долго да те служи !
Секако чекаме и твој одзив како ке те служи, како ке троши и слично.

Честито клима и долго да те служи !
Секако чекаме и твој одзив како ке те служи, како ке троши и слично.
Фала и поубава да си купиш. Мислам дека во ценовен ранг најдобар избор направив.
Од каде да го најдам оној штекер што мери колку струја троши во моментот ?

Инаку изгледа Бенедикт Камбербач ќе бил Dr.Strange. Арно за него.
Баш ме интересира дали може да го направат сличен на него, со брада, фриз и остало.
Strange_Vol_1_5_Textless.jpg

Баш ме интересира дали може да го направат сличен на него, со брада, фриз и остало.

Види му ја фацата...како створен за улогава е imo

Doctor-Strange-Movie-Actors-Benedict-Cumberbatch.jpg

само уште брадичка и поостар израз.

Дали ги бива греалкиве на плин? Соседиве често прает муабет дека биле економични, доста грееле за разлика од кварцни печки, а мене ми е потребно нешто такво за една просторија и баш ме интересира вашето мислење.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom