Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
zo6to da ne bil ok? ima6e laughing kako 6to said red john i site elements na edna comedy

Кои елементи ги содржеше 21 jump street ?
Филм каде што напнуваат ченинг, ајс кјуб и џона. :sick:

Мене кецот ми беше сосема ок филм, не знам за вас :)
Си имаше некаква си лесна приказна, добар приказна на истата, онака забавни минути. Ништо спектакуларно, но ништо ни лошо. Ок.

ти го оценуваш еден филм по тоа кој глуми у него?

Не ми одговараш на прашањето. Иначе да, одбегнувам кога во некој филм ќе видам wannabe актери. Штета што не го направив тоа и со 21 jump street.

Као демек тројцата погоре споменати искинаа во првиот дел. :pos:

Го симнувам The Family, ми се гледа некое лесно филмче. Некој друг предлог отприлика оценка 6-7?

Good People само заради фактот што ми беше забавен му давам шеска, дупки во сценариото имаше повеќе од споменици во Скопје.

Sin City: A Dame to Kill For oчекувано многу послаб од првиот. Френк Милер пробал да се извади на визуелни ефекти, кадри и нараторство, ама уопште немаше структура како во кецот, сторија и развивање на ликови. Таа постава од актери е близу перфектна да се отслика корумпиран град, но спојувањата т.е движењето на паралелните стории немаа никаква логика. Џосеф Гордон Луит и неговиот лик тотално промашени, без никаква поента, слична и сторијата со полицаецот, и краткиот настап на Реј Лиота(Џои). Башка има повеќе бекграунд наратори у филмот, тоа беше особено лош додаден детаљ.
Мики Рурк во улога на Марв повторно ѕвер. Со минимизирано појавување во филмот го зема хајлајтот и од Ева Грин(Aва) и од Џош Бролин(Двајт) . Исплива на површина и лошото глумење на Џесика Алба(Ненси). Тие кои го немаат гледано кецот а го пуштаат двојката секако ќе изгледаат солиден филм. Спрема кецот, а Dame to Kill For е 5/10.

Divergent многу ме разочара. Очекував многу повеќе, по нечии оценки тука, а видов само патетичен обид да личи на нешто друго (сеедно дали е тоа Hunger Games, I Am Number Four, Equilibrium или што и да ви дојде на памет). Очајно тинејџерско филмче, но како и да е, ме потсети дека
Hunger Games се ближат,
Hunger Games се ближат,
Hunger Games се ближат,
Hunger Games се ближат,
Hunger Games се ближат!
па да не бидам престрог - 4/10

Правило број 1 никогаш не прави 2 дел на одличен прв можноста да се погоди добар 2 дел е редок еве глеам хов то траин јоур драгон има 8ца не сум го гледал кецот беше одличен овој незнам ама углавном после 1 дел има многу утки на повеќето филмови е така филмовите од типот на такен не може да им се пука 2 дел-3 дел едноставно е нелогично закопај го филмот со 1 дел и готово стави крај а не сега па и 3 дел цело време го спасуваше семејството сега го наместиле демек ги убил :pos:сценаријо левел немој те се молам така да ова не е ништо освен финансиска фарса

иам купишта филмови као пример за као оствариле фантастичен 1 дел и после серат ама мрза

eve sto ostanuva zapameteno ова 2-3 дел гола вода

rtttweuwew1.jpg

Каква маестрална екипа се собрала во Интерстелар секоја чест. Ако имам прилика ќе отидам во Синеплекс да го погледам таму. Ако не ќе се чека до март за блуреј :)

Да се надоврзам на муабетот со Taken и сличните такви филмови сега го изгледав November Man, не знам зошто колку и да е лош филмот мене Броснан ми е одличен. Во секој случај повеќе е забавен одколку што е лош.

Сите фанови на LOTR и со нешто над entry level gaming pc подитно да инсталираат Middle Earth: Shadow of Mordor.
Воведното филмче ме испопали повеќе неголи 2-та Хобити соберено.
Аnd I just fucking tracked Gollum. :vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom