Mojso
uneducated knob
Е добро, ај да ве видам: листа на топ 10 вонземјани во филм, според вас?
Не знам кој ќе бидат останатите 9, али на прво место сигурно таа со трите цицки во Total Recall

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Сара Џесика Паркер во Сексот и Градот при врвот е секако.Е добро, ај да ве видам: листа на топ 10 вонземјани во филм, според вас?
Ја ни Едге, па ни Обливион не глем, па ни планирам. Кој сака нека гледа и ако му прават мерак нека си уживане му се мешам.
Тоа што ми недостасува е некоја подлабинска драма, револуционерна што би се рекло, али нема па нема ни да има (барем не во интензитет шо го замислувам и сакам, а можи и претерувам и префорсирам).
Веројатно сега е време кај шо максимално се цеди технологијава дури можи, кај шо секој пронајдок и подобрување се користи дури се можи, и отприлика така некако се насочува кинематографијава кај шо си мерат кој поубо 3-Де створење че напрај.
Ако добро размислам пак од друга страна, омилените ми филмови немаат ни грам технологија (од оваа се разбираме) во нив, ниту некое испревртување на реалносва шо ни е најблиска. Онака чиста камера, насочена на глума и приказна. Не дека некој ме праша, ама ај реков да си кажам, онака да се најме во муабет.![]()
Па општо за да успее еден филм мора да има јак негативец. У акционите филмови од овој тип најбитен е визуелниот изглед и колкава сила/моќ презентира. Слични беа со машините од Матрикс, ама овдека беа многу попрецизно обработени и имаа повеќе self-aware елементи на еден организам.Инаку edge of tomorrow океј приказнава ајде помина некако блокбастерски ама тие алиените беа премногу сентинелски (Matrix Revolutions ) исто и тие роботските машини што ги носеа беа слични. Во секој случај малку конфузен крај на филм што е блокбастер ама некако дури и очекувано после сите inception/oblivion kinda movies
Edge of Tomorrow - онака, ОК. Дека е подобар од Oblivion, е, ама дека е до толку добар, @Io Sono Interista , sorry, ама не е. Мене не ми направи толкав мерак како тебе. Морам да признаам дека и @wot претера со остриот напад и можеби оценката (2/5, ако не се лажам, што е еквивалентно на 4/10, наспроти осмицата на Io), ама сосема е во право за ефектите и изгледот на вонземјаните. Башка, скоро гледав многу слични вонземјани на овие, барем налик на нив во движењата, во The Darkest Hour, каде што дури и уште пострашно делуваа. Акцијата, нарацијата, сетот = се тоа е ОК, ама не видов ништо што не го бев видел претходно, а особено нешто што не го бев видел претходно во филм на Том Круз. Да не бидам и јас преостар во оценувањето, иако можеби заслужува една солидна 5ка, му давам 6че само оти ме начека расположен.![]()
Сега проверив - јас на Oblivion сум му дал 4.![]()
Моја оценка на Обливион да ти била 6ка, хм...
Oblivion = HAL2000 + неговите роботи/дронови шо неможат да ја погодат целта цел филм.
Come on guys.
Edge of Tomorrow е 7мица а oblivion e 8
Па општо за да успее еден филм мора да има јак негативец. У акционите филмови од овој тип најбитен е визуелниот изглед и колкава сила/моќ презентира. Слични беа со машините од Матрикс, ама овдека беа многу попрецизно обработени и имаа повеќе self-aware елементи на еден организам.
Визуелно предобро беа претставени, незнам зашо ти биле ефектите матни. CGI-то баш беше добро адаптирано, структура + металик боја, брзина рефлекси и инстиктивни реакции, бруталност.
Крајот на прв поглед изгледаше "типично `мурика хепи ендинг", ама уопште не е.
Енигматичен е, комплексен и доста логичен.
Овие беа брзи и подобри фрејмови секако, дури и пребрзи може за твој вкус. На тоа и целел режисеров. Ама има неколку побавни кадри на почетокот со алфата, и при крајот.Jaс стварно не видов јако CGI, eве имаме јутуб, имаме секакви страни за хостирање, прикачи фотки, видеа... докажи ми каде ти виде квалитетно CGI.
Вакви подобри, брзи и матни фрејмови гледав во Трансформерс кецот на двдрип на 19' во 2007ма. Toгаш бев запрепастен од таквото достигнување.
Во филмот со голо око не се гледат ефектите, или барем не ефектите достојни за 2014-та. Можеби да ги забавиме доволно бавно ќе видиме уствари какви ејлиени сакаат да ја освојат земјата, до тогаш филмот е еквивалент на Happening. Нешто ги тепа, ама незнаш што. Крајот нема да го коментирам, за енигматичен и комплексен не е, ама барем не го укакаа. Колку толку. Да не го зборевме филмот неделава, да те прашав дали ти е гледан, ќе се замислеше дали е со Круз или Афлек, и ќе го гуглнаше да се потсетиш. Исто ко Hot Ice што ме потсети дека и Moрган Фриман го имаше у Обливион. Ова не се критериуми за 8-ка.![]()
Ти имаш сопственост врз критериумите за 8ка?Jaс стварно не видов јако CGI, eве имаме јутуб, имаме секакви страни за хостирање, прикачи фотки, видеа... докажи ми каде ти виде квалитетно CGI.
Вакви подобри, брзи и матни фрејмови гледав во Трансформерс кецот на двдрип на 19' во 2007ма. Toгаш бев запрепастен од таквото достигнување.
Во филмот со голо око не се гледат ефектите, или барем не ефектите достојни за 2014-та. Можеби да ги забавиме доволно бавно ќе видиме уствари какви ејлиени сакаат да ја освојат земјата, до тогаш филмот е еквивалент на Happening. Нешто ги тепа, ама незнаш што. Крајот нема да го коментирам, за енигматичен и комплексен не е, ама барем не го укакаа. Колку толку. Да не го зборевме филмот неделава, да те прашав дали ти е гледан, ќе се замислеше дали е со Круз или Афлек, и ќе го гуглнаше да се потсетиш. Исто ко Hot Ice што ме потсети дека и Moрган Фриман го имаше у Обливион. Ова не се критериуми за 8-ка.![]()
Бр 1. за мене беа во Signs - речиси и не ги ни видов цел филм, а се помочав од страв од нив.Е добро, ај да ве видам: листа на топ 10 вонземјани во филм, според вас?
Cloverfield?Бр 1. за мене беа во Signs - речиси и не ги ни видов цел филм, а се помочав од страв од нив.![]()
Не сум го гледал.Cloverfield?
Те испуштивме од раце...Не сум го гледал.