G
grande-juve
Гостин
Омилениот ми вестерн..
Coherence испадна добро мало дебитантско сајфај филмче.
Coherence испадна добро мало дебитантско сајфај филмче.
Зошто бе ?Sekoj so svoite preferenci... Who are you and what did you do with Dragonsky?
Не знам кој ќе бидат останатите 9, али на прво место сигурно таа со трите цицки во Total RecallЕ добро, ај да ве видам: листа на топ 10 вонземјани во филм, според вас?
Сара Џесика Паркер во Сексот и Градот при врвот е секако.Е добро, ај да ве видам: листа на топ 10 вонземјани во филм, според вас?
гледај го delivery man, драма/комедија, чиста камера насочена на глума и приказна, совршенство преточено во филм, одглумено од Винс Вон, perfection. Иначе според мене Винс да ја одигра главната улога во Chef требало, би му стоела совршено и филмот би бил запаметен, а не по 2 месеци сите да го заборават.Ја ни Едге, па ни Обливион не глем, па ни планирам. Кој сака нека гледа и ако му прават мерак нека си ужива не му се мешам.
Тоа што ми недостасува е некоја подлабинска драма, револуционерна што би се рекло, али нема па нема ни да има (барем не во интензитет шо го замислувам и сакам, а можи и претерувам и префорсирам).
Веројатно сега е време кај шо максимално се цеди технологијава дури можи, кај шо секој пронајдок и подобрување се користи дури се можи, и отприлика така некако се насочува кинематографијава кај шо си мерат кој поубо 3-Де створење че напрај.
Ако добро размислам пак од друга страна, омилените ми филмови немаат ни грам технологија (од оваа се разбираме) во нив, ниту некое испревртување на реалносва шо ни е најблиска. Онака чиста камера, насочена на глума и приказна. Не дека некој ме праша, ама ај реков да си кажам, онака да се најме во муабет.
Па општо за да успее еден филм мора да има јак негативец. У акционите филмови од овој тип најбитен е визуелниот изглед и колкава сила/моќ презентира. Слични беа со машините од Матрикс, ама овдека беа многу попрецизно обработени и имаа повеќе self-aware елементи на еден организам.Инаку edge of tomorrow океј приказнава ајде помина некако блокбастерски ама тие алиените беа премногу сентинелски (Matrix Revolutions ) исто и тие роботските машини што ги носеа беа слични. Во секој случај малку конфузен крај на филм што е блокбастер ама некако дури и очекувано после сите inception/oblivion kinda movies