Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.983
Поени од реакции
37.261
Edge of Tomorrow - онака, ОК. Дека е подобар од Oblivion, е, ама дека е до толку добар, @Io Sono Interista , sorry, ама не е. Мене не ми направи толкав мерак како тебе. Морам да признаам дека и @wot претера со остриот напад и можеби оценката (2/5, ако не се лажам, што е еквивалентно на 4/10, наспроти осмицата на Io), ама сосема е во право за ефектите и изгледот на вонземјаните. Башка, скоро гледав многу слични вонземјани на овие, барем налик на нив во движењата, во The Darkest Hour, каде што дури и уште пострашно делуваа. Акцијата, нарацијата, сетот = се тоа е ОК, ама не видов ништо што не го бев видел претходно, а особено нешто што не го бев видел претходно во филм на Том Круз. Да не бидам и јас преостар во оценувањето, иако можеби заслужува една солидна 5ка, му давам 6че само оти ме начека расположен. :P

W

wicked_1

Гостин
Oblivion = HAL2000 + неговите роботи/дронови шо неможат да ја погодат целта цел филм.
Come on guys.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
Е добро, ај да ве видам: листа на топ 10 вонземјани во филм, според вас?

Член од
27 ноември 2008
Мислења
1.433
Поени од реакции
341
Инаку edge of tomorrow океј приказнава ајде помина некако блокбастерски ама тие алиените беа премногу сентинелски (Matrix Revolutions ) исто и тие роботските машини што ги носеа беа слични. Во секој случај малку конфузен крај на филм што е блокбастер ама некако дури и очекувано после сите inception/oblivion kinda movies

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.724
Поени од реакции
12.740
Е добро, ај да ве видам: листа на топ 10 вонземјани во филм, според вас?
Не знам кој ќе бидат останатите 9, али на прво место сигурно таа со трите цицки во Total Recall :D

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.633
Поени од реакции
31.842
Ја ни Едге, па ни Обливион не глем, па ни планирам. Кој сака нека гледа и ако му прават мерак нека си ужива :D не му се мешам.

Тоа што ми недостасува е некоја подлабинска драма, револуционерна што би се рекло, али нема па нема ни да има (барем не во интензитет шо го замислувам и сакам, а можи и претерувам и префорсирам).

Веројатно сега е време кај шо максимално се цеди технологијава дури можи, кај шо секој пронајдок и подобрување се користи дури се можи, и отприлика така некако се насочува кинематографијава кај шо си мерат кој поубо 3-Де створење че напрај.

Ако добро размислам пак од друга страна, омилените ми филмови немаат ни грам технологија (од оваа се разбираме) во нив, ниту некое испревртување на реалносва шо ни е најблиска. Онака чиста камера, насочена на глума и приказна. Не дека некој ме праша, ама ај реков да си кажам, онака да се најме во муабет. :cenzura:

Последно уредено:

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.363
Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.998
Поени од реакции
42.714
Ја ни Едге, па ни Обливион не глем, па ни планирам. Кој сака нека гледа и ако му прават мерак нека си ужива :D не му се мешам.

Тоа што ми недостасува е некоја подлабинска драма, револуционерна што би се рекло, али нема па нема ни да има (барем не во интензитет шо го замислувам и сакам, а можи и претерувам и префорсирам).

Веројатно сега е време кај шо максимално се цеди технологијава дури можи, кај шо секој пронајдок и подобрување се користи дури се можи, и отприлика така некако се насочува кинематографијава кај шо си мерат кој поубо 3-Де створење че напрај.

Ако добро размислам пак од друга страна, омилените ми филмови немаат ни грам технологија (од оваа се разбираме) во нив, ниту некое испревртување на реалносва шо ни е најблиска. Онака чиста камера, насочена на глума и приказна. Не дека некој ме праша, ама ај реков да си кажам, онака да се најме во муабет. :cenzura:
гледај го delivery man, драма/комедија, чиста камера насочена на глума и приказна, совршенство преточено во филм, одглумено од Винс Вон, perfection. Иначе според мене Винс да ја одигра главната улога во Chef требало, би му стоела совршено и филмот би бил запаметен, а не по 2 месеци сите да го заборават.

W

wicked_1

Гостин
Инаку edge of tomorrow океј приказнава ајде помина некако блокбастерски ама тие алиените беа премногу сентинелски (Matrix Revolutions ) исто и тие роботските машини што ги носеа беа слични. Во секој случај малку конфузен крај на филм што е блокбастер ама некако дури и очекувано после сите inception/oblivion kinda movies
Па општо за да успее еден филм мора да има јак негативец. У акционите филмови од овој тип најбитен е визуелниот изглед и колкава сила/моќ презентира. Слични беа со машините од Матрикс, ама овдека беа многу попрецизно обработени и имаа повеќе self-aware елементи на еден организам.

Kajgana Shop

На врв Bottom