MoneyBookers (официјална тема)

Член од
12 септември 2008
Мислења
746
Поени од реакции
533
Интересни ми се вакви луѓе од типот "знам луѓе кои го јаделе така стапот" :). Дајте пример еден двајца барем...

Еве јас знам дечки што си работат на интернет разни работи (веб дизајн и сл.) веќе 3-4 години си земаат месечно по 200-300 евра, вадат 2 пати годишно по 1500-2000 евра и никогаш никој не му побарал да платат данок. Еве да речеме и дека ќе ти побараат, што те спречува да кажеш дека ти пратил вујче од америка ? Банката може да види дека парите ти стигнале од Скрил, а кој ти пратил на скрил е тоа друг пат...

Друга работа, сега ми притреба скрил пак и забележав дека немам никаков лимит на трансакции... т.е. unlimited. Им пратив и емаил да не е некоја грешка, ми одговорија дека сега ете немале лимити, иначе последно кога го користев скрилот пред 4-5 месеци имав лимит од 7000 евра. А да, и скрил картичката ќе ја пуштале и за Македонија (ама со лимит на трансакции од 250 евра дневно мислам) во текот на месецов...

dwa

Член од
19 февруари 2006
Мислења
2.233
Поени од реакции
349
фала на одговорите момци, какво олеснување ќе биде картичката ...

nako

No1
Член од
22 јануари 2006
Мислења
918
Поени од реакции
35
Интересни ми се вакви луѓе од типот "знам луѓе кои го јаделе така стапот" :). Дајте пример еден двајца барем..
Глупо е сега да ти именувам, така и така не ги знаеш :D, инако типот му дошло чек од мајкрософт на 3000 еу си ги подигнал и толку, но после 2 години ( дело затајување на данок не застарува ) го повикале од ујп па платил казна плус 70% од сумата
Еве јас знам дечки што си работат на интернет разни работи (веб дизајн и сл.) веќе 3-4 години си земаат месечно по 200-300 евра, вадат 2 пати годишно по 1500-2000 евра и никогаш никој не му побарал да платат данок. Еве да речеме и дека ќе ти побараат, што те спречува да кажеш дека ти пратил вујче од америка ? Банката може да види дека парите ти стигнале од Скрил, а кој ти пратил на скрил е тоа друг пат...
И јас работам тоа, поточно сток видео, зимам нешто повеќе но порано колку тебе и не ги пријавував, сепак ситна пара е, но сепак пред да ги подигнам пишував изјава дека ми се поклон ( тоаа изјава ја бара банката ), но навистина е сумливо ако зимаш по 1200-1300 еу месечно и викаш поклон дека ти се некако не иде нели :D
Друга работа, сега ми притреба скрил пак и забележав дека немам никаков лимит на трансакции... т.е. unlimited. Им пратив и емаил да не е некоја грешка, ми одговорија дека сега ете немале лимити, иначе последно кога го користев скрилот пред 4-5 месеци имав лимит од 7000 евра. А да, и скрил картичката ќе ја пуштале и за Македонија (ама со лимит на трансакции од 250 евра дневно мислам) во текот на месецов...
и кај мене е веќе без лимит месец дена, не знам дали и при трансакција е но лимит ( инаку законски трансакција над 10000еу подлежи на инекција ), пред година дена имав 21000еу за три месеци, а после 36000еу ( тоа најверојатно колку пари ти стигнуваат и дали правиш малверзации па ти го зголемуваат лимитот а со тек на време и го укинуваат )[DOUBLEPOST=1405525774][/DOUBLEPOST]
фала на одговорите момци, какво олеснување ќе биде картичката ...
јас аплицирав еднаш, ќе видиме дали ќе стигне, ако не се префрлам на payoneer, како што видов повеќето агенции со кои соработувам ја поддржуваат

Член од
12 септември 2008
Мислења
746
Поени од реакции
533
И јас работам тоа, поточно сток видео, зимам нешто повеќе но порано колку тебе и не ги пријавував, сепак ситна пара е, но сепак пред да ги подигнам пишував изјава дека ми се поклон ( тоаа изјава ја бара банката ), но навистина е сумливо ако зимаш по 1200-1300 еу месечно и викаш поклон дека ти се некако не иде нели :D
Јас реков дечкиве вадат 2 пати годишно по 1500-2000 евра, не секој месец. Секој месец по толку пари фала богу дека е сомнително и дека за таква сума и треба да си платиш данок.

Член од
13 март 2014
Мислења
691
Поени од реакции
142
Имам едно прашање. Доколку вадам пари пратени на пајза или скрил колкав ќе биди данокот во ујп ако на пример се работи за сума од 1000$?

nako

No1
Член од
22 јануари 2006
Мислења
918
Поени од реакции
35
Имам едно прашање. Доколку вадам пари пратени на пајза или скрил колкав ќе биди данокот во ујп ако на пример се работи за сума од 1000$?
10% значи $100

Член од
21 февруари 2012
Мислења
1.649
Поени од реакции
867
Член од
6 мај 2014
Мислења
647
Поени од реакции
1.184
Дали има лимит со Bank transfer (лимит за едно повлекување и годишен лмит) и која е провизијата?
Фала
Лимитот на едно повлекување ти е истиот лимит кој го имаш на outgoing transactions. Значи, ако ти е тој лимит до 1000 евра, тогаш толку можеш и да повлечеш. Меѓутоа, во последно време Скрил ги трга лимитите на верифицираните акаунти. За годишен лимит немам слушнато до сега, не верувам дека постои. Провизиите се многу мали, можеш да видиш таму на принт скринот колку е на 1000 евра.

Член од
24 декември 2008
Мислења
401
Поени од реакции
244
јас го користам скрил ( манибукерс ) веќе 5 години, деновиве треба нешто почесто да идам во странство и ми требаат пари али не сакам да ги носам в џеп ( 5000 - 10000 еу ), па затоа сакав да аплицирам за картица од скрил, ме интересира дали со нејзе можеш да плаќаш во продавница ( било каде па и тука ), за колку време ти дојде картицата, дали ако извадиш пари од тукашен банкомат ( и од која банка банкоматот најдобор е да е ) треба да ги пријавиш парите во ујп, колку е безбедна картицата, само да напоменам дека се работи за малку поголема сума која ми пристигнува на скрил ( 1500-2500 еу месечно )
До сега беше практиката ги префрлам во комерцијалана на девизна и после 15 дена идам во ујп и ги пријавувам па потоа ми стугнува решение за данок ( бидејки парите се заработени )
Дали имаше пробано да го намалиш персоналниот данок на 6.5% оти гледам има некои олеснувања
http://ujp.gov.mk/mk/plakjanje/category/136

а исто така и лично даночно олеснување
http://ujp.gov.mk/mk/plakjanje/licno_osloboduvanje

nako

No1
Член од
22 јануари 2006
Мислења
918
Поени од реакции
35
Дали имаше пробано да го намалиш персоналниот данок на 6.5% оти гледам има некои олеснувања
http://ujp.gov.mk/mk/plakjanje/category/136

а исто така и лично даночно олеснување
http://ujp.gov.mk/mk/plakjanje/licno_osloboduvanje
јас од сметководствено - бирократски работи сум тапа, шпанско село е за мене тоа, но навистина ќе му бидам благодарен ( море и ручек ќе го честам ) на некого ако се успее од 10 на 6,5 % ( и тоа све законски ) да се намали данокот

Член од
26 ноември 2012
Мислења
76
Поени од реакции
63
Ми банираа порано еден акаунт на скрил и сега не можам да ја поврзам дебитната на нов, туку мора преку ентропеј и виртуелна виса да се мачам и да плаќам провозии. Прашањето ми е дали можам да имам две виса картички на иста трансакциска. И ако не, дали ако ја пријавам како изгубена ќе бидат сменети бројките.

Се работи за Visa Electron од Тутунска.

dwa

Член од
19 февруари 2006
Мислења
2.233
Поени од реакции
349
Ми банираа порано еден акаунт на скрил и сега не можам да ја поврзам дебитната на нов, туку мора преку ентропеј и виртуелна виса да се мачам и да плаќам провозии. Прашањето ми е дали можам да имам две виса картички на иста трансакциска. И ако не, дали ако ја пријавам како изгубена ќе бидат сменети бројките.

Се работи за Visa Electron од Тутунска.
виртуелна виса од каде? Јас сакам да го поврзам скрилот со виртуелна картичка заради тоа што ретко прифаќаат скрил, а не сакам да праќам висата заради даноци маноци па после да купувам, пробав преку Neteller неможам да ја поврзам.

Член од
26 ноември 2012
Мислења
76
Поени од реакции
63
виртуелна виса од каде? Јас сакам да го поврзам скрилот со виртуелна картичка заради тоа што ретко прифаќаат скрил, а не сакам да праќам висата заради даноци маноци па после да купувам, пробав преку Neteller неможам да ја поврзам.
Entropay.com . Задоволен сум од сервисот, го користам околу година дена, само има една мана што ти лапа 5% на секое ставање пари на картичката . За да имаш 100 евра треба да ставиш 105.

ilz

Член од
15 октомври 2013
Мислења
4.348
Поени од реакции
3.987

. А да, и скрил картичката ќе ја пуштале и за Македонија (ама со лимит на трансакции од 250 евра дневно мислам) во текот на месецов.
..
Pomina mesec aplicira nekoj za skrill kartićka*?? kaj mene koga ke probvam da apliciram namesto da apliciram mi dava pak da se registriram a Logiran sum :cautious:

dwa

Член од
19 февруари 2006
Мислења
2.233
Поени од реакции
349
Entropay.com . Задоволен сум од сервисот, го користам околу година дена, само има една мана што ти лапа 5% на секое ставање пари на картичката . За да имаш 100 евра треба да ставиш 105.
А после ако плаќам прекуентропеј зима пак провизија?

Kajgana Shop

На врв Bottom